Copy
7 april 2016
Beste lezer,

 
Nog 1 maand te gaan…
Dit wordt waarschijnlijk de laatste nieuwsbrief vóór de onthulling van het monument op 7 mei. Hierin willen we u over een aantal belangrijke zaken informeren.
 
Memorial
  • Op dit moment hebben erg veel personen gehoor gegeven aan onze oproep tot een financiële bijdrage en bedrijven en fondsen rond de Dam hebben hun ‘stenen’ bijgedragen. Het herdenken van de vrede stopt niet op 5 mei. Allen hartelijk dank. Wilt u ook doneren? Kijk dan op deze pagina.
  • De deelname op plaatseensteen.nl is op 1 maart gesloten. Dankzij heel veel deelnemers zijn totaal 15.509 digitale steentjes in de 31 namen geplaatst. De website wordt nu door Moniker gereed gemaakt voor 7 mei. De totstandkoming van alle namen, en het gehele monument zal daar getoond worden.
  • Steenbedrijf Gielkens heeft hard gewerkt om het uiteindelijke ontwerp om te zetten naar steen. De 31 naamstenen, en twee contextstenen, zijn vastgelegd in graniet.
  • Op 5 april is door de firma Dura Vermeer begonnen met het plaatsen van de eerste stenen. Een beeldverslag van beide gebeurtenissen is te zien op onze website via deze link http://de-dam-zevenmei1945.nl/nl/onthulling-memorial-7-mei-2016/
 
5 mei 2016

Het 4 en 5 mei Comité Amsterdam, de Geschiedenistafel van de Koninklijke IGC en onze Stichting verzorgen op 5 mei de Vrijheidsmaaltijd 2016 met het thema de schietpartij op de Dam. Hans Goedkoop, bekend als presentator van Andere Tijden vertelt over de gebeurtenissen van die dag.
Curator en projectadviseur Ronald van Tienhoven zal uitleg geven over de totstandkoming van het Memorial, van plaatseensteen.nl tot het te onthullen monument op de Dam. Voor meer informatie en aanmelding, zie deze pagina.
 
7 mei 2016
  • Meer dan 400 genodigden zullen op 7 mei de onthulling bijwonen,familieleden van de slachtoffers, ooggetuigen, relaties en sponsoren. De belangstelling is overweldigend waardoor we van de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) behalve de gehele 2e, ook de 1e verdieping ter beschikking krijgen voor de aansluitende receptie.
  • U staat op onze gastenlijst indien u zich heeft aangemeld. Na aanmelding heeft u een bevestiging ontvangen. Is dit niet het geval of wilt u zich alsnog aanmelden/afmelden, of heeft u vragen, stuur dan een email naar dam07051945@gmail.com
  • We verwachten nog aanmeldingen van relaties en sponsoren, maar ook nabestaanden van enkele slachtoffers. Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan nog tot 24 april.
  • Alle aangemelde gasten ontvangen uiterlijk 1 mei een persoonlijke email met nadere toelichting.
 
Boekbestelling

Najaar 2016 volgt een boekuitgave met bijzonder verhalen en uniek beeldmateriaal.
Een speciale prijs is van toepassing tijdens de voorinschrijving, die vanaf vandaag is geopend. Voor meer informatie zie deze pagina.

Het bestuur


Links
website stichting
plaatseensteen
facebookpagina stichting
twitter stichting

Het memorial voor Damslachtoffers wordt mede mogelijk gemaakt door vele particuliere donaties,  Yip Group, Mondriaan Fonds, AFK, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Amsterdam, Amsterdams Comité 4 en 5 mei, Tours & Tickets, Koninklijke Industrieele Groote Club, Rabobank Amsterdam, Madame Tussauds, Gassan, NH collection Grand Hotel Krasnapolsky, De Roode Leeuw, Stadsarchief Amsterdam, Rode Kruis, NIOD, NIMH, Nederlands Fotomuseum, Nationaal Archief, Mijn Genea, Condomerie, de Bijenkorf, ABN AMRO N.V, Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Stichting Memorial 2015 voor Damslachtoffers 7 mei 1945, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp