Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

Prettige vakantie   
 
Er blijven nog steeds veel zieken zowel bij kinderen als personeelsleden. Gewone griep, buikgriep en coronabesmettingen zijn de boosdoeners. We kijken positief vooruit en hopen dat na de paasvakantie samen met mooi lenteweer alles weer helemaal in orde komt. We wensen iedereen een zalig Pasen en een heel fijne vakantie. Geniet ervan!    
  
SPZ : gezonde en sportieve school
 
De afgelopen dagen stond de gezonde week LS op het programma. Maandagochtend begonnen we eraan met een stevige opwarmingsoefening o.l.v. het 4° leerjaar. In de loop van de week stonden er verschillende gezonde en sportieve activiteiten op het programma waaronder de fit-o-meter, de one mile a day-run en sporten tijdens de middag. 
 
Vrijdag werd de kroon op het werk gezet met gezonde fruitsatés die per klas gemaakt en opgegeten werden. ’s Middags was er onze gezonde lunch waarbij elk kind een lekker gezond broodje aangeboden kreeg. Dank aan alle helpers om alles tijdig klaar te hebben en te serveren. 5B en 6B deden intussen mee aan een studie ‘jongeren en gezondheid’, opgesteld door de faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen. Dank aan de werkgroep gezondheid voor de hele organisatie van deze fijne week.
  
Vastensponsorrun 
 

Onze vastensponsoractie van de voorbije 3 weken werd een enorm succes. We spaarden het prachtige bedrag van 4500 euro bij elkaar dat we schenken aan verschillende goede doelen. Vluchtelingenwerk en kansarmoede in de buurt stonden hierbij centraal met projecten die dicht bij onze school staan. Deo Gloria-Turnhout/Oekraïne, Caritas Oekraïne, de Marrakeshgroep van oud-directeur Paul Proost en het SPZ-kansarmoedefonds ontvangen allemaal een mooie donatie dankzij onze sponsoractie. Een dikke proficiat aan alle kinderen die zich hiervoor ingezet hebben en aan alle mensen die steunden. Vrijdag was er de apotheose met een grote sponsorrun en een dj op school. De ganse namiddag liepen leerlingen en leraren samen met de SPZ-mascotte héél véél rondjes. Een gezonde en sportieve afsluiter van de vasten en de gezonde week. 
 
Gemeenteraad     
 
Maandag waren enkele leden van de werkgroep verkeer en de directeur aanwezig op de Turnhoutse gemeenteraad omdat de verkeersveiligheid in de omgeving van onze school op het agenda stond. We pleiten al lang voor een zebrapad, een gedeeltelijke fietsstraat en een voetpad van de school tot aan de rotonde. De schepen van mobiliteit beloofde hier snel werk van te maken. Een dag later nam de dienst mobiliteit al contact op met concrete voorstellen rond zebrapad en fietsstraat die weldra zullen uitgevoerd worden. Dit zal niet alleen de school maar ook de Chiro, parochiezaal, kindercrèche, spelotheek, teken-academie en Turnhoutse kinderopvang ten goede  komen. Jammer dat het allemaal zolang moest duren. Wat extra druk zetten wordt beloond 😊.        
  
Nieuws in’t kort 
 

Maandag fietsten onze vijfdeklassers naar de bioscoop om te kijken naar een film over het leven van Anne Frank. Deze voorstelling zit in het aanbod van het filmfestival MOOOV waaraan ook alle andere klassen van de LS na de paasvakantie deelnemen.
Dinsdag kwam schrijfster Sylvia Van den Heede op bezoek in het 1° en 2° leerjaar  in het kader van de jeugdboekenmaand. Bekijk zeker de mooie foto’s ervan.
Woensdag hield auteur Kim Crabeels een lezing voor het 5° en 6° leerjaar. Het was een blij weerzien want enkele jaren geleden bracht zij ook al een bezoek aan onze school.
Donderdag was er weer een kijkmoment voor nieuwe Gele Zonnetjes die na de paasvakantie van start gaan. De instapklas groeit dan aan met 4 nieuwe kleuters. 
Intussen brachten de Witte Wolkjes een bezoek aan de kerk omwille van Pasen.   
Vrijdag gingen alle kleuters op paaseierenzoektocht. Ze verzamelden deze week puzzel-stukken waarmee ze de verstopplaats van de eieren konden vinden. Voor elke kleuter was er een lekker chocolade paasei. Die dag bezorgde onze ouderraad ook de bestelling van de bloembollen die de kinderen meenamen naar huis. Geniet binnenkort van de mooie lente- en zomerbloemen. Dank aan de ouderraad voor de organisatie en voor uw steun. 
 
Klokskeskermis 2022  
 
Na twee jaar pauze kijken wij er weer naar uit om ons schoolfeest ‘Klokskeskermis’ te organiseren. Zaterdag 14 mei is iedereen van harte welkom op school. Het thema wordt ‘Chic Belgique’ met een spetterend optreden van alle leerlingen, de Vlaamse kermis, een heus frietfestijn, de tekenwedstrijd, het namiddagcafé, de tombola en veel meer. Hopelijk kunnen we opnieuw rekenen op stralend weer en uw aanwezigheid! 
 
Als aanloop naar Klokskeskermis start na de paasvakantie onze reuzetombola met 100 mooie prijzen waaronder een fiets, een gevulde draagtas met aankoopcheque van 100 euro, een tuinset, een camera en heel wat elektro. U ontvangt dan ook de officiële Klokskeskermisuitnodiging voor ons Belgisch frietfestijn.   
 
Familienieuws  
 
De oma van Cyriel (WW) en Martha (3A) Van den Schoor is overleden.  We wensen de ganse familie veel sterkte bij dit verlies.    
 
Kalender na de paasvakantie   
 
°maandag 18/04 :          Paasmaandag : vrijaf
°dinsdag 19/04 :            Fietswijzer in centrum Turnhout voor 6A
°dinsdag 19/04 :            Infoavond eerste communie in kerk Schorvoort
°woensdag 20/04 :         Buitenspeeldag
°donderdag 21/04 :        Megaspelenpaleis 2° leerjaar in Vosselaar
°donderdag 21/04 :        Fietswijzer in centrum Turnhout voor 6B
°vrijdag 22/04 :              Schoolfotograaf voor individuele en gezinsfoto’s
°vrijdag 22/04 :              Bezoek stad Turnhout 3° leerjaar
°zaterdag 23/04 :           Gezinsdag vormelingen en eerste communicanten
Copyright © 2022 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp