Copy

Geocaching Romania LogoGeocaching.com Logo

Instagram YouTube channelYahoo email listFacebook Group

GEOCACHING ROMÂNIA

Newsletter-ul Oficial #6

 

1. În loc de introducere

banner event 15 aniÎn luna martie tot geocacher-ul român ardea de nărabdare să vină evenimentul de sărbătoare de 15 ani de geocaching în Romania (însă despre el vom vorbi în numărul din aprilie - așa cum se cuvine). Ca un preambul site-ul a căpatat o față noua, am redescoperit earth-cache-urile, iar primăvara ne-a scos din casă - au fost ascunse și găsite mai multe cutii decât în lunile precedente.

2. Asociația Geocaching Romania aka AGeR

AGeR este Asociația Geocaching Romania, un ONG creat in 2012 cu scopul de a ajuta comunitatea geocaching din România.
Ne propunem să fim structura în jurul căreia să organizăm ‘mișcarea’ geocaching de pe plaiurile mioritice. Ne-am dori să facilităm comunicarea între geocacherii din România, să creștem media de cutii ascunse, dar să încercăm și creșterea calității lor, să atragem și să păstrăm activi cât mai mulți jucatori. E clar că singuri nu putem face asta, așa că avem nevoie de susținerea și implicarea voastră!
Mai multe amănunte pe pagina web a asociației (tot aici scrie cum vă puteți înscrie în asociație)

3. Premianții lunii martie 2016:

hard-rock

Geocacherul lunii: Hard-Rock

Bogdan s-a hotărât că la 5 ani de la crearea contului pe geocaching.com are ceva de dat comunității în care îi cam place să se joace: o noua fața site-ului geocaching-romania.ro. Efortul a fost unul considerabil, iar realizarea a fost una pe măsură - cred că acum ne putem mândri și noi ca și comunitate cu un cadru care arată mai a secolui 21. Vă invităm să parcurgeți secțiunile site-ului și să ne împărtășiți impresiile voastre pe forum sau pe email. Sunt sigur că Bogdan va analiza propunerile voastre și le va implementa pe cele mai valoroase. 
Turde Gorge

Cutia lunii: Turda Gorge

În ultimul an nu foarte multe Earthcache-uri au vazul lumina “tiparului” în România, însă luna martie 2016 s-a dovedit a fi una propice. Nu mai puțin de 5 cutii de acest gen au fost publicate, fapt ce demonstrează încă o dată că țărișoara noastră este frumoasă și plină de vestigii geologice. Turda Gorge a fost prima care a deschis deschis seria, iar Mr. Erikusz a fost cel care a aflat secretul publicarii rapide a unor astfel de cutii (detalii pe grupul nostru de facebook)

Ce trebuie să faci pentru a loga un EarthCache? Este simplu - trebuie să răspunzi la o serie de întrebări legate de locul respectiv, întrebări ce apar pe pagina cutiei pe geocaching.com.
Ce trebuie să faci pentru a publica un EartCache? Aici lucrurile pot deveni complicate, dar în principal descrierea trebuie să fie educațională și trebuie demonstrat că locul descris este important din punct de vedere geologic.

Workshop

Evenimentul lunii:  Workshop Geocaching Romania #5

Luna martie nu a fost una bogată în evenimente, însă am ales pentru această rubrică o serie ce a devenit deja tradiție in București - workshop-urile organizate sub egida Geocaching Romania. Deja vorbim despre cea de-a cincea întâlnire de acest gen. Subiectul zilei a fost (cum putea să fie altul în această lună?) noua versiune a site-ului. S-a prezentat ce a fost făcut, am dezbătut diferitele alegeri, lumea a venit cu idei de mai bine - pe majoritatea le-am implementat la fața locului.
Am avut parte și de o participare surpriză - cineva care a auzit de eveniment de pe site-ul gazdelor noastre (parteneri ai Asociției Geocaching Romania). Sperăm noi că l-am convins și va încerca să și caute măcar o comoară.

GeocachingRomania

Linkul lunii: http://www.geocaching-romania.ro/

Este un site despre ne-ar fi plăcut să vă povestim de mai de mult, însă abia acum are haine noi. Este un loc în care vă puteți trimite prietenii să afle ce este geocaching sau pentru voi să citiți articolele de blog ale colegilor de geocaching sau chiar să scrieți povestile voastre (oricine își poate face un cont și poate adauga un articol pe blog sau forum - bineînțeles că există și moderatori). Sunt multe lucruri de descoperit; vă invităm să explorați  și să ne trimiteți feedback pe adresa redactiei . Mulțumim.

4. Geocaching Romania în media

(secțiune în care o să încercăm să aducem în fiecare lună ceva din istoria geocaching-ului românesc, așa cum a aparut el în media de-a lungul timpului)

Pentru că tot ne întrebăm zilele astea ce-o să fie cu GeoQuest8, scoatem din arhivă un articol publicat în revista Maxim în 2009, articol despre primul GeoQuest ce s-a desfășurat în Sighișoara. 

Iulia începe reportajul într-un mod original. Vă invit să citiți restul articolului pe geocaching-romania.ro.

"Îți plac poveștile cu comori ascunse chiar mai bine decat chiloții Mărioarei Murărescu sub poalele unui costum popular din țara Bârsei? Când erai adolescent, iți doreai să ai o lupă de detectiv cu care să cauți sânii Keirei Knightley? Muncești doar pentru a-ți permite concedii costisitoare în țările în care drogurile ușoare și prostituția sunt la fel de tolerate precum apariția Nikitei in emisiunea lui Capatos? Ei bine, dacă răspunsul este afirmativ, e clar, trebuie să devii geocacher"

5. Redirecționează cei 2%:

Despre Asociația Geocaching România am tot povestit în ultima vreme. Puteți vedea pe pagina de web ce am făcut și ce ne propunem. Dacă v-am convins cu realizările și proiectele noastre, vă așteptăm acum cu cei 2% din impozitul către stat, bani ce sunt redirecționați automat dacă voi nu alegeți unde să-i trimiteți. Am pus aici formularul pentru 2015. Vă mulțumim!
PS. Pentru anul fiscal 2015, termenul limita de depunere este 25 mai 2016.

6. Lista cutiilor noi din ultima lună

39 cutii noi în luna martie - grupate în urmatorul bookmark

(+8 față de februarie; continuă trendul pozitiv. Felicitări!)

7. Lista evenimentelor anunțate în următoarea perioadă:

- Apr 23 [Pitești] The tulip (geo) (board) games
- Apr 24 [Rădăuți Prut] Meet & Greet -Romania
- Mai 19 [Alba Iulia] Alba Iulia - my town
- Mai 20 [Cluj] Cluj Annual Refresh Event #005
- Iunie 19 [Sibiu] GeoFest Sibiu 2016

8. Lista tuturor cutiilor din Romania:  link   

9. Implicare activă:

Vreți să vă implicați la redactarea acestui gen de mailuri? Aveți idei/propuneri/comentarii despre cum am putea face mai bun/interesant/atractiv acest buletin informativ? Contactați-ne vă rugăm la adresa:  geocaching.ager@gmail.com

 

Te-am adăugat noi în lista celor care primesc acest buletin informativ lunar. Dacă nu vrei să-l mai primești, trimite te rog un mail la geocaching.ager@gmail.com cu subiectul ‘dezabonare’.

 

 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Asociatia Geocaching Romania · Unirii 25 · Bucharest 013721 · Romania

Email Marketing Powered by MailChimp