Copy
15 december 2016

Beste lezer,

We gaan het jaar 2016 afsluiten en kunnen terugzien op een belangrijke gebeurtenis: de onthulling van het Memorial voor de Damslachtoffers. Helaas kregen we ook dit jaar weer bericht van ziekte en overlijden van contactpersonen. We zijn dankbaar dat we hun verhaal nog konden vastleggen. In gedachten zijn we bij hen die gemist worden.
 
Moniker werd met het ontwerp van plaatseensteen.nl genomineerd voor de Dutch Design Award, een hele prestatie. De week werd goed bezocht en er waren zeer lovende kritieken. Op 29 oktober vond in Eindhoven de finale plaats, waarbij ze helaas buiten de prijzen vielen. We zijn er trots op dat Moniker met Plaatseensteen.nl ook aandacht heeft gegeven aan de gebeurtenis.
 
De schietpartij van 7 mei 1945 werd toegevoegd aan de geschiedenislijn van de stad Amsterdam https://www.amsterdam.nl/toerisme-vrije-tijd/over-amsterdam/geschiedenis/
 
Boek ‘Drama op de Dam – 7 mei 1945’
Begin 2017 verschijnt het boek dat Norbert-Jan Nuij en Ludmilla van Santen schrijven voor de Stichting. Heel bijzonder dat er nieuwe informatie blijft binnenkomen: er zijn nieuwe namen en getuigen en nieuwe verhalen en aanvullingen bekend geworden, maar ook niet eerder gepubliceerde foto’s. We zijn nog steeds in gesprek met een aantal instanties, waarbij de contacten wat traag verlopen, maar ook daarover hopen we resultaten in het boek op te nemen en in voorkomende gevallen de nabestaanden te informeren.
Het boek zal dikker en interessanter worden dan oorspronkelijk gepland!
 
In overleg met ontwerper Michael Buchenauer (de eerste schetsontwerpen zijn veelbelovend) en drukkerij Roelofs is de datum van 9 maart 2017 vastgesteld waarop burgemeester Eberhard van der Laan het eerste exemplaar zal ontvangen. Dan zullen ook alle boeken die besteld zijn in de voorverkoop, zo spoedig mogelijk worden verzonden.
Laatste kans: u kunt nog tot uiterlijk 31 december 2016 gebruik maken van de tijdelijke aanbieding om via de voorinschrijving korting te verkrijgen. Voor bestellingen zie http://de-dam-zevenmei1945.nl/nl/inschrijving-boek/
 
Giften blijven van harte welkom rekeningnummer NL10 INGB 0008 136685 ten name van Stichting Memorial 2015 voor Damslachtoffers 7 mei 1945 en zijn fiscaal aftrekbaar omdat wij een Algemeen Nut Beogende Instelling zijn.
Het onderzoek door de Stichting gaat verder en de website zal de komende jaren blijven bestaan.
 
Het bestuur wenst u en uw naasten veel gezondheid en geluk voor 2017.
 
U mag ons altijd mailen dam07051945@gmail.com

 
Dank u wel.
Het Bestuur


Links
website stichting
plaatseensteen
facebookpagina stichting
twitter stichting

Het memorial voor Damslachtoffers wordt mede mogelijk gemaakt door vele particuliere donaties,  Yip Group, Mondriaan Fonds, AFK, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Amsterdam, Amsterdams Comité 4 en 5 mei, Tours & Tickets, Koninklijke Industrieele Groote Club, Rabobank Amsterdam, Madame Tussauds, Gassan, NH collection Grand Hotel Krasnapolsky, De Roode Leeuw, Stadsarchief Amsterdam, Rode Kruis, NIOD, NIMH, Nederlands Fotomuseum, Nationaal Archief, Mijn Genea, Condomerie, de Bijenkorf, ABN AMRO N.V, Erfgoed Logies, Maison de Bonneterie, 123inkt, StamboomVragenForum, Centraal Bureau voor Genealogie CBG, Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 Stichting Memorial 2015 voor Damslachtoffers 7 mei 1945, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp