Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Fijne vakantie!

Deze week was er een afkoelingsweek met afstandsonderwijs in het secundair om de coronapandemie tegen te gaan. Ook wij koelden af op school, maar dan letterlijk door de koude temperatuur buiten. De sneeuw maakte het gelukkig extra gezellig. We kwamen de week weer goed door zonder besmettingen of quarantaines. We hopen na de krokusvakantie weer een prima en gezonde start te kunnen maken. We wensen iedereen een heel leuke krokusvakantie die hopelijk de lente al wat dichterbij brengt…
 
De gezonde vriendenweek ‘Stip it’

Deze week werkten alle klassen van de LS rond vriendschap, verdraagzaamheid en mentale gezondheid. De week ging maandagochtend van start met een gezamenlijk openings-moment onder het afdak. Niet te lang want het was bar koud buiten. Elke klas danste de Stip it-dans binnen in eigen bubbel. Iedere dag stond er voor elke klas een uitdagende vriendenopdracht op het programma. Wanneer het opzet geslaagd was, mocht die klas een stip aanbrengen op hun klasposter met vuist die onder het afdak hing. 
Ook mentale gezondheid verdiende deze week aandacht met fijne klasgesprekken, ontspanningsmomenten in de klas, begeleide sneeuwpret met de slee tijdens de middag en een wandeling op woensdag. 
Onze BLOOS-werking zette de afgelopen 2 maanden ‘beleefdheid’ in de kijker. De zelfevaluatie van uw kind komt deze vrijdag mee naar huis in het BLOOS-rapportje.
 
Nieuws van leerlingen uit 4B. 

Deze week verzorgen de leerlingen van 4B een bijdrage tot de nieuwsbrief.  
Wij hebben tijdens de vriendenweek een geheime vriend, die we elke dag verrassen met iets kleins. Op woensdag hadden we een keileuke sneeuwwandeling aan de Mellevijver. 
We hebben pesten besproken met 2 appels. De ene wat rot van binnen, de andere was vers en mooi. Zo hebben we gezien dat pesten echt niet goed is.
Groetjes van Louis en Lowis
 
Carnaval

De gekste figuren liepen deze week op onze school rond want we vierden carnaval. In de KS was er elke dag een kleine verkleedopdracht. Vrijdag mochten alle kinderen al vanaf ’s morgens verkleed naar school komen. De kleuters hielden een leuk carnavalfeest, dit jaar wel in aparte bubbels. In de LS was er ’s middags een modeshow waarbij al die originele pakjes eens even in de kijker konden staan. De ouderraad trakteerde ieder kind met een lekkere wafel. Zo werd carnaval ondanks alle maatregelen toch nog een leuk feest!
 
Oudercontact LS

Deze week kregen de ouders van de LS een extra gelegenheid tot een telefonisch oudercontact met de klasleerkracht en de zorgcoördinator. Heel wat ouders maakten daar gebruik van waarvoor dank. Vele ouders lieten weten heel blij te zijn met dit extra initiatief van de school omdat elkaar ontmoeten in coronatijden toch een stuk beperkter is. Het oudercontact in de KS gaat door na de krokusvakantie op dinsdag 19 maart a.s.
 
Nieuwe kleuters

Na de krokusvakantie is er weer een instapmoment voor de Gele Zonnetjes met dit keer 4 nieuwe kleuters. Zij konden afgelopen donderdag al even komen proeven van hun nieuwe klasje. Na Pasen en Hemelvaart kunnen alle kinderen die dan 2,5 jaar zijn nog instappen.
De voorrangsperiode van inschrijving voor broertjes en zusjes voor volgend schooljaar loopt stilaan af.  Zij konden zich laten inschrijven zonder vooraf te registreren op de website ‘Kies jouw school’.  Na de krokusvakantie start de aanmelding voor alle andere kinderen. Ouders registreren eerst hun kind op die website en duiden de school van hun voorkeur aan. Vooraf eens komen kennis maken met de school kan steeds, maar enkel op afspraak.     
 
Naschools sportaanbod op donderdag 

Vorige week ontvingen de leerlingen van het 4° en 5° leerjaar een inschrijvingsbrief voor  ‘Sportsnack’, een initiatief van Stad Turnhout en de Thomas More hogeschool, dat ervoor zorgt dat er elke donderdag na schooltijd een extra sportaanbod verzorgd wordt op school voor de leerlingen die zich hiervoor inschreven. Sportsnack gaat door op de speelplaats of in de turnzaal o.l.v. meester Elias en enkele studenten van Thomas More. In tegenstelling tot vorig jaar gaat de Sportsnack dit keer wel door. Leerlingen die toen inschreven, kunnen nu zeker meedoen. Hun inschrijvingsgeld is reeds in orde. Leerlingen uit het 4° en 5° leerjaar die vorig jaar niet inschreven, hebben daar opnieuw de kans toe.
 
Digitale scholenbeurs en KOBArT-folder

Dit jaar staat er geen scholenbeurs gepland, maar er is wel een online alternatief. De ouders van onze zesdeklassers ontvingen daar vorige week een infofolder van. Momenteel wordt er op de CLB-website voor ouders een ingesproken PowerPoint aangeboden die ouders en leerlingen op een zelfgekozen moment en op eigen tempo kunnen bekijken via: www.vrijclb.be/vrij-clb-kempen/studiekeuze. 
In het 6° leerjaar werd de afgelopen weken hard gewerkt rond studiekeuze. Het kennismakingsbezoek voor de leerlingen met Sint-Pieter-Turnhout zal niet fysiek doorgaan maar wordt online verzorgd. Het bezoek aan de KOBArT-scholen HT²O en PT²O gaat eveneens niet door. Beide scholen hebben op hun website een mooi kennismakingsfilmpje dat je zeker moet bekijken. De infofolder van alle KOBArT-scholen, waarvan onze school deel uitmaakt, vindt u weldra in uw brievenbus. 

Gevonden : op de speelplaats van de kleuterschool werd een gouden trouwring gevonden met de inscriptie Hilde – George. Op te halen in het secretariaat door de eigenaar …

Agenda na de krokusvakantie       
                                                                               
°maandag 22/02 :         Instapdag nieuwe Gele Zonnetjes
°maandag 22/02 :         One mile a day-run in de LS
°woensdag 24/02 :        Oog voor lekkers-actie met een gezond stuk fruit voor iedereen
°woensdag 24/02 :        Schoolraad 2
°donderdag 25/02 :       Onlinebezoek van de onderwijsinspectie aan onze school
°donderdag 25/02 :       Start Sportsnack voor leerlingen van 4° en 5° leerjaar
 
 
Copyright © 2021 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp