Copy
Is deze mail niet mooi? Bekijk hem dan in je browser.


Lieve <<First Name>>,

2020 heeft veel moois in petto. Zo startten we in Zagreb met een nieuw Erasmus+-project, organiseerden we een trainingsdag en verschenen we in allerlei media. In deze nieuwsbrief ook maar liefst twee aftermovies: van ons Internationale Mannendag-feest op 19 november, en van ons Deltaplantrainingsweekend in oktober. En natuurlijk nog veel meer leuks, met deze maand extra veel filmpjes.

Liefs van Emancipator ❤

Nieuw: EquiTeens
EquiTeens in Zagreb

Onze Jules, Patrick en Hannah waren vorige week in Zagreb voor de kick-off meeting van ons nieuwe Erasmus+-project EquiTeens. Met partners in Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Oostenrijk ontwikkelen we een toolkit voor genderwerk met jonge tieners.

Jules over de meeting
Alles over het project
#stopstraatintimidatie in Amsterdam
"De sleutel tot succes ligt bij mannen en jongens"

In Amsterdam klinkt kritiek op het plan van burgemeester Halsema om straatintimidatie aan te pakken. De campagne richt zich alleen op (potentiële) slachtoffers en rept niet over plegers.

Het Parool interviewde twee experts
Theater | 27 februari, CC Amstel 
Leven zonder Sartre

OT Rotterdam speelt Leven zonder Sartre, een filosofievoorstelling van Mirjam Koen over Simone de Beauvoir. Op 27 februari met voorgesprek van Sophie van Winden met onze Jens.

Tickets en meer speeldata
Aanpassing transgenderwet
"Niet het mannenlijf maar stereotypen bedreigend voor vrouwen"

Hanneke Felten (Movisie) schreef ism Charlot Pierik en Jens van Tricht een reactie op het transfobe opiniestuk van Caroline Franssen, begin deze maand in Trouw.

"Wat [vrouwen] hun veiligheid aantast zijn juist de essentialistische en stereotype opvattingen over mannen en vrouwen waar Franssen ook blijk van geeft."


Lees het hier 
"Im Grunde erlaubt Feminismus Männern Mensch zu sein"

Jens was in Wenen voor de boekpresentatie van de Duitse vertaling van Warum Feminismu gut für Manner ist en werd geïnterviewd door FM4.

Terug te luisteren via YouTube
Deltaplan in Groningen

Op 15 januari waren we in Groningen om organisaties daar te vertellen over het Deltaplan. En de Nachtraad presenteerde het filmpje dat ze maakten om aandacht te vragen voor seksuele intimidatie.

Kijk!
Trainingsdag
Ga d'r eens uit!

In januari gaven onze Gijs, René, Patrick en Hannah een dag training over mannelijkheid & geweld, met allerlei werkvormen uit IMAGINE en wat we opstaken in Sri Lanka met Breaking the Cycle.
Kijk: de aftermovie van ons Deltaplan-trainingsweekend in oktober. (Er waren veel vogels, gezellig)
Gezocht: mannen die buiten de hokjes kleuren

Voor ons project Werk.en.de Toekomst zoeken we mannen die op een niet-traditionele manier man zijn. Werk je in de zorg, in het onderwijs, in de kinderopvang, ben je huisman, betrokken vader? Of doe je nog iets anders dat niet in het mannelijkheidshokje past? Dan zetten we je graag op onze lijst met voordoeners.

Lees hier meer en meld je aan

Binnenkort organiseren we een training voor onze voordoeners; wil je er ook bij zijn, meld je aan!
19 februari 14 uur, Amersfoort
Expertmeeting genderstereotypering & gemeentepolitiek

De NVR en Atria organiseren in het kader van Werk.en.de Toekomst een expertmeeting voor lokale politici over genderstereotypering in beleidsontwikkeling en wet- en regelgeving.

Lees meer en meld je aan
"Vijf weken geboorteverlof voor partners is niet genoeg om het vaderschap te veranderen"

Jens werd geïnterviewd door Trouw: "Vaderschap wordt pas echt anders als we onze blik op mannen bijstellen"

Hier te lezen
Brandpunt+
Marts vlammende vraag 🔥

"Emancipatie gaat over eerlijk delen en niet slaan"

Jens en Emancipator werden gevolgd door Mart voor haar online-serie over mensen die de wereld veranderen. Dat werd een gezellig en aanstekelijk filmpje, een mooi portret van ons!

Kijk
Ben jij #baasineigenzak? VPRO komt graag met je in contact .
Kijk: het videoverslag van onze Internationale Mannendag-viering op 19 november.
Gender Summit 2019
Meer diversiteit in de wetenschap

Hoe kan de wetenschap diverser en inclusiever worden? En waarom is dat belangrijk? Esther Neven, Jens van Tricht, Marit de Jong en Wim van Saarloos leggen het uit.

"Mannen moeten zich afvragen waar ze bijdragen aan het in stand houden van ongelijkheden"


Lees hier meer
Tips voor genderdiversiteit

Kijk: onze Genderdiversiteit-pagina is vernieuwd. Je vindt er nu tips voor intersectioneel denken & doen, voor genderbewust opvoeden, en voor genderdiversiteit in de tienertijd.

Check it out
Kijken: zangeres en theatermaakster Stephanier Louwrier maakte een videoclip waarin een hele rits BN'ers meezingt: fuck jou ik ben een feminist!
Maaspodium
Theater of the Now:
Waarom Mannen Slaan


Onze Mik was te gast bij Theater of the Now om te praten over huiselijk geweld en mannelijkheid, met ook de bijzondere theatervoorstelling Waarom mannen slaan.

Meer foto's hier
Van onze partners: Feniks Tilburg
19 februari 20 uur, Tilburg

Tim Overdiek: Als de man verliest

De eerste Mans Genoeg-avond van 2020, met Tim Overdiek. Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk?

Kom je ook?
NH Nieuws
"Het is belangrijk dat mannen meewerken aan emancipatie voor vrouwen"

Jens werd geïnterviewd voor de 'Strijders'-podcast van NH Nieuws over mannenemancipatie.

Luister
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Email
Copyright © 2020 Emancipator

Je ontvangt deze mail omdat je je hebt ingeschreven voor de Emancipatornieuwsbrief.
Wil je deze mail niet meer ontvangen? Je kan je hier uitschrijven.

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie.