Copy

Geocaching Romania LogoGeocaching.com Logo

Instagram Forum YouTube channelYahoo email listFacebook Group

GEOCACHING ROMÂNIA

Newsletter-ul Oficial #7

 

1. În loc de introducere

banner event 15 aniLuna aprilie a fost una bogată pentru geocaching-ul din România: am sărbătorit 15 ani de la prima cutie ascunsă în România printr-o serie de evenimente la Bran, alte evenimente de tradiție au continuat - Laleua a ajuns la cea de-a 4-a ediție, au văzut lumina ”tiparului” 70 de cutii noi, am avut un proiect pentru copii în cadrul săptămânii Școala Altfel. Le mulțumim pe acestă cale tuturor celor care au făcut aceste lucruri posibile.

2. Asociația Geocaching România aka AGeR

Avem 26 de membri acum, oameni care s-au decis să pună osul la treabă și să facă mai mult pentru comunitatea geocaching din România. Dăcă proiectele noastre (acest newsletter, noua fața a site-ului, pagina publica de facebook, workshop-urile) nu v-au convins încă să vă alăturați nouă, poate vă vor convinge beneficiile acordate membrilor: o legitimație personalizată cu cod trackable, ajutor substanțial în organizarea evenimentelor și reduci la parteneri.

Mai multe amănunte pe pagina web a asociației (tot aici scrie cum vă puteți înscrie în asociație)

3. Premianții lunii martie 2016:

dromihete

Geocacherul lunii: Dromihete

Alex sărbătorește luna aceasta un an de când a decis să ni se alăture. L-am nominalizat la această categorie nu pentru insule și poduri ci pentru modul în care a ales să se implice activ în acținile de a aduce comunitatea românească de geocaching în secolul 21. Aș vrea să menționez în principal proiectul legat de Școala Altfel care nu s-ar fi întâmplat anul acesta fără implicarea lui. Copiii s-au simțit foarte bine, le-a plăcut mult ideea jocului, probabil că ar trebui să extindem proiectul în anii ce vin - puteți citi povestea completă a aventurii din acest an pe blog. De asemenea puteți vedea și cele 2 trasee pregătite: comoara din Cartierul Armenesc și cea din Parcul Carol. Mulțumim Dromihete pentru implicare, te așteptăm să fii în continuare la fel de ... conectat.
  
Dracula_Castle

Cutia lunii: Școala Gimnaziala I.G. Duca

Trebuie să recunosc că luna aceasta ”Dracula's Castle" era marea favorită pentru această categorie pentru că împlinea 15 ani de existență, avea cel mai mare număr de favorite din țară (76), pentru că era un motiv bun să strângem (iar) rândurile și să mai punem o căramidă în construcția comunitații.

Însă, cutia ascunsă în cadrul săptămânii Școala Altfel de veverița și a ei clasă a 5a, m-a impresionat profund. Este emoționant să vezi jocul prin ochii unui copil - cutia e plină de minunățiile făcute de ei special pentru acestă ocazie. Aș scrie mult despre această cutie, însă o să vă las să descopeți mai multe singuri din log-uri, pe de blog, din poze sau de la fața locului. Pentru cine trece prin București este un ”must-do”!

   

15 ani Dracula

15 ani

15 ani

15 ani

15 ani CITO

Evenimentul lunii:  15 ani de geocaching în România

În luna martie s-a nascut o idee, aceea a unui eveniment care să marcheze 15 ani de Geocaching in Romania. Participanți din toate colturile țării s-au adunat repejor pe 1 aprilie la Bran pentru încă un weekend plin de prieteni, cutii (noi si vechi) si multă voie bună.

Seara de 1 aprilie a debutat cu un event marca Garu “Meet your reviewer”, unde am aflat ce se ascunde de cealalta parte a baricadei. Apoi am facut planul pentru a doua zi, am hotărat ce cutii să repunem în circuit, ne-am construit echipele, iar cand ceasul se apropia de ora 12 am plecat să căutam cea mai veche cutie din Romania, “Dracula’s Castle”. Ședinta foto din vârful dealului a fost cireașa de pe tort, vișinele fiind in altă parte ;) .

Ziua de 2 aprilie a fost ziua mentenanței, echipele deja formate decuseara, încărcate cu toate cele necesare (puse la dispoziție de AGeR) și-au început misiunea. Care pe jos, care cu mașina, astfel încât toate cutiile vizate să fie verificate. Până la ora 14:00, când aveam în program eventul “Dejun în familie”, toate cache-urile erau aranjate si pregătite să primească noi vizitatori. În cadrul întâlnirii s-au publicat toate cutiile noi si s-au readus la viață cele arhivate sau dezactivate.Seara zilei de 2 aprilie a continuat cu o serie de eventuri, care mai de care mai interesante, însă epicentrul a fost Asociația Geocaching Romania si ce putem face fiecare din noi ca acest joc să se dezvolte. Concluzia, poate cea mai importantă, este ca fiecare  își poate aduce contribuția , iar comunitatea de geocacheri din Romania este în continua dezvoltare, dovadă stând faptul ca zi de zi apar noi jucatori care își aduc aportul la dezvoltarea jocului în România.

Ziua de 3 aprilie a fost dedicată event-ului Cache In Trash Out (CITO), unde tot cu sprijinul Asociației Geocaching Romania, am lăsat mai curată zona din jurul capelei “Inima Reginei” și implicit a Multi-Cache-uli Stella Maris.

mai multe povești pe blog, mai multe poze în albumul de pe pagina de facebook
 

GeoRoBlog

Linkul lunii: http://www.geocaching-romania.ro/blog/

Încet, încet lucrurile se mișcă și comunitea începe să foloseasă noul site. În numărul acesta vrem să punem lupa pe partea de blog. Vă invităm să citiți poveștile scrise de Aky9, Mr. Erikusz, Biciclaru, Issa Sysaa, Mioritics sau Dromihete. Vă așteptăm și pe voi să împărtășiți din experiențele voastre - oricine își poate face un cont și poate adăuga un articol pe blog.

4. Geocaching România în media

(secțiune în care o să încercăm să aducem în fiecare lună ceva din istoria geocaching-ului românesc, așa cum a aparut el în media de-a lungul timpului)

O inițiativă a asociației care a avut multă priză la public a fost un eveniment de CITO urmat de o sesiune de ascuns cutii în Delta VăcăreștiAu participat la operațiune un pic mai bine de 20 de oameni. Povestea acțiunii a fost relată pe blog, iar ceva poze au fost puse pe pagina de facebook.

   

Însă nu evenimentul era cel în lumina reflectoarelor aici, ci modul în care pot apărea în presă informații despre un astfel de manifestre: a trebuit să vină AlexC aka drumetiimontane în lumea geocaching-ului românesc că să avem un comunicat de presă și apariții in 22 portaluri (vedeți mai jos link-urile)! Mulțumim frumos AlexC!!!

 

AsociatiaDrumetiiMontane; PRwave; Ziare-pe-net; Index-stiri ; Megabacau.blogspot.roMarketingromania; Ziarelive; Sourcecode.com.ro; Blogosfera.piatza.net; Stiri.com.ro; Arad24net; Imparte.ro; Romania Pozitiva ; Piatza.net; Orizont Didactic; Pavaza Carpatilor; Gazeta Munteniei; Împarte.ro; Albastitri (Alba Iulia); Infoest (Brăila); Răcnetul (Arad); Observatorul (Toronto, Canada)

5. Redirecționează cei 2%:

Despre Asociația Geocaching România am tot povestit în ultima vreme. Puteți vedea pe pagina de web ce am făcut și ce ne propunem. Dacă v-am convins cu realizările și proiectele noastre, vă așteptăm acum cu cei 2% din impozitul către stat, bani ce sunt redirecționați automat dacă voi nu alegeți unde să-i trimiteți. Am pus aici formularul pentru 2015. Vă mulțumim!
PS. Pentru anul fiscal 2015, termenul limita de depunere este 25 mai 2016.

6. Lista cutiilor noi din ultima lună

70 cutii noi în luna aprilie - grupate în urmatorul bookmark

(+31 față de februarie!!!; continuă trendul pozitiv. Felicitări!)

Au fost adăugate și 3 mini-trail-uri: Predeluț, Faget Dutch, Delta Văcărești 

7. Lista evenimentelor anunțate în următoarea perioadă:

- Mai [toată țara] Luna M. Operatiunea M
- Mai 13 [București] Workshop Geocaching Romania ep.6
- Mai 19 [Alba Iulia] Alba Iulia - my town
- Mai 20 [Cluj] Cluj Annual Refresh Event #005
- Iun 19 [Sibiu] GeoFest Sibiu 2016
- Aug 27 [Băile Felix] L.K.S Event - Ro

8. Lista tuturor cutiilor din Romania:  link   

9. Implicare activă:

Vreți să vă implicați la redactarea acestui gen de mailuri? Aveți idei/propuneri/comentarii despre cum am putea face mai bun/interesant/atractiv acest buletin informativ? Contactați-ne vă rugăm la adresa:  geocaching.ager@gmail.com

Mulțumim pentru implicare: Mioritics, Issa Sysaa și I3SENII

 

Te-am adăugat noi în lista celor care primesc acest buletin informativ lunar. Dacă nu vrei să-l mai primești, trimite te rog un mail la geocaching.ager@gmail.com cu subiectul ‘dezabonare’.

 

 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Asociatia Geocaching Romania · Unirii 25 · Bucharest 013721 · Romania

Email Marketing Powered by MailChimp