Copy
Is deze mail niet mooi? Bekijk hem dan in je browser.

Lieve <<First Name>>,


Het is november en dat betekent White Ribbon Campagne én een nieuwe nieuwsbrief vol moois van ons en allerlei partners. Op Internationale Mannendag lanceren we de campagne groots met theater en lekker eten. Tickets verkrijgbaar tot en met woensdag 13 november. Lees gauw verder voor meer nieuws!

Zien we je gauw?

Liefs van Emancipator ❤

19 november, Amsterdam
Internationale Mannendag

Op 19 november is het Internationale Mannendag en we zouden Emancipator niet zijn als we niet een eigen draai zouden geven aan deze speciale dag. We maken jongens en mannen deel van de oplossing voor emancipatie, én maken emancipatie deel van de oplossing voor problemen van mannelijkheid.

Kom je ook? Tickets verkrijgbaar tot woensdag 13 november!


Theatervoorstelling #MEN(S) | Lancering White Ribbon Campagne | Lekker eten | Nog meer moois

Tickets (€15)
Tickets met korting (€10)
15 oktober in Brussel
De nieuwe Gender Equality Index 

Het tweejaarlijkse rapport over gendergelijkheid in de EU, met deze keer een focus op Work-Life Balance. Nieuwste nieuws: Nederland daalt op de ranglijst...

► 
Lees het rapport hier
IMAGINE-nieuws

29 nov geven we een workshop op het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2019: om zorgprofessionals inzicht te geven in mannelijkheidsnormen waar nieuwkomers mee te maken krijgen

6 dec geven we een workshop bij Combiwel in Amsterdam Nieuw-West

Wil je ook een workshop?
Kijk hier of mail
Kennishub Tienertijd en studiekeuze

Op 29 oktober was de derde kennishub van de Alliantie Genderdiversiteit, op het Montessori College in Arnhem. Hier alvast mooie foto's. Stay tuned voor een uitgebreid verslag!
van onze partners | t/m 5 maart
Theater: Wij Mannen

Onze Rikkert van Huisstede en Stijn Schenk maakten samen met CC Amstel een vierdelige programmaserie over mannelijkheid.

Voor Wij Mannen trekken Stijn Schenk (Real Comics) en Rikkert van Huisstede (Boys won't be Boys) de Amsterdamse wijken in om mannen te spreken over hun kwetsbaarheid, seksualiteit, daderschap en blinde vlek. De thema’s leveren prikkelende verhalen op die relevant zijn voor mannen én vrouwen. Deze verhalen vormen samen een avondvullend programma.


Tickets
Nu ook in het Duits!
Warum Feminismus gut für Männer ist

In oktober op de Frankfurter Buchmesse. Morgen in Berlijn, voor wie toevallig in de buurt is

En: Naar aanleiding van de Duitse boekvertaling werd Jens geïnterviewd door Welt. Voor wie Duits leest: "Das Peinliche ist, dass Männer Teil des Systems sind."
Blogmarathon

Vanaf 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, publiceren we iedere dag een blog over geweld tegen vrouwen en mannelijkheid.

Schrijf je mee? Lees meer
Sluit je aan

Zijn jij en jouw organisatie al aangesloten bij het Deltaplan? Samen maken we het verschil.

Meer over aansluiten
11-13 oktober 
Het trainingsweekend was...

...life-changing, krachtig, hartverscheurend, intensief, verbindend, en nog veel meer.

Tijdens Internationale Mannendag krijg je een indruk.
van onze partners | 14 dec in Tilburg
Eveline van Rijswijk:
De Première


Op uitnodiging van de Kennismakerij en Feniks Emancipatie Expertise Centrum is theatermaker Eveline van Rijswijk te gast in De Nieuwe Vorst met haar audiovisuele onewomanshow over honderd jaar vrouwenkiesrecht. 

Vroege Vogel Tickets t/m 16 nov
van onze partners |
Deze week in Arnhem, Groningen, Almere

Boys Won't Be Boys 

Geloof ons: je moet de boys gezien hebben. Deze week in het hele land en daarna op nog meer plekken.

Kom je ook?
MenEngage Europe: deze maand in Wenen en Amsterdam...

...en meer nieuws van het MenEngage Europe-secretariaat
Voordoeners gezocht

Huishoudelijk werk en kinderopvang zijn niet langer alleen een vrouwentaak. Wij zoeken mannen die ook het goede voorbeeld geven: voordoeners in de zorg, het onderwijs, of thuis. 

Lees hier meer en meld je aan


Ben je dat niet maar draag je
ons wel een warm hart toe? 

► Word ambassadeur
In de media
Vermens je!

Deze maand in het Algemeen Nijmeegs Studentenblad: "De kern van het probleem is dat mannen denken dat feminisme tegen hen is."
25 nov - 10 dec
White Ribbon Campagne

Ook dit jaar voeren we weer campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en mannen op te roepen zich daartegen uit te spreken. 

Op 19 nov lanceren we de campagne
Deltaplan

Met het 'Deltaplan voor het betrekken van jongens en mannen bij het voorkomen van geweld' werken we sinds dit jaar aan het doorontwikkelen, uitbreiden en mainstreamen van de White Ribbon Campagne.

Alles over het Deltaplan 
Copyright © 2019 Emancipator

Je ontvangt deze mail, omdat je je hebt ingeschreven voor de Emancipator nieuwsbrief via onze website. 

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s, zoals geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. In beleid, programma’s en projecten is steeds meer aandacht voor jongens en mannen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Veelal is hierbij sprake van een enorm gefragmenteerd speelveld. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie.

Wil je deze mail niet meer ontvangen? Dat mag natuurlijk altijd, dan kan je je hier unsubscriben.