Copy
Mira aquest correu al teu navegador
Casament tradicional català
EL CASAMENT RURAL
 
Ell, damunt d'un cavall; ella, damunt d'una mula, carregada amb tota la dot que li oferirà. Aquest és el punt de partida d’un casament a pagès. Si ens hi fixem més, podrem esbrinar més coses com ara si els nuvis són l’hereu i la pubilla o si són de famílies benestants. Tot això ho podrem saber si observem la indumentària com si coneixem la dot i les característiques del contracte matrimonial. Els casaments al Penedès de finals del segle XIX representaven un contracte que, en molts casos, havia de garantir la continuïtat de les terres i del patrimoni, de manera que era un esdeveniment social més enllà de l’enllaç d’una parella i afectava el futur de tota la família.
Al nostre taller de CULTURA I TRADICIÓ A LA VINYA reviureu, entre d’altres, un tradicional casament a pagès, amb tots els seus protagonistes i trets característics.
Us hi esperem! Per més informació contacteu amb viulavinya@masalborna.org

*El Casament vuitcentista 1930/ Fons Ragon-AMAT extreta de http://joaquimverdaguer.blogspot.com.es/
EL PARLAR DE LA VINYA
 
Avui en dia, ja només són les persones de més edat les que saben que el “Felló” és un vi fort i rabiós o que la “Damajoana” és una ampolla gran, revestida o no, d’espart o vímet, per a envellir vins a “sol i serena” coneguda també amb el nom de “bombona”.
A més a més, amb els refranys passats de pares a fills recordem, per exemple, les feines de la vinya: “Per Sant Josep, pàmpols al cep”; “Per Sant Lluc, mata el porc i enceta el cup”; “Per Sant Macià, el cep s’ha d’empeltar”.
Amb activitats de recuperació de la memòria de la vinya com les que fem als nostres tallers de cultura i tradicions contribuïm no només a la difusió del nostre patrimoni lèxic i tradicional sinó a la seva preservació i manteniment.
Masia Viu la Vinya
SOMONTANO SOCIAL ENS VISITA
El passat 3 de maig, Viu la Vinya va rebre una visita molt especial, i es que ens van venir a visitar els amics de Somontano Social (Osca).
Es tracta d’un centre especial de treball com Mas Albornà, el qual comparteix amb Mas Albornà moltes característiques com ara el territori vinícola i les inquietuds socials per crear ocupació a persones amb discapacitat. Per aquest motiu van venir a conèixer el projecte de Viu la Vinya de primera mà, en tractar-se d’una iniciativa pionera, innovadora i de gran interès.
Durant la visita, els nostres monitors els van explicar els diferents tallers i activitats que fem a Viu la Vinya i els van ensenyar les instal·lacions.
Viu la Vinya

QUI SOM?
Un projecte social amb valor afegit
 
GALERIA
FOTOGRÀFICA
LES EXPLICACIONS DELS NOSTRES MONITORS
Una imatge per conèixer-nos millor
COMPARTEIX!
Si creus que el contingut d'aquest correu pot interessar a algún amic o conegut... comparteix-lo!
Copyright © 2016 Viu la Vinya, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp