Copy
Veure el mail al teu navegador

LES VARIETATS RECUPERADES:
EL RAÏM AMB MÉS HISTÒRIA

 
Una de les activitats de Viu la Vinya és aprendre què són les varietats i quines són les autòctones de casa nostra. Per tal d’aprendre-ho, visitem els hivernacles que Bodegues Torres han destinat, entre d’altres, a la recuperació de varietats antigues. És a dir, varietats pròpies de Catalunya que van sobreviure a la plaga de fil·loxera a finals del segle XIX, la qual va destruir la vinya a la major part de l’Europa Mediterrània i, de retruc, també va destruir les varietats pròpies de les zones.
 
Amb Viu la vinya podem veure les varietats que el Celler Torres està recuperant. Les darreres han estat Moneu i Gonfaus i es sumen a les 40 varietats recuperades en els últims 30 anys i que el visitant de Viu la Vinya pot veure in situ.
 
La varietat Moneu es localitza a Querol, l’Alt Camp, i la Gonfaus es va trobar al poble de Santa Eulàlia de Puig-oriol, a Osona. Les dues pertanyen a la varietat de raïm negre i tenen el seu màxim potencial en climes àrids i en condicions extremes, el que les fa especialment interessants per afrontar el canvi climàtic.

La localització i recuperació de varietats antigues de raïm és un procés molt lent i que requereix molta feina. Bodegues Torres porta a terme aquest projecte i en 30 anys ha aconseguit recuperar més de 40 varietats que es cultivaven antigament a Catalunya.
 
Les varietats recuperades, el conreu sostenible i ecològic, el tipus de raïm... són alguns dels temes que tractem en els nostres tallers de manera amena i divertida.

En voleu saber més?
Contacteu-nos!  
viulavinya@masalborna.org
Sarments de la vinya

CURIOSITATS DE LA VINYA...
Descobreix tot allò que no saps del món de la vinya
 
Aquets mes: EL RAÏM
El nom científic d'aquest fruit és: Vitis vinifera.
Hi ha dos tipus de raïms: els negres i els verds. És un fruit de tardor normalment es consumeix de setembre a desembre.
Algunes de les seves propietats més destacades són la remineralització i ajuda a descongestionar i estimular l'intestí, el fetge i els teixits. A més a més, és un dels fruits més rics en vitamina A i B. També gràcies a la vitamina C que conté ajuda a l'assimilació digestiva. La pell del fruit conté tanins, ferments i cel·lulosa, tots ells molt útils pel funcionament intestinal.
També podem consumir el raïm en forma de suc (el que coneixem com a most) o en forma de pansa que s'obté de la dessecació dels fruits de certes varietats i normalment s'utilitzen en dolços i pastisseria. 
Nou vídeo de Viu la Vinya
NOU VÍDEO DE VIU LA VINYA!
El nou vídeo dels tallers de Viu la Vinya us permetrà, en només 2 minuts, descobrir tota l’essència de les nostres activitats vinculades al món del vi i la vinya!

Tallers de coneixement i experimentació de la vinya, el medi ambient, la vida al camp i els valors positius de la diferència.

Toquem, olorem, trepitgem i sentim la vida del cep en primera persona envoltats d’un magnífic entorn natural.

No us el perdeu!
QUI SOM?
Un projecte social amb valor afegit
Galeria Fotogràfica
1 imatge per conèixer-nos millor...

COMPARTEIX!


Si creus que el contingut d'aquest butlletí pot interessar algun amic o conegut... comparteix-lo!!
Copyright © 2016 Viu la Vinya, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp