Copy
U-LANDSFORENINGEN SVALERNE
View this email in your browser
Facebook
Website


NYHEDSBREV
FEBRUAR 2018

Indhold:
 • Omtale af U-landsforeningen Svalerne & rejseblog fra Indien/Bangladesh
 • Privat salg af genbrug mærkes på bundlinjen
 • Sæt X i kalenderen: generalforsamling søndag d. 8. april
 • Jubilæer på stribe i U-landsforeningen Svalerne
 • SvaleNyt på trapperne
 • Støt os: bliv medlem
 • Følg os på Facebook - det er her det sker! + NY algoritme på Facebook
 • Nye tiltag hos Svalerne i Odense
 • Lukkedage på hovedkontoret

Omtale af Svalerne & rejseblog fra Indien og Bangladesh


Mens frosten bed os andre i kinderne herhjemme i Danmark i januar måned, rejste to frivillige, Morten Frederiksen og Sonia McFarlan, til Indien for at besøge U-landsforeningen Svalernes partnere - trods voldsom epidemi af denguefeber i Tamil Nadu.

Samtidig rejste Lis Rasmussen Kazal til Bangladesh, hvor hun besøgte Svalernes netværkspartnere, Net to Rights.

De rejsende har skrevet lidt om oplevelserne på rejsebloggen (www.svalerne.blogspot.dk).

Læs også omtalen i GlobalNyt, som de frivillige udsendte til Indien fik med på vejen ifm. partnerskabsrejsen: https://globalnyt.dk/content/frivillige-afsted-til-sydindien

 

Privat salg af genbrug mærkes på bundlinjen


Det er ingen hemmelighed, at U-landsforeningen Svalerne primært tjener sine penge ved salg af genbrug.  Det er via salg af genbrug i Danmark, at vi år efter år kan sende midler til vores partnere i Indien og Bangladesh. Vi hylder genbrug, bæredygtighed & cirkulær økonomi! Desværre mærker vi også negativt tendensen med, at folk selv sælger ud af arvesølvet og porcelænet... for vi kan mærke et drastisk fald i det gode genbrugsguld vi får indleveret i vores genbrugsbutikker & loppemarkeder... og det kan desværre også ses på bundlinjen.

Alt overskud fra vores butikker & loppemarkeder går til U-landsforeningen Svalernes projekter for de fattigste i Indien og Bangladesh. Husk du kan stadig donere dit gode genbrug til os. I København & omegn henter vi det endda helt gratis for dig (ring på tlf. 38 86 47 78). Læs mere om, hvad vi henter og ikke henter HER.

Til dette års generalforsamling d. 8. april (se mere nedenfor) er temaet "Alternativ finansiering – Svalerne i økonomisk modvind", hvor vi håber, at en masse medlemmer, frivillige, støtter og andre har lyst til at dukke op og deltage i en spændende debat om fremtiden for U-landsforeningen Svalerne.
 

Generalforsamling i U-landsforeningen Svalerne


Hvis du ikke allerede har gjort det, så sæt nu stort kryds i kalenderen til søndag d. 8. april, hvor U-landsforeningen Svalerne afholder sin årlige generalforsamling. Det er på generalforsamlingen, at den nye bestyrelse hvert år vælges. Det er samtidig her, at alle store beslutninger træffes, inkl. vedtægtsændringer, større ændringer til foreningens strategi, ændringer til kontingentets størrelse samt godkendelse af regnskabet. Så hvis du vil gøre en forskel i en lille idealistisk græsrodsorganisation med 55 år på bagen, så kom til generalforsamlingen og stil op til bestyrelsen - her er der kort fra tanke til handling.
Indkaldelse til generalforsamling udsendes sammen med medlemsbladet SvaleNyt senere på denne måned til alle betalende støttemedlemmer af U-landsforeningen Svalerne.
 

Jubilæer på stribe i U-landsforeningen Svalerne


2018 er et år fyldt med jubilæer i U-landsforeningen Svalerne:
 • U-landsforeningen Svalerne fylder 55 år! Vi blev officielt dannet i Danmark ved en stiftende generalforsamling den 20. februar 1963.
 • Det er 45 år siden, at U-landsforeningen Svalerne sendte de første danske volontører til projekter i Bangladesh og hermed udbredte sit udviklingsarbejde til at gælde både i Indien (siden 1964) og Bangladesh (siden 1973).
 • Den 6. januar 2018 var det 20 år siden, at U-landsforeningen Svalerne åbnede sin genbrugsbutik i Fredericia. Det blev fejret med manér med gæster fra nær og fjern. Se billeder fra jubilæet i genbrugsbutikken i Fredericia HER
 • I januar var det 10 år siden, at nuværende koordinator i U-landsforeningen Svalerne, Sanne Dahlbom, blev ansat (først som kommunikationsmedarbejder, sidenhen som koordinator).

Medlemsbladet SvaleNyt på trapperne


I løbet af de kommende uger lander medlemsbladet SvaleNyt i indbakken hos vores medlemmer - denne gang med årsberetninger og indkaldelse til generalforsamling. Vi er for længst gået over til digital udsending af medlemsbladet for at spare papir, porto og ressourcer. Vi mangler dog stadig e-mailadresser på nogle af vores medlemmer. Hvis du således ikke allerede har modtaget SvaleNyt som e-mail tidligere, så send en mail til svalerne@svalerne.dk med din e-mailadresse, så sørger vi for, at du fremover modtager medlemsbladet elektronisk som PDF-fil. Og er du endnu ikke medlem af U-landsforeningen Svalerne, så læs nedenfor, hvordan du bliver det....

 

Støt U-landsforeningen Svalerne: bliv medlem


Lige såvel som genbrug og Fair Trade er ånden i U-landsforeningen Svalerne, så er personlige medlemmer også en usigelig vigtig del af vores virke. Private støttemedlemmer, der betaler et årligt medlemskontingent, har siden vores opstart i 1963 været grundpillen i vores organisation. Uden medlemmer, ingen organisation. Mange af vores medlemmer har været med lige fra starten for 55 år siden - desværre betyder det også, at vi i disse år mærker en stor nedgang i antallet af medlemskaber. Vi anmoder derfor om, at du - hvis du ikke allerede er det - bliver medlem af U-landsforeningen Svalerne. Du må også meget gerne opfordre familie & venner til at melde sig ind. Det kan gøres meget nemt og billigt (for under 1 kr. om dagen) lige her: BLIV MEDLEM AF U-LANDSFORENINGEN SVALERNE
 
På forhånd tusind tak for støtten! Hver en krone er en stor hjælp for vores fortsatte virke i Indien og Bangladesh.  

 

Følg os på Facebook - det er her det sker!


Hvis du gerne løbende vil holde dig orienteret om U-landsforeningen Svalernes mange aktiviteter i Danmark, Indien og Bangladesh, så husk at "synes godt om" os på Facebook. Det er her vi på (næsten) daglig basis mener en masse, opdaterer om vores arbejde og mange forskellige aktiviteter, butikker, lokalafdelinger, arrangementer, etc. Du finder U-landsforeningen Svalernes facebook-side her: https://www.facebook.com/ulandsforeningen.svalerne/ 

Facebook har i startet af året ændret deres algoritme, hvilket betyder, at du i langt mindre grad vil se indhold fra 'Sider' såsom U-landsforeningen Svalerne. Du kan dog stadig følge os - du skal bare klikke på 'Følger' oppe i toppen af vores Facebook-side og derefter klikke på 'Se først'. På den måde kan vi stadig holde tæt kontakt.
  


 
 

Nyt tiltag hos Svalerne i Odense


U-landsforeningen Svalernes lokalafdeling på Fyn, som driver genbrugsbutik i Odense, er altid opfindsomme og banebrydende, når det kommer til at afprøve nye tiltag. I Svalernes genbrugsbutik i Ørstedsgade 20, Odense, som har åbent fast hver onsdag kl. 15-18 og hver lørdag kl. 10-14, har man nu også indført "åbent efter behov". Det betyder helt konkret, at man som kunde kan lave eksklusiv aftale med genbrugsbutikken om åbning på andre tidspunkter, end de faste åbningstider, hvis man som minimum kan samle 10 venner, kolleger, naboer eller familiemedlemmer. Aftalen skal laves på forhånd via Svalerne Odenses Facebook-side.
 

Lukkedage på hovedkontoret


Der er lukket på hovedkontoret følgende dage i løbet af første halvår 2018: 
D. 15.-16. februar, 26.-28. marts, 30. april, 1. maj, 5. juni.
 

VI SØGER:

Frivillig butiksassistent
Svalernes Fair Trade og Genbrugsbutik på Århusgade i KBH Ø søger frivillige til at stå i butikken. Er det noget for dig? Se mere og søg stillingen via linket her.

Copyright © U-landsforeningen Svalerne All rights reserved.
Du har tilmeldt dig nyhedsbrevet fra Svalerne

Vores adresse:
U-landsforeningen Svalerne
Århusgade 35
2100 København Ø
Danmark


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
U-landsforeningen Svalerne · Århusgade 35 · Copenhagen 2100 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp