Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Corona-update

De coronacijfers deden het de afgelopen dagen niet zo goed en ook het aantal besmettingen in (basis)scholen neemt toe. Deze week zijn we gelukkig weer coronavrij doorgekomen op school. We zijn blij dat er via de school nog geen besmetting gebeurd is. Wanneer er besmettingen zijn, komen die van buitenaf. We leven op dat vlak de voorgeschreven maatregelen goed na. Zoals u waarschijnlijk al vernam in de media is het dragen van een mondmasker op school zowel binnen als buiten verplicht voor alle leerlingen van het 5° en 6° leerjaar tot de paasvakantie. De kinderen brengen het mondmasker van thuis mee.   
In het geval van een besmetting volgen we steeds de instructies die we van de CLB-arts krijgen. Voor kinderen die in quarantaine moeten, zorgt de school voor afstandsonderwijs in de vorm van thuisopdrachten bij individuele leerlingen. In het geval van een gedeeltelijke of volledige klasquarantaine wordt online onderwijs voorzien via de webcam. Wanneer kinderen of personeelsleden terugkeren uit quarantaine moet steeds een medisch bewijs voorgelegd worden.
 
Gezonde week KS

In de kleuterschool ging het er deze week heel gezond aan toe tijdens de ‘Ik voel me goed-week’. Zowel mentale gezondheid, beweging, gezonde voeding, sporten als relaxatie stonden  op het programma. Alle kleuters ontvingen een herinneringskaartje met de mooie woorden ‘Je kind gelukkig zien, is toch het mooiste wat er is.’ We hopen dat we als school daar zeker aan kunnen bijdragen. Dankjewel aan de kleuterleidsters voor dit knappe initiatief. Het gezond ontbijt komt er dit schooljaar beslist nog aan, maar we wachten op goed weer en verdere versoepelingen …
 
Uitstapjes

Scholen mogen voorlopig heel beperkt uitstapjes organiseren. Toch zijn er nog een hele reeks beperkingen. Een uitstap gebeurt per klas. Een uitstap per leerjaar kan mits het opstellen van een risicoanalyse vooraf. Openbaar vervoer en vervoer met auto’s mogen niet. De overheid promoot kleine uitstappen te voet of met de fiets. Het wekelijkse zwemmen met 2 en 3 loopt al enkele weken. Het 3° leerjaar plant binnenkort een daguitstap met de bus naar Turnhout. In het verleden deden we die uitstap met vervoer van ouders, maar dat is momenteel niet toegelaten. We hopen op aanpassingen na de paasvakantie. 
 
Schoolfoto’s

Vrijdag komt de schoolfotograaf langs voor individuele en gezinsfoto’s van alle kinderen van de KS en LS. Het hele gebeuren kan coronaproof georganiseerd worden. Achteraf ontvangt u een bestelbrief waarmee u de foto’s en leuke gadgets volledige vrijblijvend kan bestellen. 
Op het einde van het schooljaar schenkt de ouderraad alle kinderen een gratis klasfoto als herinnering aan het voorbije schooljaar.    
 
De zesdeklassers plannen hun studiekeuze

In het 6° leerjaar werd al hard gewerkt aan de studiekeuze. Volgende week worden de BASO-fiches besproken met de juffen, de zorgcoördinator en de directeur. Bij enkele besprekingen is ook de CLB-medewerker aanwezig. De BASO-fiche is een persoonlijk document voor elke leerling met daarop belangrijke informatie vanuit de basisschool naar de nieuwe middelbare school. Info over interesses, capaciteiten, talenten, leren leren, welzijn, mogelijke aanpassingen, medische aspecten, … Die fiches worden opgesteld door de juffen van het 6° leerjaar en aangevuld met extra zorginfo door de zorgcoördinator. Ze worden eerst bekeken binnen de klassenraad. Daarna wordt de inhoud besproken met de ouders. Het zijn de ouders die uiteindelijk het document bezorgen in de nieuwe school.    
 
Kennismaking Sint-Pietersinstituut Turnhout

In het kader van hun studiekeuze brengen de zesdeklassers elk jaar een bezoek aan het Sint-Pietersinstituut te Turnhout. Momenteel zijn zo’n bezoeken niet toegelaten, maar SPT heeft daarvoor een prima alternatief. Het bezoek werd online uitgewerkt en zal doorgaan op dinsdag 30 maart. Al het voorbereidend materiaal werd deze week bezorgd op school. 
 
De fietswijzer en fietsexamen

Fietsen in het drukke stadsverkeer wordt volgend schooljaar een uitdaging voor heel wat zesdeklassers die naar het middelbaar gaan. De stad bevestigde dat de fietswijzer en het daaraan gekoppelde fietsexamen zeker doorgaat. Het fietsexamen zal doorgaan in de loop van mei. De voorbereiding op het fietsexamen gebeurt samen met de Turnhoutse verkeersdienst en staat gepland op 29 maart voor 6B en op 26 april voor 6A.
 
Nieuws uit 2B

De jongens en meisjes van 2B leerden deze week onverwacht over de specht doordat Nina toevallig door het raam een specht zag zitten die met zijn snavel op een tak tikte. Alle kinderen mochten voorzichtig aan het raam gaan kijken. Het was een bonte specht met mooie kleuren vertelde juf Isabelle. We vonden het heel bijzonder!
De leerlingen van 2B
 
Agenda voor volgende week       
                                                                                
°maandag 22/03 :          One mile a day-run in de LS
°woensdag 24/03 :         Oog voor lekkers-actie met gratis stuk fruit 
°donderdag 25/03 :        Sportsnack voor ingeschreven leerlingen van 4° en 5° leerjaar  
°vrijdag 26/03 :              De schoolfotograaf in KS+LS
 
 In bijlage
 
°Inschrijvingsbrief oudercontact LS
°Inschrijvingsbrief oudercontact LS zorgcoördinator en zorgjuf eerste graad
°Herinneringskaartje + kroon met pluimen ‘Ik voel me goed week’ voor alle kleuters
°Infobrief fietswijzer 6B
°Flyers Turnhout Speelt-paasvakantie & TTV tennisinitiatie
 
 
 
 
 
Copyright © 2021 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp