Copy

Geocaching Romania LogoGeocaching.com Logo

Facebook Group

GEOCACHING ROMÂNIA

Newsletterul Oficial #2

 

1. In loc de introducere

Fara o implicare activa, comunitatea de geocaching din Romania e o …himera. E nevoie de un mic pas de la fiecare ca sa putem realiza cam orice …ca si comunitate. Doar prin eforturile a 4-5 indivizi, nu ajungem departe. Ar fi grozav daca fiecare ati ascunde cate o cutie noua sau ati putea sustine traditii frumoase cum ar fi Secret Santa care mor incet dar sigur.

2. Asociatia Geocaching Romania aka AGeR

AGeR este Asociatia Geocaching Romania, un ONG creat in 2012 cu scopul de a ajuta comunitatea geocaching din Romania.
Ne propunem sa fim structura in jurul careia sa organizam ‘miscarea’ geocaching de pe plaiurile mioritice. Ne-am dori sa facilitam comunicarea intre geocacherii din Romania, sa crestem media de cutii ascunse, insa sa incercam si cresterea calitatii lor, sa atragem si sa pastram activi cat mai multi ‘jucatori’. E clar ca singuri nu putem face asta, asa ca avem nevoie de sustinerea si implicarea voastra!
Mai multe amanunte pe pagina web a asociatiei (tot aici scrie cum va puteti inscrie in asociatie)

3. Premiantii lunii octombrie/noiembrie 2015:

Geocacherii lunii: Issa Sysaa & Csipike
Larisa, Alin si Emil fac o treaba excelenta in zona Sibiului. Sunt un foarte bun exemplu pentru alte mari orase ale Romaniei legat de cum ar trebui organizata si sustinuta o comunitate locala, de faptul ca un strop de pasiune da un farmec aparte cutiilor proprii.

I-am nominalizat la aceasta rubrica pentru ca …le pasa, poate chiar un pic prea mult: in cadrul operatiunii M si-au verificat nu doar propriile cutii ci au facut si mententata la toate cutiile din judet – pe unele le-au inlocuit personal, pentru altele au vorbit direct cu cei care le-au ascuns si le-au povestit situatia din ‘teren’, au trimis o lista reviewer-ului cu ce trebuie arhivat. Felicitari!   


Cutia lunii: T.N.B.
Paul aka pb70 ne-a obisnuit cu fine cutii deja de o buna bucata de vreme. Da’ parca noua serie pe care a ascuns-o in Bucuresti e si mai shugubeatza. Incredibil cum a curs cu puncte favorite. Din aceasta noua serie se distinge cutia de la Teatru National – are deja 10 puncte favorite din tot atatea posibile in mai putin de 2 luni de existenta. Nu as vrea sa mai spun mai multe despre ea pentru a nu strica placerea cautarii. Duceti-va de vedeti ‘minunea’ si va garantez eu ca va va smulge macar un zambet.


Evenimentul lunii: Operatiunea M

(4 evenimente surori in: Bucuresti, Sibiu, Constanta, Cluj)
O idee mult prea frumoasa ca sa fie adevarata: “Nu e chiar Operațiunea Monstrul, dar e un monstru de operațiune, pentru că e prima data când încercăm o chemare la seriozitate a tuturor geocacherilor din orașul nostru scump și drag. Este Operațiunea M, de la Mentenanță!”

Idea in sine ar merita un newsletter special, insa cruda realitate a aratat ca am avut 14 participanti in toata tara. Clar e o idee care trebuie ‘implementata’ frecvent … poate schimbam si politica de mentenanta impusa de reviewer (sa fie ceva mai agresiva).


Linkul lunii: https://www.instagram.com/geocaching_romania/
Geocaching Romania este acum si pe Instagram. Asteptam poze pe adresa redactiei daca doriti sa contribuiti.

4. Geocaching Romania in media

(sectiune in care o sa incercam sa aducem in fiecare luna ceva din istoria geocaching-ul romanesc, asa cum a aparut el in media de-a lungul timpul)

Chiar daca nu se incadreaza perfect in descrierea de mai sus si chiar daca am avut un newsletter special pentru el, in sectiunea aceasta la loc de cinste il punem pe ‘ecrane’ pe Signal, filmul lui iepu09 care a ajuns in finala GIFF 2015. Filmul a fost vizionat de peste 14000 de oameni in cadrul evenimentelor din seria “GIFF weekend” (449 evenimente desfasurate in perioada 5-8 noiembrie in 46 tari).  

5. Implicare activa:

Vreti sa va implicati redactarea acestor gen de mailuri? Aveti idei/propuneri/comentatii despre cum am putea face mai bun/interesant/atractiv acest buletin informativ? Contactati-ne va rugam la adresa: contact@geocaching-romania.ro

6. Lista cutiilor noi din ultima perioada

34 cutii noi in luna octombrie - grupate in urmatorul bookmark

32 cutii noi in luna noiembrie - grupate in urmatorul bookmark

7. Lista evenimente anuntate in urmatoarea perioada:

- Dec 10 [Bucuresti] Workshop Geocaching Romania ep2

- Dec 13 [Cluj] GeoDrinking#12

- Dec 20 [Brasov] Buna ziua, Brasov! (Meet & Greet)

- Dec 24 [Laponia] Secret Santa

- Dec 31 [Banat] Geosilvestr in Banat 2015

 

8. Lista tutoror cutiilor din Romania:  link  

 

Pentru inceput, te-am adaugat noi in lista celor care primesc acest buletin informativ lunar. Daca nu vrei sa-l mai primesti, trimite te rog un mail la contact@geocaching-romania.ro cu subiectul ‘dezabonare’.