Copy
Is deze mail niet mooi? Bekijk hem dan in je browser.


Lieve <<Voornaam>>,


De zomer komt eraan en ook wij kijken daar reikhalzend naar uit. Gelukkig kregen we deze week alvast een voorproefje ☀️ Er komt nog allerlei moois aan voordat we er een paar weken tussen uit gaan. Deze week gaven we een online workshop bij RAUM, gaan we met SWN praten over seks én organiseren we een kennismakingsavond (kom je ook?). Op 8 en 15 juni organiseren we in Amsterdam training- en intervisiebijeenkomsten voor mannen. Er zijn maar twee keer vijftien plekken dus meld je snel aan!

Goed om alvast te weten: van 12 juli tot 8 augustus zijn we met zomersluiting. Daarvoor krijg je natuurlijk nog een nieuwsbrief van ons. Graag tot snel bij een van onze activiteiten!

Liefs van Emancipator ❤


PS. Waarom ziet deze mail er zo raar uit? We hebben geen idee. Wie het weet mag het zeggen...

8 en 15 juni, Amsterdam
Training- en intervisiebijeenkomsten

Met de Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam organiseren we twee training- en intervisiebijeenkomsten voor rofessionals, jongerenwerkers, buurtwerkers en vrijwilligers en andere mannen uit Nieuw-West (8 juni) en Zuidoost (15 juni). Iets voor jou of voor jouw doelgroep?

Lees meer en meld je aan
Laatste kans: 4 juni 19.00-21.00 uur
Kennismakings- en informatiebijeenkomst

Ook emancipator worden? Op vrijdagavond 4 juni organiseren we een kennismakings- en informatiebijeenkomst over het wat en waarom van mannenemancipatie, wat wij doen en hoe, en hoe jij daarbij betrokken kan worden.

Kom gezellig langs
NPO Radio 1 | 30 mei 2021
"Emancipatie is een maatschappelijk probleem"

Onze Jens van Tricht was op de radio: bij Fris! op Radio 1 praatte hij over seksuele intimidatie en emancipatie. En natuurlijk over mannen.

Terugluisteren
Straatintimidatie voorkomen
Workshop bij RAUM Utrecht

Op 1 juni gaven we een online workshop bij RAUM der lusten, over straatintimidatie en hoe jongens en mannen deel kunnen worden van de oplossing. 

Meer over RAUM en deze workshop 
► Kijk de training terug op YouTube
Tentoonstelling | Van onze partners
Nu te zien: HEAR ME NOW

De expositie HEAR ME NOW is eindelijk in het echt te bekijken, in steeds andere vestigingen van de OBA in Amsterdam. In de tentoonstelling zie je de portretten en hoor je de verhalen van vrouwen die seksueel geweld meemaakten. Én van mannen die zich verbonden aan de missie om het taboe daarop te doorbreken.

Meer over de tentoonstelling
Niet in Amsterdam?
Bekijk de Luistersessies
Morgen! 19.00-21.30 uur
Seksueel Welzijn Nederland

Mannen over seks

Met Stichting Seksueel Welzijn gaan we praten over seks! En dat doen we met niemand minder dan Yuri Ohlrichs (Rutgers), Jens van Tricht (Emancipator), Rikkert van Huisstede (BOYS WON'T BE BOYS), Aebele Kluwer (Het Seksgesprek) en Meine Bosma.

► Online in Zoom, kom ook!
Wat voor man wil jij zijn?
Nieuwe campagne:
Be the (hu)man you wish to see in the world


Bij de White Ribbon Bijeenkomst op 12 mei lanceerden we de campagne Be the (hu)man you wish to see in the world. Daarmee stellen we mannen de vraag: wat voor man wil jij zijn? En wat voor mannen wil je zien in de wereld?

Bekijk de campagnewebsite
Lees meer over de campagne
Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam
Terugkijken: Talkshows

Met de Alliantie Mannenemancipatie Amsterdam organiseerden we twee talkshows over vaderschap in Amsterdam Nieuw-West en Zuidoost. Kijk ze terug:

Talkshow Be The (Hu)man: Betrokken vaderschap in Zuidoost (20 mei)
Talkshow Vaders & Zonen: Op zoek naar verbinding (7 april)
MenEngage Alliance
Emancipator Global Representative van MenEngage Europe

Leuk nieuws: we werden door de steering committee van MenEngage Europe - de Europese tak van het wereldwijde netwerk van organisaties die werken met mannen aan gendergelijkheid - verkozen als representative van Europa naar het Global Board.

Meer over de MenEngage Alliance
Rotterdam
Vaders onder Druk

Met Vaders onder Druk hebben we het afgelopen jaar met een aantal Rotterdamse partners allerlei activiteiten voor en door mannen georganiseerd, om mannen en vaders op een laagdrempelige manier en in een veilige setting de kans te geven stoom af te blazen, zorgen te delen en steun te vinden, om via die weg de thuissituatie van Rotterdamse gezinnen en kinderen veiliger te maken.

Om het project af te sluiten organiseren we twee bijeenkomsten:


Masterclass Dialogen met mannen voor preventie van huiselijk geweld | 10 juni 16.00-17.00 uur, online

Slotbijeenkomst Vaders onder Druk | 17 juni 16.00-17.30 uur, Rotterdam (en livestream)
va 21 juni 4 bijeenkomsten, online
Blogcursus

Jos van der Schot organiseert vanaf 21 juni vier gesprekken over dwarsverbanden tussen verschillende vormen van geweld en hoe je van onderop in de piramide geweld kan helpen voorkomen. Tussen de bijeenkomsten door schrijven deelnemers blogs.

► Lees meer en meld je aan

Vaker van ons horen? Volg ons!

Facebook Facebook
Instagram Instagram
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Copyright © 2021 Emancipator

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie.

Emancipator
Weesperzijde 110-Q
AMSTERDAM, Noord-Holland 1091 EN
Netherlands

Add us to your address book


Wil je minder mail ontvangen? Je kan hier je voorkeuren wijzigen.
Je kan je ook uitschrijven, maar let op! Je ontvangt dan nooit meer mail van ons,
ook niet over projecten, evenementen en uitnodigingen. 

Klik hier als je toch wil uitschrijven.
Bezoek onze website Bezoek onze website
E-mail ons E-mail ons