Copy
C'est la Vie-Huis Nieuwsbrief nummer 02 - mei 2016
Bekijk deze email in browser

Nieuwsbrief mei 2016

De zoektocht naar een geschikt huis in 't Gooi is geslaagd!


Wij zijn erg blij om u te kunnen aankondigen dat op 12 mei 2016 het huurcontract voor het huis door de Stichting is getekend!
Het voormalig notariskantoor aan de Rijksweg 2-4 in Naarden wordt straks het C’est La Vie-Huis ’t Gooi.
We zijn geroerd dat een bijzonder echtpaar ons geholpen heeft met de financiering ervan. Zij willen ons graag steunen bij de start van het bijna-thuis huis. Wij zijn hen daar enorm dankbaar voor.

Dit betekent dat we nu plannen kunnen gaan maken!
De komende periode staat helemaal in het teken van bouwplannen en verbouwingen. Ook gaan wij hard aan de slag met de benodigde partijen om straks goede zorg te kunnen bieden en wij leiden de vrijwilligers op.

De eerste vrijwilligersopleiding van start!
Op de twee bijeenkomsten van maart en april heeft zich al een grote groep enthousiaste vrijwilligers aangemeld.
Daar zijn wij blij mee, want deze vrijwilligers zijn straks hard nodig voor diverse taken in het bijna thuis-huis, zoals koken, meehelpen in de zorg, werkzaamheden in de tuin, enzovoort. Om deze vrijwilligers van dag één bij start te betrekken, is de eerste tweedaagse opleiding op 23 en 24 mei van start gegaan op de Rijksweg. In deze training hebben 14 enthousiaste mensen met elkaar 2 leerzame dagen doorgemaakt, waarin ze onder leiding ven een professionele trainer van alles hebben geleerd over omgaan met de gasten en hun eigen rol daarin. Dit alles onder het genot van heerlijk eten en drinken.
“Een warm bad waarbij je al zo snel een hechte groep bent, zei 1 van de vrijwilligers in de evaluatie”
Hulp nog steeds welkom!
Wij zijn goed op weg maar hulp is nog steeds welkom. Dit kan financieel of praktisch. Helaas is de vergoeding vanuit de overheid en zorgverzekeraars niet voldoende om onze gasten straks alle benodigde hulp te kunnen bieden. Een donatie zou ons erg helpen! Doneren kan veilig via onze website.

Om goed van start te kunnen gaan met het C’est La Vie-Huis zijn veel vrijwilligers nodig. Wil jij daar een rol in vervullen en ons helpen? Meld je aan via onze website voor een intakegesprek.

We zijn erg blij dat al onze inspanningen vruchten afwerpen. De verwezenlijking van onze droom komt in zicht! In het najaar van 2016 hopen wij de deuren te kunnen openen om de eerste gasten te kunnen verwelkomen.

Met vriendelijke groet, Marina Bol en Margot de Bekker
 
Neem contact met ons op
Initiatiefnemers:
Marina Bol, Bussum
Margot de Bekker, Zeewolde
info@cestlavie-huis.nl
 
“Naar aanleiding van het verhaal in de krant zijn wij zeer geraakt door het mooie initatief en willen daar graag aan meehelpen”.

QUOTE:
De investeerders
Ons uitgangspunt is dat iedereen welkom is. Wij handelen met respect voor onze medemens, ongeacht achtergrond, levensbeschouwing of financiële situatie.
We willen met liefde en aandacht stilstaan bij de laatste fase van het leven.

 
Er is altijd tijd voor verdriet,
maar we vieren ook samen het leven.

- C'est La Vie -

 
Copyright © 2016 C'est La Vie-Huis - Alle rechten voorbehouden.