Copy
Is deze mail niet zichtbaar? Bekijk hem in uw browser

ENERGIENEUTRAAL ALS NIEUWE STANDAARD


We stevenen af op de feestdagen en de jaarwisseling. Nu al mogen we concluderen dat 2015 een goed jaar is voor SNB, waarin we intensieve en betekenisvolle projecten hebben afgerond.

Meest in het oog springt waarschijnlijk onze nieuwe website, die onze vernieuwde, hedendaagse communicatieaanpak weerspiegelt. In de verbrandingsinstallatie was de vervanging van de hogedrukketels een ingrijpende operatie, waardoor we nagenoeg energieneutraal opereren.

Marcel Lefferts - directeur SNBWe bereiden ons voor op een vliegende start in het nieuwe jaar. Daarin zorgt een nieuwe tegendrukturbine ervoor dat we 100% energieneutraal zijn. Dat zet een nieuwe standaard, voor SNB en voor het milieu.
 
Marcel Lefferts
Directeur SNB

EERSTE KILO BIOPLASTIC IS WERELDPRIMEUR


Eind oktober hebben drie waterschappen, SNB en samenwerkingspartners de eerste kilo bioplastic gepresenteerd die uit zuiveringsslib is gemaakt. Het volledig biologisch afbreekbaar plastic op basis van PHA is in de rioolwaterzuivering in Bath gemaakt met bacteriën uit het slib van afvalwater. Naast de afbreekbaarheid is het grote voordeel van bioplastic uit afvalwater dat het niet concurreert met de voedselketen. Huidige bioplastics, afkomstig van landbouwproducten, doen dat wel.

 LEES MEER »

SNB VERWERKT UTRECHTS ZUIVERINGSSLIB
Het slib van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) wordt, net zoals nu het geval is, ook vanaf 2017 verwerkt door Slibverwerking Noord-Brabant. Het huidige contract loopt tot eind 2016 en bij de aanbesteding kwam SNB als winnaar uit de bus. In augustus werd een contract getekend voor de duur van tien jaar.

LEES MEER »

ONZE KENNIS EN EXPERTISE ONLINEDe vernieuwde website is in september online gegaan. De site heeft een nieuwe, overzichtelijke indeling, zodat u snel de informatie vindt die u zoekt. Of u nu meer wilt weten over het verwerkingsproces van slib of over het laatste nieuws. Het maakt daarbij niet uit op welk apparaat u de site bezoekt, want deze wordt op zowel laptop, tablet als telefoon goed weergegeven.

UNIEK IN MOERDIJK


Wat hier staat is redelijk uniek. En dat staat dus maar gewoon op industrieterrein Moerdijk!” Onlangs heeft de gemeente Moerdijk Marcel Lefferts geïnterviewd over de Power Gen Award die SNB heeft ontvangen van Power Engineering International. In het artikel gaat het niet alleen over de prijs, maar ook over de manieren waarop SNB streeft naar duurzaam hergebruik van de restproducten. 

 LEES MEER » 

‘OPENHARTOPERATIE’ IN BEELD


De vervanging van de HD-ketels van SNB was als een openhartoperatie: terwijl het proces gewoon doordraaide, werden de ketels één voor één via het dak geplaatst en aangesloten. De ketels werden gebouwd door Siemens-onderdeel NEM. Bekijk de videoreportage over de vervanging van de ketels.

SNB HAALT MEER UIT SLIB


Onder deze titel hebben we een brochure over onze bijzondere positie op de Europese markt samengesteld. Die positie danken we aan onze succesvolle slibverwerkingsstrategie. Deze strategie combineert steeds grotere duurzaamheidseffecten met structureel teruglopende verwerkingskosten, ook op de lange termijn. De brochure werd onlangs meegestuurd met een uitgave van vakblad H2O.
WAT KAN SNB VOOR U BETEKENEN?
 
Voor meer informatie over SNB kunt u altijd contact met ons opnemen. We zien opmerkingen en vragen graag tegemoet. Want uitwisseling van expertise komt iedereen ten goede, niet in de laatste plaats het milieu en dus de samenleving.
 
Vindt u de informatie in deze nieuwsbrief interessant?
Stuur hem gerust door naar collega’s of vakgenoten die SNB Berichten
wellicht nog niet kennen. Inschrijven kan gratis
.

N.V. Slibverwerking Noord-Brabant (SNB)
| 
Middenweg 38  |  4782 PM Moerdijk
Postbus 72  |  4780 AB Moerdijk
T (0168) 38 20 60  |  info@snb.nl  |  www.snb.nl


U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van NV Slibverwerking Noord-Brabant.
Klik hier om u af te melden.