Copy
Is deze mail niet mooi? Bekijk hem dan in je browser.


Lieve <<Voornaam>>,


De zomer komt eraan, en je hebt straks allerlei leuks om te beluisteren vanaf het strand, vanuit je hangmat of gewoon uit je luie stoel: je vindt in deze nieuwsbrief maar liefst vier podcastafleveringen en een radiouitzending over mannenemancipatie.

Nog veel leuker: we hebben maar liefst twee vacatures voor nieuwe emancipatoren! We zoeken een ervaren communicatieprofessional en een allround projectmedewerker.  Daarnaast zoeken we ook een student voor literatuuronderzoek naar IMAGES. Hieronder en op onze website vind je meer informatie. Stuur je de vacatures door in je netwerk?

Ook leuk: in september is er weer een trainingsweekend! Je kan je nu aanmelden. Stuur de aankondiging vooral door naar wie jij vindt dat daar bij moet zijn.

Wij zijn vanaf 9 juli met zomerstop - vanaf half augustus gaan we er met (hopelijk!) hernieuwde energie tegenaan. Fijne zomer!Liefs van Emancipator ❤

Emancipatoren gezocht!
Vacatures

We zoeken twee medewerkers! Een ervaren communicatieprofessional en een allround projectmedewerker. Ben jij of ken jij onze nieuwe emancipator? Deel de vacatures vooral - je vindt ze binnenkort ook op al onze socials.

Bekijk de vacatures - reageren t/m 8 augustus
24-26 september, Ubbergen
Trainingsweekend:
Wat voor man wil jij zijn om gendergerelateerd geweld te voorkomen?


In 2020 was het trainingsweekend vanwege de coronamaatregelen helaas online maar dit jaar zijn we terug!

Tijdens het weekend komen we samen met een groep mannen om het te hebben over gendergerelateerd geweld, gender en mannelijkheidsnormen, hoe dat met elkaar samenhangt, en wat jij kan doen om gendergerelateerd geweld te voorkomen. Na het weekend organiseer je een activiteit als onderdeel van de White Ribbon Campagne, waarmee je mannen betrekt bij het voorkomen van gendergerelateerd geweld.

Aanmelden tot en met 12 september.

Meer informatie
Media | Fien van Snippenberg
Podcast #MenToo

Fien van Snippenberg gaat in drie podcastafleveringen in gesprek met Daryll Landbrug, Kevin Heller en Jens van Tricht. Drie prachtige gesprekken over feminisme, emancipatie en gelijkheid.

Luisteren (Spotify)
Media | Vlam Magazine
Waarom hebben mannen altijd zin?


David Becking interviewde Jens voor het nieuwste nummer van Vlam Magazine - over de prikkelende vraag waarom mannen altijd zin hebben. Spoiler: is helemaal niet zo. Helaas alleen te lezen voor abonnees. Wel een aanrader - in dit nummer oa ook een interview met Jackson Katz!

Bladeren
Petitie
Stop geweld tegen vrouwen. Nationaal coördinator noodzakelijk

De Nederlandse Vrouwen Raad startte een petitie voor een nationaal coördinator geweld tegen vrouwen. Die is noodzakelijk om geweld effectief te stoppen én verplicht volgens de Istanbul Conventie, maar nog altijd niet benoemd in Nederland.

Lees meer
Direct naar de petitie
Veilige werkomgeving in parlement
Brandbrief aan kamervoorzitter


Ook Emancipator ondertekende de brandbrief die Clara Wichmann op 15 juni naar de voorzitter van de Tweede Kamer stuurde. We maken ons zorgen over seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen medewerkers in de Kamer en het gebrek aan actie daartegen.

Lees de hele brief hier
Dit schreef NRC erover
Nieuw project
Inclusie X Emancipator: Vader Kracht

Sinds Vaderdag 2021 bestaat in Rotterdam vadercentrum Vader Kracht. Emancipator is partner en gaf een inspirerende training aan een groep vaders. Het 'centrum' gaat de stad in om gesprekken te voeren met vaders.

Lees meer over Vader Kracht
Literatuuronderzoek
Stagevacature


Literatuuronderzoek doen naar mannen en mannelijkheid in Nederland? We zoeken een of meer studenten die willen meewerken aan een IMAGES-rapport over Nederland.

Bijvoorbeeld als onderzoeksstage, literatuuronderzoek, of in combinatie met je scriptie. Reageren t/m 8 augustus.

Lees hier meer
Media | Trouw
"Geweld tegen vrouwen is een mannenprobleem"

Oplossingen voor het voorkomen van geweld tegen vrouwen zoeken we vaak bij vrouwen zelf. Maar juist jongens en mannen kunnen het verschil maken, schreven Marije Cornelissen, directeur UN Women Nederland, en Jens van Tricht, directeur/oprichter van Emancipator in Trouw, naar aanleiding van het nieuws dat 11 procent van de studentes wordt verkracht.

Lees het hele stuk hier
Media | Podcast Man O Man
"Vrouwen doen al het emotionele werk"

Jens was te gast bij Nathan Vos in de Man O Man podcast: Hoe doe jij dat nou?

"Over zijn relatie met zijn vader,  die geen ruimte voor voor emoties liet, over ‘sterke mannen’ – en of je dat moet willen zijn – en over hoe hij elke keer weer in zijn lichaam moet komen."

Lees meer en luister
Media | NPO Radio 1
Van wie is de straat?


De indeling van een straat of een plein is bepalend voor wie er komt en wat bezoekers er wel of niet doen. Welke rol is weggelegd voor mannen en jongens, wat willen wij de nieuwe generatie onze kinderen mee geven?

NPO Radio 1 ging in gesprek met Jens en stadsgeograaf Lia Karsten.

Luisteren
Partners | HEAR ME NOW
Opening expositie A'dam West

Donderdag 8 juli opent de expositie HEAR ME NOW in Amsterdam West in OBA Mercatorplein. Vanaf 17 uur, met een hapje en een drankje, poëzie, storytelling en zang, en natuurlijk de foto's en verhalen van HEAR ME NOW.

De expositie reist deze zomer door OBA's in Amsterdam.

Kom ook, meld je aan
Resultaten project
Factsheet Vaders onder Druk

In 2020 startten we in samenwerking met Dona Daria, SKIN Rotterdam en SPIOR het project Vaders Onder Druk, om huiselijk geweld te voorkomen door vaders een uitlaatklep te bieden. In juni werd het project afgesloten met een slotbijeenkomst.

Kijk de slotbijeenkomst hier terug

Voor het project werd 250 Rotterdamse vaders gevraagd wat voor man en vader zij willen zijn.

Bekijk de video

Meer over het project op onze website

Vaker van ons horen? Volg ons!

Facebook Facebook
Instagram Instagram
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Copyright © 2021 Emancipator

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie.

Emancipator
Weesperzijde 110-Q
AMSTERDAM, Noord-Holland 1091 EN
Netherlands

Add us to your address book


Wil je minder mail ontvangen? Je kan hier je voorkeuren wijzigen.
Je kan je ook uitschrijven, maar let op! Je ontvangt dan nooit meer mail van ons,
ook niet over projecten, evenementen en uitnodigingen. 

Klik hier als je toch wil uitschrijven.
Bezoek onze website Bezoek onze website
E-mail ons E-mail ons