Copy

Gekwalificeerd voor Rio!

In deze nieuwsflits de weg die Chantal heeft afgelegd naar plaatsing voor Rio, richtlijnen voor commerciële uitingen van onder andere sponsors tijdens de spelen en hoe het verder met Chantal persoonlijk gaat.
 

Road to Rio

Vorige maand heeft Chantal zich tijdens de Swimcup in Eindhoven gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in september van dit jaar. De afstand waar zij zich voor heeft geplaatst is de 50 meter vrije slag.
 
Chantal had al in 2015 haar tijdslimiet gezwommen tijdens de Wereldkampioenschappen in Glasgow. Het was echter nog niet zeker of zij naar Rio mocht, omdat de drie snelste van het Nederlands team in haar klasse (S10) op deze afstand zich plaatsen.
Het bleef dus tot aan de laatste kwalificatiewedstrijd spannend. Die laatste kwalificatiewedstrijd was de Swimcup in Eindhoven vorige maand.
 
In de finale zwom Chantal een tijd van 28.88. Hiermee eindigde zij uiteindelijk als tweede in haar klasse waarmee zij haar ticket naar Rio veilig stelde.
 
Op zondag 10 april jl. werd de Nederlandse Paralympische zwemploeg officieel gepresenteerd. Er gaan 18 zwem(st)ers richting Rio!
 
In haar voorbereiding naar Rio is Chantal net terug van een trainingsstage in Debrecen (Hongarije). Over een aantal weken volgt er nog een trainingsstage in Eindhoven en op 14 augustus a.s. vertrekt zij voor een trainingsstage naar Portugal. Direct aansluitend vliegt de zwemploeg richting Rio de Janeiro. De Paralympisch Spelen zijn van 7 t/m 18 september 2016. Chantal zwemt op 9 september de 50 meter vrij.

EK 2014

Richtlijnen commerciële uitingen en social media tijdens de Spelen

Het IOC heeft richtlijnen opgesteld hoe om te gaan met commerciële uitingen en social media door o.a. sponsors. Zowel het NOC*NSF als het IPC hanteren deze regelgeving gedurende de periode van de Paralympische Spelen.  Deze periode loopt van 30 augustus t/m 21 september 2016.

Hieronder vindt u een link naar een document waarin deze richtlijnen worden uitgelegd. Als u hier nog vragen over heeft, dan verzoeken wij u contact op te nemen met NOC*NSF.

Klik hier om de richtlijnen te downloaden (PDF).

Hoe het verder met Chantal gaat

Chantal heeft medisch gezien een zware tijd achter de rug. Naast haar auto-immuunziekte MCTD zijn er in 2015 twee nieuwe diagnoses gesteld, namelijk de ziekte van Bechterew (een reumatische aandoening) en de ziekte van Crone (een chronische ontsteking in het darmkanaal).  Een aantal weken geleden is er nog een vierde diagnose gesteld: Multiple Sclerose (een aandoening van het centrale zenuwstelsel). Met name de laatste aandoening baart Chantal, maar ook de mensen in haar omgeving grote zorgen.

Ondanks deze tegenslagen krabbelt Chantal iedere keer weer uit het dal omhoog om zich met nog meer passie in te zetten voor maar één doel: kwalificatie voor de Paralympische Spelen. Dit doel is inmiddels bereikt en natuurlijk zijn wij als bestuur heel erg trots op haar!

Eén ding is wel duidelijk: opgeven komt niet voor in het woordenboek van Chantal!
 
 
 

Chantal Molenkamp

Een echte doorzetter, zo kun je Chantal wel omschrijven. In 2016 wil ze meedoen aan de Paralympics in Brazilië

 

Contactgegevens

Chantal Molenkamp Foundation
Roskamstraat 4
1814 LJ Alkmaar 
T. Leon Molenkamp 06-31077517
E. info@chantalmolenkamp.nl

 

Op de hoogte blijven?

 
 
 

Wilt u geen mailings meer ontvangen? Meld u dan hier af voor de nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by MailChimp