Copy
View this email in your browser

Zevendagendonk

De Warmste Week

Vrijdag werd de verkoop van zakjes ‘geluk’ t.v.v. de warmste week afgesloten. Het werd weer een enorm succes; het bedrag van de opbrengst wordt volgende week bekend gemaakt. Ook de ouderraad zorgde voor een mooie extra ondersteuning van dit goede doel. Twee volledige namiddagen werd er met heel de LS gewerkt om meer dan 1000 zakjes klaar te maken. Alle kinderen maakten ook hun zelfontworpen ‘warmste week-badge’. Volgende week staan de afhaalmomenten op het programma. Het afhalen van de zakjes ‘geluk’ kan op maandag 17, dinsdag 18 en donderdag 20 december telkens van 15.40u tot 16.30u  en op woensdag 19 december van 12.00u tot 12.30u aan het ‘Warmste week-kraampje’ op de speelplaats van de LS. Voor wie meerdere zakjes gekocht heeft : draagtas of doos meebrengen aub. Woensdag houden we onze ‘warmste dag’ op school waar in het bijzonder aan ‘geluk’ voor iedereen gewerkt wordt. Heel hard bedankt aan alle leerlingen voor hun werk en het verkopen, aan het ganse team voor de hele coördinatie en aan alle mensen die de actie steunden. Proficiat voor dit knappe resultaat t.v.v. ‘Te gek’, een organisatie die zich inzet voor psychische problemen bij jongeren.    
 
Tweede kaarsje van de advent

Maandagmorgen staken we in de LS het tweede kaarsje van de adventskrans aan. Juf Kris las voor uit het verhalenboek van Robby en met z’n allen zongen we het nieuwe themalied aangeboden door Welzijnszorg. Onze leerlingen proberen ook heel concreet iets bij te dragen tot de advent met hun spaaractie voor de Warmste week’ en hun steun aan het project ‘Soep op de stoep’ dat georganiseerd wordt door de parochie en volgende vrijdag doorgaat aan de parochiezaal.                                                                                                                                                                                                                   
Ook onze kleuters werken iedere week samen met de juffen rond de advent. Deze week ontstaken ze samen het tweede kaarsje. De kerstsfeer in de kleuterklasjes is er ondertussen helemaal met mooi versierde kerstbomen in de klas, een prachtig kerstprikbord in de gang gemaakt door alle kleuters en volgende week vrijdag een mooi kersttoneel met de kleuterleidsters in de hoofdrol.    
 
BOS+  : kunst- en natuureducatie in één.

Maandag en donderdag werden de werkruimtes van 5A en B omgetoverd tot grote kunstateliers. De ganse dag werkten de leerlingen samen met twee kunstenaars rond het thema ‘Het bos van je dromen’. Dit project loopt i.s.m. twee organisaties nl. BOS+, een natuurorganisatie die werk maakt van educatie rond bos, milieu en klimaat. De andere organisatie is MUSE die samen met scholen kunstprojecten uitwerkt. Er wordt rond alle muzische domeinen gewerkt. Volgende week zijn de zesdeklassers aan de beurt die ook twee volledige dagen met de kunstenaars aan de slag gaan. In de loop van het derde trimester zal dit project feestelijk afgesloten worden met een kijk- en   presentatie-moment in het Turnhoutse Taxandriamuseum dat een derde partner is van dit project. 

CWRM-beeldjes terug naar de makers

Twee jaar geleden deed onze school mee aan een ander knap project nl. CWRM (Coming World Remember me). In totaal werden in heel Vlaanderen 600 000 beeldjes gemaakt, net zoveel als er slachtoffers vielen in de Eerste Wereldoorlog. Van al de beeldjes werd een immens kunstwerk gemaakt dat van 1 maart tot 11 november te bekijken was in Flanders Fields te Ieper. De beeldjes van het kunstwerk worden nu symbolisch terugbezorgd aan alle verenigingen, scholen en groepen die er destijds aan meewerkten. Woensdag haalt de directeur enkele van die beeldjes op die een mooie, vooraanstaande plaats zullen krijgen op school. Ook de zee- en herinneringsklassen van de derde graad vorig schooljaar stonden in het teken van 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog.  
 
Lekkere soep tijdens de middag

Elke wintermaand zorgt de ouderraad tijdens één vrijdagmiddag voor lekkere soep voor alle kinderen. Vrijdag was het weer zover. Een dikke pluim voor de kok en de leverancier van de heerlijke soep.  Ook een woordje van dank aan alle mensen die kwamen helpen met inschenken, opruimen en afwassen. De volgende soepafspraak is vrijdagmiddag 18 januari 2019.    
 
Familienieuws

Vorige week overleed de opa van Rama (3A), Sarah (5B) en Amir Alsaraj (WW), tevens  schoonvader van Rana Alsaraj die werkzaam is op school.  We leven mee met heel de familie.    
 
Agenda volgende week        
                                                                         
°maandag 17/12 :  BOS+ natuur-en kunstdag voor de zesdeklassers (ook op donderdag) 
°maandag 17/12  :  One mile a day-run LS 
°dinsdag 18/12  :  Selectief medisch onderzoek i.s.m. CLB-Turnhout 
°woensdag 19/12  :  Adventsviering en warme dag op school omwille van de Warmste Week
°woensdag 19/12  :  Fruitdag  :  elke kind krijgt een gratis stuk fruit  
°woensdag 19/12  :  Laatste WiWeTeR-sessie  
°woensdag 19/12  :  Extra bewegingsmoment KS         
°donderdag 20/12  :  Kennismakingsmoment nieuwe Gele Zonnetjes om 10.45u
°donderdag 20/12  :  One mile a day-run KS  
°vrijdag 21/12  :   Soep op de stoep aan de parochiezaal vanaf 15.00u.      
 
Belangrijke mededeling  :   Gezinnen die recht hebben op onderwijscheques van de stad Turnhout kunnen deze nog inleveren op school tot en met vrijdag 21 december.

In bijlage

°Infobrief vormsel & eerste communie                                                                                                     °Folder Haai!Tech – Talentenfabriek (3de graad)
 

Belangrijke bijlagen

Copyright © 2018 Sint Pieter Zevendonk, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp