Copy
Nieuwsbrief nr. 2 2016
Deze nieuwsbrief niet zichtbaar? Bekijk hem online

Nog even en de examens beginnen

En weer staan we aan het begin van een welverdiende vakantie. Al zal deze voor een deel van onze leerlingen met twee handen worden aangegrepen om te leren! Want op 11 mei start             's ochtends het havo-examen Duits schrijfvaardigheid en 's middags het havo-examen Nederlands schrijfvaardigheid. De vwo'ers beginnen deze dag 's ochtends met Engels schrijfvaardigheid en 's middags met anw en informatica. De vmbo'ers worden dinsdag 17 mei verwacht voor het vak Nederlands.
Spannende tijden dus voor onze al onze examenkandidaten. Wij wensen hen veel succes en vooral ook doorzettingsvermogen!

Interessant college
over Berlijn

Vrijdag 15 april kregen de leerlingen die in juni deelnemen aan de Berlijn-excursie, een twee uur durend college over Duitsland en in het bijzonder natuurlijk over de hoofdstad Berlijn.
Geschiedenisdocent Jos van Doorn verdiepte zich in het onderwerp en vertelde met behulp van PowerPoint over deze prachtige stad die zo’n belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis.
Op maandag 6 juni vertrekken de leerlingen dus goed voorbereid per trein naar Berlijn. Zij keren   donderdagavond 9 juni weer terug, ongetwijfeld vele ervaringen rijker. 

Docent Hugo kokkerelt voortaan voor anderen

In maart hebben wij afscheid genomen van onze collega Hugo Soeters. Hij is inmiddels verhuisd naar de Belgische Eiffel waar hij met zijn partner een Bed&Breakfast is begonnen. Hugo kookt dus niet meer met ons, maar schotelt zijn gasten ongetwijfeld een heerlijk ontbijt voor! wij wensen Hugo en zijn partner heel veel succes en danken hem voor de ruim tien jaar waarin hij met ons heeft gewerkt.

Leerzaam DNA-practicum

Studenten van Wageningen University hebben een DNA-practicum gegeven aan onze bovenbouwleerlingen die het vak biologie volgen. De leerlingen mochten onderzoeken of het aardappelplantje resistent was tegen schimmels en nematoden. Hiertoe moesten zij het DNA isoleren door de cellen af te breken. Met stikstof van 269 graden onder nul, konden zij de celwanden breken. En met een goedje genaamd lysisbuffer, werd het celmembraan aangetast. Nadat de buisjes met het geïsoleerde DNA in de pcr-machine waren geweest, konden zij zien of het plantje de juiste eigenschappen had. De uitkomst was: ja. 

Personeelsnieuws

We hebben de afgelopen maanden enkele collega's door ziekte moeten missen. Gelukkig kunnen we melden dat Jos van Doorn na de meivakantie weer volledig aan het werk gaat. Hetzelfde geldt voor docente Maud Snijders. Ook begint per 9 mei de nieuwe kookdocente, Cynthia Stoppelenburg, bij ons. Zij neemt een deel van de lessen over van Hugo Soeters. Kookdocente Jos Kleijn zorgt ervoor dat de andere lessen doorgang vinden.

Cito-toetsen zijn gemaakt

De leerlingen uit de klassen 1, 2 en 3 hebben de afgelopen weken de Cito VAS- toetsen voor vmbo-t, havo en vwo gemaakt.  De resultaten van deze toets geven, naast de rapportcijfers, een aanvullend beeld van het cognitieve niveau en de mogelijkheden van een leerling. De uitslag wordt na de meivakantie bekend, alle ouders worden geïnformeerd zodra wij de uitslag hebben ontvangen.

Veilige lockers


Zoals aangekondigd zijn de lockers van onze leerlingen preventief gecontroleerd. Samen met de schoolwijkagent konden wij constateren dat er geen zaken in lagen die niet op school thuis horen. Wij zijn tevreden over dit resultaat en streven ernaar om de kluisjes enkele malen per jaar te controleren. 

Nu ook een eigen schoolkrant!

Misschien heeft uw zoon/dochter u erover verteld: sinds december verschijnt aan het einde van iedere periode een schoolkrant. Deze schoolkrant wordt digitaal verstuurd naar het schoolmailadres van onze leerlingen.
De redactie heeft de leerlingen gevraagd om een naam voor deze krant te verzinnen en uit de inzendingen de naam 'Pleysier Courier' gekozen. In deze schoolkrant staan items die voorheen in de nieuwsbrief stonden, maar die door de nieuwe vormgeving niet meer pasten. Vanaf vandaag staan de edities van de Pleysier Courier ook op onze de site. U kunt deze vinden onder het kopje 'Voor leerlingen'. Wij wensen u veel leesplezier met onze Pleysier Courier!

Agenda


* Van maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei: meivakantie

* Van maandag 9 mei tot en met vrijdag 27 mei: centraal schriftelijk examen 

* Maandag 16 mei: vrij i.v.m. Tweede Pinksterdag

* Roostervrije dagen: donderdag 2  en vrijdag  3 juni, maandag 6 juni
  (dit zijn studiedagen voor het docententeam)

* Maandag 6 tot en met donderdag 9 juni: excursie naar Berlijn voor de examenkandidaten Duits
 
* Dinsdag 14 juni: sportdag  

* Dinsdag 28 juni: schoolreis klassen 2 tot en met 4 havo/ 5 vwo

* Vrijdag 1 juli: eindevaluatie niet-examenleerlingen

* Maandag 4 tot en met woensdag 6 juli: brugklaskamp

* Woensdag 6 tot en met vrijdag 8 juli: mondelinge examens

* Zaterdag 9 juli: diplomauitreiking. Om 13.00 uur: vmbo tl; om 15.00 uur: havo en vwo

* Maandag 11 en dinsdag 12 juli: eindevaluatie eindexamenkandidaten 

* Van maandag 11 juli tot en met vrijdag 19 augustus: zomervakantie
Deze nieuwsbrief wordt verzorgd door:
Pleysier College Westerbeek
Asmansweg 16, 2571 BK Den Haag

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen
T 070 - 3150050 
westerbeek@pleysier.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief
Deze nieuwsbrief is gemaakt met
Email Marketing Powered by Mailchimp