Copy
3 oktober 2016

Beste lezer,

In de Nieuwsbrief van 21 mei hebben we een belangrijke periode afgesloten: een terugblik op 3 jaar onderzoek en de onthulling van het Memorial Damslachtoffers 7 mei 1945…
Op onze website is een speciale pagina over deze dag en het monument gemaakt, deze link. Door fotograaf Marc Faasse is een overzichtsfoto gemaakt vanaf grote hoogte; u kunt op de website inzoomen om de stenen gedetailleerd te bekijken. De speeches zijn opgenomen.
 
Er is vooraf, op de dag zelf, en nadien, veel media-aandacht geweest waarbij enkele nabestaanden en getuigen hebben meegewerkt. Alles kunt u terugkijken via deze link.
Er zijn veel foto’s gemaakt en deze kunt u vinden via deze link. Mocht u zelf nog foto’s hebben gemaakt, dan wordt u vriendelijk verzocht deze te delen via email dam07051945@gmail.com of via Wetransfer. De naam van de maker wordt per foto genoemd. Indien u foto’s van een ander gebruikt en publiceert, denk dan aan het noemen van de bron.
Hartelijk dank voor alle lieve berichten en bedankjes, geplaatst in ons gastenboek.
 
Het Memorial is ook te vinden op Google Earth en Streetview, en is toegevoegd op de website van het Nationaal Comité 4&5 mei.
 
We kijken nu vooruit:
Na de onthulling op 7 mei zijn er veel reacties ontvangen op alle media-aandacht, waardoor er meer tijd is gaan zitten in o.a. extra onderzoek. Als gevolg daarvan zijn er nieuwe resultaten die we willen meenemen in de publicatie.
 
De uitgave die stond gepland voor dit najaar is daardoor uitgesteld en zal definitief verschijnen eind februari/begin maart 2017.
We willen optimale kwaliteit leveren met de inhoud maar ook met de uitvoering en hebben de keuze gemaakt voor ontwerper Michael Buchenauer en drukkerij Roelofs. Er is alle vertrouwen dat we u een prachtig boek gaan leveren.
Met een bestelling en betaling van het boek in de voorinschrijving hebben velen het mogelijk gemaakt dat we deze start kunnen maken, waarvoor hartelijk dank.
 
Bestellen boek
De voorinschrijving gaan we verlengen, inclusief de korting.
Ontvangen inschrijvingen en betalingen voor ons boek ‘Drama op de Dam 7 mei 1945’ worden z.s.m. verwerkt.
http://de-dam-zevenmei1945.nl/nl/voorinschrijving-boek/
 
Moniker
Als opdrachtgever zijn we samen met de ontwerper studio Moniker zeer verheugd dat ons project Plaats een Steen is genomineerd voor de Dutch Design Award. Tentoongesteld tijdens de Dutch Design Week 22-30 oktober. Op 6 oktober zal een preview plaatsvinden in Pakhuis De Zwijger, georganiseerd door Dutch Design Daily Live. Bij afwezigheid wegens verblijf in het buitenland van Moniker’s Luna en Roel, zal onze curator-adviseur Ronald van Tienhoven het project presenteren. Voorzitter van onze stichting Johan Wieland zal ook aanwezig zijn.
27 oktober is het project te beluisteren tijdens de Now Future Talkshow, georganiseerd door VPRO en Dutch Design Week. De uitslag wordt bekend gemaakt op 29 oktober.
 
U mag ons altijd mailen dam07051945@gmail.com
 
Dank u wel.
Het Bestuur


Links
website stichting
plaatseensteen
facebookpagina stichting
twitter stichting

Het memorial voor Damslachtoffers wordt mede mogelijk gemaakt door vele particuliere donaties,  Yip Group, Mondriaan Fonds, AFK, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Amsterdam, Amsterdams Comité 4 en 5 mei, Tours & Tickets, Koninklijke Industrieele Groote Club, Rabobank Amsterdam, Madame Tussauds, Gassan, NH collection Grand Hotel Krasnapolsky, De Roode Leeuw, Stadsarchief Amsterdam, Rode Kruis, NIOD, NIMH, Nederlands Fotomuseum, Nationaal Archief, Mijn Genea, Condomerie, de Bijenkorf, ABN AMRO N.V, Erfgoed Logies, Maison de Bonneterie, 123inkt, StamboomVragenForum, Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Stichting Memorial 2015 voor Damslachtoffers 7 mei 1945, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp