Copy
Mira aquest email al teu navegador
ROSES A LA VINYA
LES ROSES NO SÓN NOMÉS PER SANT JORDI
 
L'abril és el mes de la rosa i el dia 23, diada de Sant Jordi, pren una especial rellevància, en ser símbol de l’amor i el regal més rebut per les dones catalanes.

Però les roses també tenen una utilitat molt diferent en el món de la vinya. Us heu fixat mai en les que hi ha plantades al principi de les fileres de vinya? La raó és senzilla: el roser serveix com a alarma de possibles malalties. Tant la vinya com les roses són susceptibles de contraure les mateixes malalties, especialment les causades pel fong oïdi amb la particularitat que les roses són més ràpides a mostrar-ne els símptomes (taques a les fulles). Així, si una vinya té fongs, aquests es veuran abans i més ràpidament als rosers i el viticultor tindrà temps a reaccionar a aplicar tractaments perquè la plaga no afecti el raïm.

Els orígens d’aquest costum es remunten a l’any 1851, quan aquest fong va entrar a Europa fent emmalaltir la majoria de ceps. A la Borgonya, un grup de monjos vinícoles tenien la vinya encerclada amb rosers, de manera que quan va arribar el fong i va afectar primer les roses, els monjos van detectar la malaltia a temps per a poder-la tractar. Des d’aquell moment, es va estendre la tradició de plantar rosers a la vinya, els quals serveixen tant d'alarma com de decoració.
 
Aquesta curiositat i moltes més, les expliquem als nostres tallers durant tot l’any. Per més informació contacteu-nos a viulavinya@masalborna.org.

Foto cedida per M. Rosa Ferré
FINAL DE CURS ENVOLTATS DE VINYES
Voleu acabar el curs a l'aire lliure, amb els vostres companys de classe i gaudint d'una experiència entre vinyes? Veniu al cor del Penedès i doneu la benvinguda a les vacances amb un dels nostres tallers i descobrireu el món de la vinya i els seus secrets a través de divertides i interessants activitats que podreu combinar també amb la visita al Celler Torres.
Acomiadeu el curs amb la millor companyia!
 
T’AGRADA L’HORT?
 
A Viu la Vinya tenim cura del nostre petit hort on hi plantem productes de temporada i ensenyem als nostres visitants com fer-ho : com regar-lo, com afegir-hi els nutrients necessaris o com prevenir plagues amb mètodes  naturals. 

Ara és època de plantar pebrots, meló, síndria, tomàquets o carbassons els quals els podrem assaborir a l’estiu.

Si us agrada embrutar-vos les mans, conèixer el consum de proximitat i com fer i mantenir el vostre propi hort, veniu a Viu la Vinya i gaudireu de la terra amb nosaltres.
QUI SOM?

Un projecte social amb valor afegit
GALERIA FOTOGRÀFICA
VIU LA VINYA A LES FIRES
Una imatge per a conèixer-nos millor
COMPARTEIX!
Si creus que el contingut d'aquest butlletí pot interessar algun amic o conegut... comparteix-lo!
Copyright © 2016 Viu la Vinya, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp