Copy
Is deze mail niet mooi? Bekijk hem dan in je browser.


Lieve <<First Name>>,

Het is maart en dat betekent niet alleen narcissen in bloei en een nieuwe nieuwsbrief, maar ook Internationale Vrouwendag! Loop je met ons mee in de Women's March?

Verder roepen we vandaag de politiek op om een punt te maken van gendergelijkheid, staan we her en der op podia en zoeken we boekenweekblogs.

Tot gauw!


Liefs van Emancipator ❤

8 maart | Internationale Vrouwendag
Loop mee met de Women's March!

Zondag is het Internationale Vrouwendag, ook wij lopen mee met de Women's March. Loop je met ons mee? We verzamelen om 12 uur bij het Nationaal Monument.

Check het Facebook-event
Ben jij al ambassadeur?

Draag je mannenemancipatie een warm hart toe? Wil je ons helpen mannenemancipatie op de kaart te zetten? Je kan nu Emancipator-ambassadeur worden!

Meld je aan
Gezocht: mannen die buiten de hokjes kleuren

Voor ons project Werk.en.de Toekomst zoeken we mannen die op een niet-traditionele manier man zijn. Werk je in de zorg, in het onderwijs, in de kinderopvang, ben je huisman, betrokken vader? Of doe je nog iets anders dat niet in het mannelijkheidshokje past? Dan zetten we je graag op onze lijst met voordoeners.

Lees hier meer en meld je aan
Gezocht!

Voor ons EquiTeens-project zijn we op zoek naar jongeren- en sociaal werkers, docenten en opvoeders, beleidsmakers en onderzoekers, die kort een aantal vragen willen beantwoorden over het werken met jongens aan het bevorderen van gendergelijkheid.

Mail ons
#stemgendergelijkheid
Maak er een punt van

Wij maken een punt van gendergelijkheid! Vandaag wordt in Den Haag het zespuntenplan ‘Stem
Gendergelijkheid’ gepresenteerd, waarmee wij de politiek oproepen om van gendergelijkheid een punt
te maken. Doe jij mee?


#Maakereenpuntvan en onderteken de petitie
11 maart | Pakhuis de Zwijger
VPRO Tegenlicht Meet Up:
Alfamannen


Programma nav de Tegenlicht-aflevering op 8 maart op NPO2. Hoe beïnvloeden ideeën over mannelijkheid onze samenleving, vrouwen, en mannen zelf?

Panelgesprek met oa Jens van Tricht en onze ambassadeurs Glenn Helberg en Jasper Albinus


Kom ook
Theater | 5 maart, CC Amstel 
Wij Mannen: Blinde Vlek

Donderdag is de laatste editie van Wij Mannen, deze keer met als thema 'Blinde Vlek'. Een avond vol dingen waar veel mannen niet direct mee te maken lijken te hebben. Wat zien mannen niet? Wat zouden mannen moeten weten? We geven het podium aan die verhalen die niet gehoord worden.
Met oa onze Patrick en Hannah!


Tickets

Als je je nu tot en met woensdag aansluit bij de Emancipator-familie krijg je van ons een vrijkaartje voor deze mooie voorstelling! Klik hier
Stuur ons je Boekenblog

Las je een boek over mannelijkheid? In de boekenweek plaatsen we jouw blogs over boeken. Stuur je leesverslag, analyse of andere leeservaring naar opinie@emancipator.nl. 

PS. Emancipator heeft een enorme bibliotheek over alles wat te maken heeft met ons werk, die ook regelmatig wordt aangevuld met nieuw verschenen werken. Familieleden lenen gratis boeken! Sluit je aan, steun ons, en lees
Podcast: Feminisme en mannen

Onze peer educators Ruben Neuhaus en Sebastiaan Duivenvoorde werden geïnterviewd door studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek, over mannen en feminisme. 

Hier te beluisteren
Inspiring Male Action on
Gender Equality in Europe

IMAGINE

In januari en februari waren met IMAGINE op verschillende plekken. Zo waren we onder andere te gast bij International School of Amsterdam, Theater of the NOW in Rotterdam, Jonge Democraten in Leiden en de Soroptimisten in Breda.

En deze maand zullen wij een rol spelen bij onder andere Wij Mannen en de COC Federatiedag!


Alles over IMAGINE
Van onze partners
NRC over de Penis Dialogen

"Bij mannen is het gesprek eendimensionaal: hoe vaak, op welke plek, met wie, hoe groot zijn haar borsten? Daardoor worstelen mannen met prestatiedrang, en is er veel onderling wantrouwen en eenzaamheid."

Lees: "Mannenpraat tegen prestatiedrang"
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Email
Copyright © 2020 Emancipator

Je ontvangt deze mail omdat je je hebt ingeschreven voor de Emancipatornieuwsbrief.
Wil je deze mail niet meer ontvangen? Je kan je hier uitschrijven.

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie.