Copy
Is deze mail niet mooi? Bekijk hem dan in je browser.


Lieve <<First Name>>,

Sinds gisteren is de uitbreiding van het geboorteverlof een feit. Goed nieuws dus voor alle kindjes die nu geboren worden én hun ouders. Gefeliciteerd!

In juni organiseerden we, niet geheel toevallig net voor Vaderdag, ons symposium over MenCare Nederland. Dat was een groot succes en volgens sommige deelnemers zelfs de leukste zoom-meeting die ze ooit hadden meegemaakt. Dat je maar weet wat je gemist hebt. Gelukkig hebben we de foto's nog, klik hier!

Ondertussen is het (gelukkig!) ook bijna zomervakantie. Van 11 juli tot 9 augustus is Emancipator dicht en moet je het een tijdje zonder ons doen. Daarna gaan we natuurlijk weer met hernieuwde energie van start en hoor je hier weer over al onze leuke projecten.


Fijne zomer! Liefs van Emancipator ❤

Symposium MenCare Nederland 19 juni
Uiteráárd geven
mannen om zorg

Robert Witte was bij ons symposium over MenCare Nederland en schreef een mooi verslag.

"MenCare, het gebeurt allemaal al in het klein. Laten we het verder aanzwengelen."


► 
Lees het hier!
Interview Universiteit van Amsterdam
SPUI: Emancipator
worden aan de UvA


Het alumni-blad van de UvA publiceerde een dubbelinterview met Jens van Tricht en Women Inc-directeur Jannet Vaessen over hun studietijd en hoe ze terecht zijn gekomen waar ze nu zijn.

► Lees het hier
Anderhalvemeterprijsuitreiking
Deltaplan-partner IT STARTS HERE wint Voor & Door

Het project IT STARTS HERE, van onze Deltaplan-partner BuroBraak en afgelopen najaar gesponsord door het Deltaplan-campagnefonds, is een van de winnaars van de Voor & Door Award van de Amsterdamse Knowledge Mile. Gefeliciteerd! 

Meer over Voor & Door
Meer over IT STARTS HERE
Afstuderen doe je zo

We hadden een boel afstudeerders dit semester. Ahmed, Munir, Luka, Bobette en Pauline, gefeliciteerd met jullie diploma!  

Bobette en Pauline schreven een blog over het project dat ze bij ons deden:


Bobette van Rijswijk bakte billenkoekjes tegen grensoverschrijdend gedrag: Lees meer over Eerste Hulp Bij Billenkoek

Pauline Hubers ontwierp een workshop om kinderen meer mens laten zijn: Lees meer over Mensontdekkers

Vaker van ons horen? Volg ons!

Facebook Facebook
Instagram Instagram
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Meer blije baby's 
Uitbreiding geboorteverlof

Wie vanaf gisteren een kindje krijgt (gefeliciteerd, en goeie timing!) heeft een extra blije baby want partners krijgen ein-de-lijk langer verlof: vanaf nu vijf weken, tegen zeventig procent van het loon. Hoera!

NOS interviewde onze Jens daarover


Historische doorbraak

Er wordt al twintig jaar gewerkt aan de WIEG. Women Inc. maakte een online magazine met een tijdlijn van de afgelopen decennia én toekomstplannen. Want we zijn nu niet klaar.


Het hele jaar Vaderdag?

Op Vaderdag deden we samen met Rutgers een oproep aan de overheid om corona aan te grijpen om te zorgen voor meer gelijkheid: tussen vaders en tussen kinderen.
Alliantie Genderdiversiteit
Kennishub 4: Genderdiversiteit & bedrijfsleven

Heb je ons gemist? In juni zou de vierde kennishub zijn van de Alliantie Genderdiversiteit. Door een ondertussen welbekende pandemie ging dat niet door. Nu doen we het anders: in oktober een hele week online kennishub, en jij kan bijdragen! 

We zoeken mensen en organisaties die een online sessie willen verzorgen over genderdiversiteit, voor bedrijfsleven en arbeidsmarkt.


Lees hier meer
Verwey-Jonker Instituut
Onderzoek naar vaders
in coronatijd


Het Verwey-Jonker Instituut deed onderzoek naar de ervaringen van vaders met thuiswerken tijdens de coronacrisis. Veel vaders blijken positief over thuiswerken en willen dit in de toekomst blijven doen.

► Lees meer
Paid, part time internship, worldwide 
Social media & communications internship

MenEngage Global Alliance is looking for a self-motivated advocate for women’s rights and gender justice with a passion for digital communications and social media to join the MenEngage Alliance team for a part-time, flexible internship placement for up to 6 months.  

Read more here, apply July 20 latest
Van onze partners: Feniks Tilburg
Mans Genoeg:
Vaderdag-special


Naar aanleiding van Vaderdag een speciale aflevering van Mans Genoeg: 'Hoe Vier Vaders Vaderdag Vieren'. Met Rolph Dols, Kenneth Stam, Emancipator-ambassadeur Patrick Timmermans én Nol Havens.
Copyright © 2020 Emancipator
Je ontvangt deze mail omdat je je hebt ingeschreven voor de Emancipatornieuwsbrief.
Wil je deze mail niet meer ontvangen? Je kan je hier uitschrijven.

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie.
Bezoek onze website Bezoek onze website
E-mail ons E-mail ons