Copy
Is deze mail niet mooi? Bekijk hem dan in je browser.


Lieve <<First Name>>,

 

Emancipator wenst je het beste voor 2020! Na de White Ribbon-drukte van het najaar en een welverdiende vakantie bezinnen we ons op komende acties en projecten. Gelukkig zitten we nooit stil dus er blijft genoeg te vertellen: deze week zijn we in Wenen en Groningen, in februari in Zagreb. Ook onze partners organiseren allerlei moois. Graag tot binnenkort!

Liefs van Emancipator ❤

15 jan 14:00 uur, The Student Hotel
Deltaplan in Groningen

Wil je meer weten over het Deltaplan? Komende woensdag 15 januari organiseren we een bijeenkomst voor wie nog niet betrokken is in The Student Hotel in Groningen, met aansluitend de lancering van het campagnefilmpje dat de Nachtburgemeester aldaar maakte.

Het is ook nog eens Eurosonic deze week dus alle reden om in Groningen te zijn!


Meer over het Deltaplan
Aanmelden
Terugblik
Kennishub Gender-diversiteit in de Tienertijd

Op 29 oktober organiseerde de Alliantie Genderdiversiteit haar derde kennishub, over tienertijd en studiekeuze.

Lees hier de tien tips die we daar verzamelden
Bekijk de aftermovie door Suzy Wong
Lees het verslag van Robert Witte


De volgende kennishub gaat over genderdiversiteit in het bedrijfsleven, stay tuned voor meer informatie!
van onze partners: 19 feb, Amersfoort
Expertmeeting gemeentepolitiek en genderstereotypering

Onze Werk.en.de Toekomst-partner de NVR organiseert een expertmeeting voor gemeentepolitici over genderstereotypering, met als doel om politici te empoweren om genderstereotypering te herkennen en te doorbreken in beleidsontwikkeling en wet- en regelgeving.

► Ben jij of ken jij een gemeentepoliticus? 
van onze partners:
Focusgroep | 23 jan, 19.30 uur, Amsterdam

EIGE-onderzoek uitbesteden van zorg

We zijn met z'n allen hard aan het werk in Europa. Sommige mensen worden betaald voor hun arbeid, maar er is ook veel zorg-arbeid die we gratis doen, zoals het huishouden, de kinderopvang, zorg voor een ziek familielid. Steeds meer gezinnen besteden die zorg uit aan betalende diensten zoals kinderopvang, poetshulp en thuisverpleging.

In het kader van een Europees onderzoek organiseren we een groepsgesprek om in kaart te brengen hoe dit leeft in Nederland.


Ervaring met het uitbesteden van zorg? Kom en praat mee!

Meld je aan
White Ribbon X Lover: Nagellak

Een aantal van onze White Ribbon-blogs wordt ook gepubliceerd door Tijdschrift Lover.

► Onze Jan van Heuzen schreef over zijn ervaringen met gelakte nagels.
van onze partners: 16 jan en 5 maart
Wij Mannen

CC Amstel, Boys Won't Be Boys en Real Comics maken samen een reeks voorstellingen over mannelijkheid. 16 januari is het thema Daderschap en wordt ook de voorstelling 'Waarom mannen slaan' (zie boven) vertoond.

Meer info en tickets
Jens interviewde de makers
Warum Feminismus gut für Männer ist

Vandaag is Jens in Wenen voor de boekpresentatie van de Duitse vertaling

Op 4 januari was Jens voor Deutschlandfunk Kultur in gesprek met Christian Rabhansl, lees hier het artikel of luister hier de podcast

En op 8 januari in Die Weltwoche:
"Solange Männer ihre sogenannt weiblichen Talente und Qualitäten nicht erkennen, können sie sich nicht zu ganzheitlichen Menschen ausbilden. Die Folgen sind verheerend: für die Gesellschaft, aber auch für jeden Einzelnen."
van onze partners:
Theater | 20 jan in Den Haag

Waarom Mannen Slaan

Waarom mannen slaan’ is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken?

Jurrien van Rheenen maakte ‘Waarom mannen slaan’ op basis van gesprekken met plegers en slachtoffers van huiselijk geweld. 


Meer info
Tickets


Ook te zien:
op 16 januari bij Wij Mannen (zie onder)
op 23 januari bij Theater Of The Now.
van onze partners: 
20 en 27 jan, 19.30 uur, Kunstuitleen Alkmaar

De Penis Dialogen

Ben jij mans genoeg om met mannen onder elkaar over seksualiteit te praten? Durf je uit te spreken dat er bepaalde dingen zijn waar je niet over wil delen? Heb je het lef om echt te luisteren naar een andere man die vanuit zijn hart spreekt?


Lees meer en meld je aan
Voordoeners gezocht

Huishoudelijk werk en kinderopvang zijn niet langer alleen een vrouwentaak. Wij zoeken mannen die ook het goede voorbeeld geven: voordoeners in de zorg, het onderwijs, of thuis. 

Lees hier meer en meld je aan
Nieuw: EquiTeens

In 2020 starten we een nieuw Erasmus+-project met partners Poika (Oostenrijk), Status M (Kroatië) en Asocijacija XY (Bosnië en Herzegovina). Samen met hen stimuleren we gendergelijkheid en geweldloze relaties onder jonge tieners.

In februari zijn Jules, Patrick en Hannah bij de kick-off meeting in Zagreb. We houden je op de hoogte.
van onze partners: 
Boys Won't Be Boys 

Geloof ons: je moet de boys gezien hebben. Op 25 januari nog te zien in Stadsschouwburg Utrecht (uitverkocht) en op 7 februari in Theater Bellevue in Amsterdam.

Kom je ook?
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Email
Copyright © 2020 Emancipator

Je ontvangt deze mail omdat je je hebt ingeschreven voor de Emancipatornieuwsbrief.
Wil je deze mail niet meer ontvangen? Je kan je hier uitschrijven.

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie.