Copy
Is deze mail niet zichtbaar? Bekijk hem in uw browser

RECORDJAAR VOOR SNB


De slibverwerkingsinstallatie van SNB heeft een nieuw record gevestigd. In 2015 is ruim 448.000 ton slibkoek verwerkt. Dat is de grootste hoeveelheid ooit. Het vorige record dateert uit 2012, toen 436.000 ton slib werd verwerkt.

Ook op het gebied van verduurzaming leggen we de lat steedsMarcel Lefferts - directeur SNB hoger. Sinds vorig jaar werken we door de ingebruikname van hogedrukketels al 95% energieneutraal. Nog deze maand begint de installatie  van een nieuwe tegendrukturbine. Daardoor werken we in de loop van dit jaar voortaan 100% energieneutraal.

Marcel Lefferts
Directeur SNB

GOED RESULTAAT 2015


SNB heeft in 2015 een recordhoeveelheid slib verwerkt. In totaal verwerkte de installatie 448.284 ton slibkoek, tegen 408.395 in het jaar ervoor. Die wat lagere verwerkingshoeveelheid in 2014 is mede veroorzaakt doordat in dat jaar de hogedrukketels zijn geïnstalleerd, waardoor niet de gehele verwerkingscapaciteit beschikbaar was. In 2015 is het slibverwerkingsproces structureel duurzamer geworden. Ook in financieel opzicht boekte SNB een goed resultaat.

 LEES MEER »

VLOG PROJECT TEGENDRUKTURBINE


In zijn eerste vlog van 2016 legt SNB-directeur Marcel Lefferts uit hoe de grootste slibverwerker van Europa nog dit jaar voor 100% in de eigen elektriciteitsbehoefte voorziet.

FOSFAATFABRIEK ECOPHOS WERELDPRIMEUR


Begin maart is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de eerste fabriek ter wereld die fosfaat op industriële schaal gaat terugwinnen uit reststoffen. Dit is ook voor SNB een belangrijke mijlpaal op het gebied van verduurzaming. Vanaf 2018 gaat slibas van SNB en HVC dienen als grondstof voor de productie van kunstmest in deze fabriek. Daarmee wordt slibas van een afvalstof met negatieve waarde een grondstof met positieve waarde.

LEES MEER >>

NAAR 100% ENERGIENEUTRALE VERWERKINGDe werkzaamheden voor de installatie van de zogenoemde tegendrukturbine in de slibverwerkingsinstallatie beginnen 28 maart. Deze turbine zorgt ervoor dat het slibverwerkingsproces vanaf het eind van 2016 voortaan 100% energieneutraal verloopt. Sinds voorjaar 2015 was dat al 95% energieneutraal, dankzij de ingebruikname van nieuwe hogedrukketels. De hoeveelheid elektriciteit die SNB zelf produceert aan het eind van dit jaar komt overeen met het verbruik van 11.000 huishoudens.

LEES MEER >>

DUPLEX VERVANGT CORROSSIEGEVOELIG STAAL


SNB heeft tijdens de reguliere onderhoudsstop van lijn 3 nieuw materiaal toegepast in een deel van de rookgasleiding. Het corrosiegevoelige zwartstaal met coating is in deze lijn vervangen door duplex staal. De oorspronkelijke uitvoering van gecoat staal diende bijna jaarlijks te worden vervangen.

Duplex staal, een bijzondere staalsoort die twee kristalstructuren verenigt in één metaal, gaat vanwege zijn chemiebestendige eigenschappen naar verwachting veel langer mee. SNB heeft al jarenlang ervaring met het gebruik van duplex staal, onder andere voor de rotoren van de slibdrogers.

SNB WIL OOK TRANSPORT VERDUURZAMEN
SNB besteedt het transport van slib vanuit de rioolwaterzuiveringsinstallaties naar de verwerkingsinstallatie op Moerdijk opnieuw aan. Duurzaamheid wordt een belangrijke gunningsfactor waaraan transporteurs moeten voldoen. Het gaat om een zesjarig contract voor het vervoer van ruim 350.000 ton slib per jaar.

LEES MEER >>
WAT KAN SNB VOOR U BETEKENEN?
 
Voor meer informatie over SNB kunt u altijd contact met ons opnemen. We zien opmerkingen en vragen graag tegemoet. Want uitwisseling van expertise komt iedereen ten goede, niet in de laatste plaats het milieu en dus de samenleving.
 
Vindt u de informatie in deze nieuwsbrief interessant?
Stuur hem gerust door naar collega’s of vakgenoten die SNB Berichten
wellicht nog niet kennen. Inschrijven kan gratis
.

N.V. Slibverwerking Noord-Brabant (SNB)
| 
Middenweg 38  |  4782 PM Moerdijk
Postbus 72  |  4780 AB Moerdijk
T (0168) 38 20 60  |  info@snb.nl  |  www.snb.nl


U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van NV Slibverwerking Noord-Brabant.
Klik hier om u af te melden.