Copy
Opgepast! Deze maand liggen ze in de bibliotheek.... Heel gevaarlijk!
View this email in your browser

Nederland opgelet!
Japanse Ninja komen de kinderharten veroveren...

Hoofddorp 16-06-2016

Ouders van Nederland, opgelet! Sinds deze maand liggen ze in de bibliotheek. En met het eerste kinderboek van de nieuwe reeks 'Ik de Ninja' van Masha  Alexandra van der Heijde uit Hoofddorp komen Ninja de Nederlandse kinderharten veroveren...

Waarom? Neem eerst het boek. Ken is een doodgewone jongen. Hij woont in een gewoon dorp, in een gewoon gezin, met een gewoon – en vaak vervelend - broertje. Dan raakt zijn moeder in coma, moet hij naar een nieuwe school en - alsof dat al niet genoeg is - komt op een nacht zijn Ninjapop tot leven en neemt Ken en zijn broertje mee naar Japan. Kens hele leven staat op zijn kop. Want in een geheim Ninjahuis ontmoeten ze hun Grootvader, horen dat ze Ninja zijn en dat het hún taak is om zes Ninja-objecten terug te vinden. In elk object zit een deel van een schatkaart, die leidt naar het belangrijkste Ninjageheim van hun familie. Vanaf dat moment krijgen ze elke nacht Ninjatraining in Japan. Maar ze moeten opschieten! Want ook een kunsthandelaar zoekt de kaart! En als hij die het eerste vindt, zijn de rampen niet te overzien… 

Stichting Het Geheime Ninja Genootschap
Maar niet alleen voor het boek moet worden uitgekeken. Want naast het boek is er ook nog de Stichting. Het Geheime Ninja Genootschap (www.hgng.nl). En hier wordt het pas echt oppassen! Want op authentieke Ninja-dagen leren de kids hier zelf de kunsten van de Ninja. Ze kunnen zich zelfs opwerken tot Ninja-Meester! Dus Nederland, pas op voor de Ninja! Ze komen de kinderharten veroveren!
Ik de Ninja in de Pers
Ik de Ninja is al aardig in de pers geweest. Gemist?

Kijk hier voor het grote artikel in de PZC.
Hier staat het artikel in de Bode
Hier voor het radio-interview met Remco van Schellen op Omroep Zeeland.
Extra activiteiten
Tijdens de Kinderboekenweek gaf de schrijfster een workshop Japanse karakters tekenen, was jurylid van de voorleeswedstrijd en signeerde boeken - met onzichtbare inkt - op de Bisschop Ernstschool in GoesVoor het Milieu Educatie Centrum organiseerde de schrijfster een spannende Ninja Speurtocht.
Masha Alexandra van der Heijde
Masha Alexandra van der Heijde (1975) groeide op als dochter van filmer Nikolai van der Heyde. Ze woonde vier jaar in Japan. Hier leerde ze Japans en – nog veel belangrijker - over de geheimen van de Ninja. Alle beschrijvingen van gebouwen, documenten en geheime rituelen in dit boek zijn dan ook waarheidsgetrouw. Terug in Nederland bestudeert zij dagelijks de Ninja-kunsten met haar zonen. Wanneer zij niet werkt aan haar Ninja-moves, schrijft ze verhalen. Dit is haar eerste kinderboek. Welkom in de geheimzinnige wereld van de Ninja!
Noot voor de redactie
Bij het boek zijn gratis anti-pest pakketten gemaakt.
Er wordt uitgebreid gebruik gemaakt van Social Media, waarbij kinderen zelf hun Ninja geheimen kunnen delen. Doel daarbij is om kinderen te motiveren buiten te spelen.

Kijk ook eens op de websites www.ikdeninja.nl en www.hgng.nl, op Facebook: www.facebook.com/ikdeninja en Pinterest: www.pinterest.com/ikdeninja.

Meer informatie over het boek en de Stichting zijn verkrijgbaar bij Masha van der Heijde: info@ninjaclub.nl. Zij is van harte bereid om haar werk bij u te presenteren of speciale activiteiten te organiseren. 
Copyright © 2016 ik de Ninja.nl, All rights reserved.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ik de ninja · Havenstraat · 20 · Colijnsplaat, Zeeland 4486 AB · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp