NIEUWSBRIEF oktober 2018
CROWDFUNDING VOOR HET SCHILDERIJ "HET BELEG VAN WOERDEN"

In de collectie van Stadsmuseum Woerden zit een uniek schilderij uit ca. 1600 dat de belegering van Woerden in 1575/76 verbeeldt. 'Het Beleg van Woerden' is in slechte staat, maar in oktober komt het uit het depot. Tijdens de Maand van de Geschiedenis, met als thema Opstand, is het te zien in de hal van het museum. Ondertussen haalt het Stadsmuseum geld op voor de broodnodige restauratie.

Stichting Vrienden van het Stadsmuseum Woerden heeft besloten € 1000,- te doneren om de restauratie van dit schilderij, dat een historische betekenis voor Woerden heeft, mede mogelijk te maken.

Voor meer informatie bezoekt u de website:
crowdfunding "Het Beleg van Woerden"

GEMIST? VERSLAG VRIENDENMIDDAG OP 30 SEPTEMBER JL.

Op een mooie zomerse namiddag van 30 september jl. toog een klein maar select gezelschap van Vrienden van het Stadsmuseum Woerden naar het Stadsmuseum voor een denkbeeldige tocht langs enkele van de belangrijkste musea ter wereld aan de hand van de secretaris van het bestuur, niet alleen om weer eens te worden verrast op afbeeldingen van de belangrijkste schilderijen uit hun collecties maar vooral om te ontdekken hoe die collecties tot stand zijn gekomen. Het werd een wervelende tocht langs de collecties van het Louvre in Parijs, de Hermitage in Sint Petersburg en het Prado in Madrid.

Vervolgens worden de aanwezigen meegevoerd langs enkele hoogtepunten uit de collecties van het Louvre (met ruim 9 miljoen bezoekers het best bezochte museum ter wereld), de Hermitage en het Prado in Madrid (beide 3 miljoen bezoekers), waarbij tevens wordt verteld hoe de schilderijen in de collectie van het museum terecht zijn gekomen.

Na deze boeiende en vermoeiende tocht langs zovele kunstwerken, was het tijd om zich te goed te doen aan de gereed staande drankjes en versnaperingen, waarbij de vrienden ontspannen konden nagenieten van de inleiding en van goede onderlinge gesprekken.

Frans Lander

Het hele verslag leest u hier:

Lezing "Het ontstaan van musea"
STADSMUSEUM ZOEKT VRIJWILLIGERS

- Stichting Stadsmuseum Woerden zoekt een bestuurssecretaris (m/v, onbezoldigde functie) voor ca. 8 uur per maand.
- Stichting Stadsmuseum Woerden zoekt museummedewerkers (m/v, onbezoldigde functie)

Misschien iets voor u? Wat deze functies inhouden, leest u op:
Omschrijving functies
ENQUETE

Uw mening is belangrijk.

Binnenkort ontvangt u een mail waarin u door kunt klikken naar onze enquête. Het zijn slechts 5 vragen, wij hopen dat u de moeite neemt deze te beantwoorden.
Of u kijkt meteen vandaag nog:
Klik hier om de enquête in te vullen
VRIENDENMIDDAG IN DECEMBER

Noteer  alvast in uw agenda: onze volgende bijeenkomst met de Vrienden van het Stadsmuseum is op zondagmiddag 16 december a.s. 15.00 uur.  De uitnodiging en het programma zult u binnenkort ontvangen.

 

OREN EN OGEN OPEN - Handen uit de mouwen.... Woerden in verzet!

Op vrijdagmiddag 26 oktober kunnen kinderen van 7-12 jaar en hun begeleiders meedoen aan een speciale Herfstvakantieactiviteit in Stadsmuseum Woerden. Je duikt samen in roerige tijden en zint op verzet…
Je zal het wel horen: de Woerdenaren van vroeger hebben het niet altijd even makkelijk gehad!  Brand, belegering, uithongering, oorlogen...  Maar dat lieten ze niet zomaar op zich zitten: tijd voor verzet!
Wist je bijvoorbeeld dat in de Tweede Wereldoorlog Jan en Gerrit Vergeer hier in Woerden hun leven waagden door het drukken van illegale krantjes? Op het kerkplein, vlakbij hun drukkerij van toen, staat nu een beeldje dat daaraan herinnert.
In de hal van het museum staat nu een oude drukpers, daar horen jullie meer over het drukken van teksten en afbeeldingen.

Na een paar spannende verhalen gaan jullie aan de slag met het maken van een eigen protesttekst, met verschillende materialen.
 
Praktische informatie
Voor kinderen van 7-12 jaar en hun begeleiders.
Datum: 26 oktober, op twee tijdstippen: 13.15-14.45 uur of 15.00-16.30 uur
Kosten: € 3,- per persoon, bovenop de reguliere entree (gratis voor kinderen!), inclusief drinken en iets lekkers.
Reserveren: via contact@stadsmuseumwoerden.nl of bij de balie van het museum.
Vol is vol!

Copyright © Stg.Vrienden Stadsmuseum Woerden (2018)

Ons mailadres is: contact@vriendenstadsmuseumwoerden.nl

U kunt hier  uw gegevens wijzigen of uitschrijven voor alle nieuwsbrieven en uitnodigingen voor Vriendenmiddagen


This email was sent to <<Email adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Vrienden Stadsmuseum Woerden · Kerkplein 6 · 3441 BG, Woerden · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp