Copy
A LA PRIMAVERA, LA VINYA PLORA
 
Amb la fi de l'hivern, arriba la primavera i la vinya comença a plorar.
Si ens hi fixem, veurem com els ceps supuren saba i ho fan per la ferida que els ha causat la poda quan s'ha tallat i esporgat el cep i quan arriba el bon temps aquesta saba que regalima és l'encarregada de cicatritzar la ferida del tall de la poda.

Fixeu-vos com aquestes setmanes milers de llàgrimes de saba són presents a les vinyes, un plor que ens explica com dintre del cep hi ha un esclat de vida ja que la planta ha despertat de la letargia de l'hivern i es prepara per a la floració. Comença una nova anyada.

Las llàgrimes de saba, els primers brots dels ceps i com s'inicia el nou cicle de la vinya és el que podeu veure de primera mà als nostres tallers, al bell mig del Penedès o també fent l'ECOTOUR.
En voleu saber més? Contacteu-nos a viulavinya@masalborna.org 
ELS BOSCOS DE CEPS
 
Durant l’hivern, un cop han caigut les fulles del cep, és quan millor s’aprecia la planta de la vinya. És durant aquests mesos quan veiem les vinyes ben pelades i els ceps semblen arbres alineats amb formes ben diferents.

Però sabem per què tenen aquestes peculiars siluetes?
Són els mètodes de poda dels ceps i n’hi ha varis: Guyot, cordon Royal, emparrat.... Cada celler o cada zona tria la que millor s’adapta als seus objectius: si es vol molt de raïm o poc, si cal veremar a màquina, si el terreny és irregular...
El sistema de poda més tradicional a casa nostra és l'anomenat "poda en vas", que consisteix en donar al cep l'aparença d'un arbust baixet amb un nombre de braços entre tres i cinc. Actualment els ceps es fan créixer emparrats. Aquesta feina es fa amb les tisores de podar.
L'ECOTOUR
 
Amb l'arribada de la primavera ve de gust fer una passejada pel camp i la millor opció és l'ECOTOUR!
Es tracta d'una passejada a peu entre vinyes, guiada i comentada pels monitors de Viu la Vinya on coneixereu les diferents varietats de raïm, la fauna i flora autòctona del Penedès.
A més a més, acaba d'arribar la primavera i podrem gaudir en primera persona del despertar de la terra, els primers brots dels ceps, la floració de la vinya... i molt més!
Qui som?
QUI SOM?
Un projecte social amb valor afegit
GALERIA FOTOGRÀFICA
Cada mes, 1 foto per conèixer-nos millor

COMPARTEIX!
Si creus que el contingut d'aquest butlletí pot interessar algun amic o conegut... comparteix-lo!
Copyright © 2016 Viu la Vinya, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp