Copy

Rio nadert...

De Paralympisch Spelen in 2016 in Rio de Janeiro komen dichterbij. Nog ruim een jaar, dan is het zo ver. Chantal is al volop in voorbereiding. Lees hieronder haar activiteiten van de afgelopen maanden. Veel leesplezier.

EK 2014

Europese Kampioenschappen augustus 2014

Tijdens de EK in augustus 2014 in het Pieter van den Hoogeband Zwemstadion in Eindhoven, zwom Chantal in de finale op de 50 meter vrije slag met een mooie PR naar de vierde plek. Ook op de 100 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag zwom zij in de finale. Op de eerste afstand zwom ze ook een PR. Het was een goed toernooi, maar helaas net niet goed genoeg voor een medaille.

Klik hier voor de foto's en filmpjes.

Swimcup Amsterdam en Eindhoven

In december 2014 heeft Chantal de Amsterdam Swim Cup gezwommen. Op deze wedstrijd kon zij zich kwalificeren voor de WK in Glasgow. Op de 50 meter vrije slag dook zij tijdens de series onder de limiet voor de WK (28.93). Tijdens de finale stelde Chantal haar tijd van die ochtend nog scherper: 28.83, een persoonlijk record! Dat Chantal de limiet zwom, betekende overigens niet dat zij voor de WK was geplaatst. Alleen de drie snelste zwemmers worden geplaatst.
 
In april 2015 was er nog een kwalificatiemoment tijdens de Swim Cup Eindhoven. Daar stelde Chantal haar tijd op de 50 meter vrije slag nog scherper. Zij zwom in de finale een persoonlijk record van 28.58. Met deze tijd plaatste zij zich definitief voor het WK.
 
De Swim Cup Eindhoven was voor Chantal een zeer geslaagd toernooi. Naast de plaatsing voor het WK, zwom zij ook nog een PR op de 100 meter vrije slag (1.04.13) en zette zij haar Europese record op de 50 meter vlinderslag uit 2013, dat nog steeds op haar naam staat, nog scherper. Eerst in de series met een tijd van 30.85 en later in de finale met een tijd van 30.27. Helaas wordt de 50 meter vlinderslag niet op de WK en de Paralympische Spelen gezwommen.
 
Nu nog de laatste voorbereidingen op het WK. Dit toernooi is de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Paralympisch Spelen.

Klik hier voor het krantenartikel.
 

Verhuisd naar Zeist

Chantal traint met het Paralympisch team in Amersfoort. Zij reist hiervoor dagelijks twee maal 1.5 uur tussen Alkmaar en Amersfoort. Dit kost niet alleen veel tijd, maar ook veel energie. Daarom is Chantal eind 2014 dichter bij haar trainingslocatie gaan wonen. Zij huurt nu een appartement in Zeist. Hierdoor heeft zij meer tijd om tussen de trainingen te rusten, waardoor ze meer energie overhoudt. Die kan ze voortaan in haar trainingen stoppen.
 

Nieuwe website

In januari van dit jaar is onze website live gegaan. Met dank aan Trefnet Nederland en diverse andere partijen.  Neem 's een kijkje op www.chantalmolenkamp.nl
 

Nieuwe voorzitter en penningmeester

Wegens drukke werkzaamheden zijn Linda van Hartingsveldt en Peter Vonk gestopt als voorzitter resp. penningmeester van onze stichting. Wij vinden het jammer, dat Linda en Peter (als initiator van de stichting) zijn gestopt en danken hen voor hun inzet. De functie van voorzitter is overgenomen door Jolanda Buisman en die van penningmeester door Rob Schaap.

Zij stellen zich graag aan u voor:
 

 

Chantal volgen in Glasgow?

Op de wereldkampioenschappen in Glasgow zwemt Chantal de 50 meter vrije slag. Zij zwemt deze afstand op maandag 13 juli a.s. De precieze tijd is nu nog niet bekend.

Klik op deze link om haar race te kunnen volgen.
 
 

Chantal Molenkamp

Een echte doorzetter, zo kun je Chantal wel omschrijven. In 2016 wil ze meedoen aan de Paralympics in Brazilië

 

Contactgegevens

Chantal Molenkamp Foundation
Roskamstraat 4
1814 LJ Alkmaar 
T. Leon Molenkamp 06-31077517
E. info@chantalmolenkamp.nl

 

Op de hoogte blijven?

 
 
 

Wilt u geen mailings meer ontvangen? Meld u dan hier af voor de nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp