Copy

Geocaching Romania LogoGeocaching.com Logo

Instagram Forum YouTube channelYahoo email listFacebook Group

GEOCACHING ROMÂNIA

Newsletter-ul Oficial #8

 

1. În loc de introducere

Luna mai a fost una în care am vorbit despre tradiții - un eveniment de ce întâmplă an de an la Cluj (deja este la a cincea ediție) și despre un altul care încercă să capete rădăcini:MAYtenance luna în care ne verificăm cutiile ascunse. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat. 

2. Asociația Geocaching România aka AGeR

2 ”dinozauri” vorbesc într-un reportaj-interviu despre AGeR. Urmăriți-i să vedeți dacă vă conving și pe voi să vă alăturați cauzei - link

Mai multe amănunte pe pagina web a asociației (tot aici scrie cum vă puteți înscrie în asociație)

3. Premianții lunii mai 2016:

Erik & Chris

Geocacherii lunii: Mr.Erikusz Chrys10

Deși au doar 18 ani și se pregătesc de BAC, Erik și Chrys ne-au demonstrat tuturor că pot ieși lucruri grozave dacă te preocupi și pui un pic de pasiune.

Au fost printre puținii care au înțeles la Bran că doar implicarea activă poate duce mică noastră comunitate înainte. Așa că s-au pus pe treabă, au realizat o serie de interviuri și au filmat întregul eveniment de la Bran și așa au rezultat 3 clipuri foarte bune. 

Însă nu s-au oprit aici, au preluat frâiele CARE 005 și așa tradiția a mers mai departe. Erik a reușit chiar să facă un parteneriat cu cei de la Gecko Park și a ținut o prezentare despre AGeR în fața tuturor. Ia gândiți-vă câți au mai avut curajul și priceperea să facă acest lucru? 

Pentru cei care nu au organizat evenimente poate pare simplu să cauți un loc de întâlnire, să găsești locația bună pentru night cache sau să pregătești broșuri și ecusoane... însă aceste lucruri mănâncă foarte mult timp și fac diferența între un eveniment banal și unul de care îți aduci aminte ani buni. 

Voi ați reușit să faceți din CARE 005 un eveniment memorabil. Sincere felicitări! Prin atitudinea voastă sunteți un exemplu pentru noi toți! 

   

gecko

Cutiile lunii: Where is it și Gecko

Dintre cele 29 de cutii noi publicate la CARE005, 2 au atras atenția prin ingeniozitate și îndemânare. 

Where is it? (ascunsa de echipa sunshinegeocache) este un “field puzzle” care sigur vă va cuceri. Dacă pasul 1 este ușor de găsit, partea frumoasă începe de aici încolo: ce trebuie să faci cu  ceea ce găsești acolo, cum funcționează și ce rol are..sunt lucruri cu care o să vă distrați la fața locului. Tot mecanismul de dibuire a cutiei finale este foarte precis si te conduce fix la ascunzatoare.

GECKO (ascunsă de Erik) este unul din cele mai muncite (din punct de vedere fizic) multi-cache-uri din Romania. Cele 6 indicii necesare găsirii cutiei finale, sunt ascunse pe două din  traseele parcului de aventura ( verde și roșu). Dacă traseul verde este unul mai ușurel, cel roșu poate pune în dificultate pe cei mai slabi de inimă. Nu uitați că membrii AGeR au reducere de 20% la intrarea în parcul de aventură.
    

care 005

 

care 005

care 005
Evenimentul lunii:  CARE 005

Clujenii și-au facut un obicei, an de an in ultimii 5 ne tot cheamă la ei acasă să ne mai arate câte o bucățică de oraș și să ne mai plimbe pe coclauri numai de ei știute. Anul acesta nu au făcut rabat de la frumosul obicei și in weekendul 20-22 mai ne-au adunat pe toți doritorii la Cluj pentru încă o cură de “reîmprospătare".

În seara de 20,  Erik ne-a prezentat filmulețele făcute la Bran cu ocazia evenimentului “15 ani de Geocaching in Romania” iar apoi și-a luat inima-n dinți și a facut o scurtă prezentare a Asociației Geocaching România. În stilul aparte al Clujului, au apărut și foile cu cutii nepublicate, așa că mulți au avut de treabă până mai bine de după 2 noaptea. 

A doua zi dimineța, aveam să primim broșura, nu mai puțin de 29 de cutii nou nouțe ne așteptau să le descoperim. Ne-am împărțit care încotro, nu înainte de a primi avertizarea de a nu întârzia la întalnirea de la ora 5, care nu a fost chiar un “Five o’clock tea”, ci ceva mai autentic.  Am avut  parte de un multi cu adrenalină,  însă efortul  ne-a fost răsplătit de  Noemi care ne-a facut tuturor o mare bucurie si ne-a adus un gulaș gătit ca la carte.

În aceeași seară a continuat șirul surprizelor, de data aceasta în pădurea Hoia, unde a avut loc un concurs PARANORMAL de night caching și unde după lupte grele s-au desemnat câștigătorii : locul I -echipa Sibienii (IssaSysaa & Csipike ),  locul II echipa Validat (v@lybra, DanAL70 si pistruiata82), iar locul III  echipa formata din dadfac si cami_theone si Tudorik.

Ultima zi a fost dedicată unui eveniment C.I.T.O., iar de data aceasta locul ales a fost zona de picnic de lângă pădurea Făget. Nu s-a muncit prea mult, semn că locuitorii Clujului știu să și strângă după ei.

In loc de concluzii: Clujenii s-au strâns si de aceasta data in jurul a ceea ce a devenit de acum o tradiție, au facut o super treabă, ne-au așteptat cu toate categoriile de cutii (tradiționale, mystery, multi-cache, letterbox) cu terenuri si dificultăți variate,  locurile de întâlnire au fost bine alese,  timp mai mult de-am fi avut ar fi fost si mai bine.

Felicitările noastre se îndreaptă către toți cei implicați, au pus cutii aproape toți ( Mr.Erikusz, dadfac, car1o, Cami_theone, Loredana17ro, Chrys10, Lungu1992). S-au mobilizat exemplar și au reușit să ne țină în priză în toate cele 3 zile. MULȚUMIM! 

   

FB GC RO

Linkul lunii: https://www.facebook.com/RomaniaGeocaching/

Poate măcar așa o să vă mai gândiți încă odată la subiect. Este nevoie de comentariile voastre ca să avem o pagină activă. În acest fel putem arăta lumii că este un joc interesant care merită încercat. ( Câtă vreme doar 1-2 useri scriu câte ceva pe pagină, pare ceva marginal, fără nici o priză la public. Chiar nu vă regăsiți deloc în ceea ce este postat acolo? )

4. Geocaching România în media

(secțiune în care o să încercăm să aducem în fiecare lună ceva din istoria geocaching-ului românesc, așa cum a aparut el în media de-a lungul timpului)


Apelăm și de dată aceasta la arhive și readucem în actualitate un articol apărut în revista Esquire în 2009. Uite și o părticică din articol, poate vă indeamnă să-l citiți pe de-antregul:
„- E tradiţional, zice Cătălin. Caserolă de juma’ de litru. Hintul spune că pe lângă cutie e un X mare şi un epsilon. Uite, am ajuns la penultima elevaţie. GPS-ul arată în partea aia, deci sigur e în vârf. Nu mai avem mult.”

Ultima parte i‑a încercat puţin mai mult, dar n‑au avut timp să îşi tragă sufletul pentru că priveliştea i‑a lăsat fără glas. În jurul lor era doar cerul. Jos, mesele de popas se vedeau aliniate frumos în cerc, iar oamenii arătau ca nişte cărăbuşi. Soarele ardea piscurile din vest cu blândeţe, iar vântul nu adia aproape deloc. Două turiste stăteau şi discutau în nemţeşte pe nişte pietre înconjurate de bolovani uriaşi.

5. Lista cutiilor noi din ultima lună:

48 cutii noi în luna mai - grupate în urmatorul bookmark (-22 față de aprilie) 

6. Lista evenimentelor anunțate în următoarea perioadă:

- Iun 14 [Timișoara] Dd2mon visiting Timișoara

- Iun 14 [București] Geo (Board) Games No.5
- Iun 19 [Sibiu] GeoFest Sibiu 2016

- Iul 23 [Caransebeș] DAC-EC16

- Aug 27 [Băile Felix] L.K.S Event - Ro

7. Lista tuturor cutiilor din România:  link   

8. Lista cutiilor din România cu cel puțin 10 puncte favorite: link   

9. Implicare activă:

.... oare cunoaștem semnificația acestei expresii? poate că da, însă la pus în practică suntem corijenți. 

 

Te-am adăugat noi în lista celor care primesc acest buletin informativ lunar. Dacă nu vrei să-l mai primești, trimite te rog un mail la geocaching.ager@gmail.com cu subiectul ‘dezabonare’.

 

 This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Asociatia Geocaching Romania · Unirii 25 · Bucharest 013721 · Romania

Email Marketing Powered by MailChimp