Copy
C'est la Vie-Huis Nieuwsbrief nummer 03 - september 2016
Bekijk deze email in browser

Veel stappen gezet en de eerste spijkers met koppen geslagen!

Week van de Palliatieve Zorg 2016:
12 oktober speciale filmavond Filmhuis Bussum
In de week van 9 t/m 13 oktober is de week van de Palliatieve Zorg in de regio Gooi & Vechtstreek. Het Netwerk Palliatieve Zorg Gooi en Vechtstreek organiseert samen met verschillende organisaties in de regio een aantal activiteiten. Ook wij doen dit jaar mee!

Op woensdag 12 oktober 2016 organiseren we samen met de VPTZ en Filmhuis Bussum een speciale filmavond, waarbij het publiek van de Gemeente Gooise Meren kennis kan maken met ons en met de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). Direct daarna start de film Chronic, waarin een toegewijde verpleegkundige thuis terminale patiënten verzorgt. Hij bouwt met ieder van hen een intieme relatie op en gaat daarin verder dan zijn collega’s. Hoofdrolspeler Tim Roth is ijzersterk in zijn rol als verpleger maar weet zich met zijn eigen leven geen raad. De film heeft een prijs in Cannes gewonnen voor het beste script. Kaartverkoop www.filmhuisbussum.nl. Kaartjes zijn € 8,75 per stuk.

Na afloop is er nog gelegenheid om met elkaar na te praten.

Dus kom met vrienden, bekenden en/of familieleden woensdag 12 oktober 2016 naar het Filmhuis in Bussum en ontmoet ons!
Verpleger David werkt zeer toegewijd met terminale patiënten. Hij bouwt een intieme band op met elke patiënt en gaat daarin verder dan zijn collega's doen.
Bouwwerkzaamheden Rijksweg 2-4
in Naarden van start
Op 5 september jl. zijn de bouwwerkzaamheden van ons nieuwe pand in Naarden gestart. Na een periode van bouwplannen maken en offertes opvragen is de aannemer begonnen met de werkzaamheden. Om van het voormalig notariskantoor straks een comfortabele en warme omgeving te kunnen maken voor onze gasten, moet er veel gebeuren. We verwachten dat de verbouwing tot en met december 2016 duurt. Met de steun van diverse grote en ook kleinere fondsen zoals Roparun, Oranjefonds, Monuta Charity Fund en ook diverse particuliere donaties, zijn wij in staat om 8 gastenkamers, badkamers, de eetkeuken en de zitkamer in te richten. Voor al deze steun zijn wij ongelooflijk dankbaar!
In januari 2017 gaan we het huis inrichten, waarna we de deuren kunnen open!

ANBI-status
Alle giften en donaties zijn nog steeds van harte welkom om ons te helpen het verblijf voor onze gasten zo comfortabel mogelijk te maken. We zijn dan ook blij dat de Belastingdienst de ANBI-status toegekend heeft aan de beide stichtingen ‘Stichting het C’est La Vie-Huis ’t Gooi’ en aan ‘Stichting Vrienden van het C’est La Vie-Huis ’t Gooi. Dit betekent dat donaties en giften volledig aftrekbaar zijn van de inkomsten- of vennootschaps-belasting. Kijk voor de mogelijkheden van sponsoring en doneren op onze website www.cestlavie-huis.nl 

Samenwerking met Buurtzorg
Voor de verpleegkundige zorg aan onze gasten zijn wij een samenwerking gestart met Buurtzorg. Samen met deze thuiszorgorganisatie zetten we een speciaal team van verpleegkundigen op voor het C’est La Vie-Huis. Zo borgen wij dat onze gasten straks optimale zorg krijgen van een vast team en de declaraties bij de zorgverzekeraars goed geregeld zijn.
Ook hebben wij afspraken gemaakt over de medische zorg met huisartsen uit de regio. Zo kunnen wij de gasten die van wat verder weg komen goede medische zorg geven.

Vrijwilliger worden?
In de maand september hebben wij weer twee groepen nieuwe, enthousiaste vrijwilligers getraind onder leiding van onze professionele trainer. Deze vrijwilligers hebben straks een belangrijke rol in ons bijna-thuis huis. Naast praktische zaken zoals koken, werken in de tuin en het meehelpen bij de zorg is het 'er zijn’ voor de gasten en de patiënten, het samenwerken met zorgmanagers, zorgprofessionals en met elkaar erg belangrijk. Tijdens de trainingen is daar volop aandacht voor.
Op 15 en 16 december 2016 staat de volgende training gepland. Heb je belangstelling om mee te helpen in ons huis als vrijwilliger?
Meld je aan via onze website
Initiatiefnemers:
Marina Bol, 0655053643
Margot de Bekker, 0654104533
info@cestlavie-huis.nl
“Begin september is de nieuwe gratis Afscheidswijzer gepresenteerd. Naast nuttige artikelen staat het C'est La Vie-Huis
er ook in.
Klik hier
BOUWWERKZAAMHEDEN  PAND GESTART

VRIJWILLIGERS IN
TRAINING
Er is altijd tijd voor verdriet,
maar we vieren ook samen het leven.

- C'est La Vie -

 
Copyright © 2016 C'est La Vie-Huis - Alle rechten voorbehouden.