Copy
 
Oktober 2016, Nr. 09
 
Aan de slag met Wet- en Regelgeving
 
Ziek uit dienst, voorkom hoge kosten

is jouw organisatie voorbereid op chronisch zieke medewerkers?

Organisaties krijgen steeds vaker te maken met chronisch zieke medewerkers. Volgens de SER lijdt nu al een op de vijf medewerkers aan chronische ziektes als kanker, hart- en vaatziekten, reuma of longaandoeningen. En dit aantal neemt de komende jaren sterk toe. Werkgevers weten vaak nog niet goed hoe ze daarmee om moeten gaan, blijkt uit onderzoek van Arbo Unie en HR Praktijk onder HR-professionals. Zorg dat je als werkgever goed bent voorbereid.

 
   
 
 
Ziek uit dienst, voorkom hoge kosten

tot €10.000,- subsidie op projecten Duurzame inzetbaarheid

Het ministerie van SZW maakt 13 miljoen euro vrij voor projecten van bedrijven en instellingen om medewerkers gezonder en langer aan het werk te houden. Van maandag 14 november tot en met vrijdag 25 november kun je een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW voor maximaal € 10.000,- subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

 
   
 
 
Ziek uit dienst, voorkom hoge kosten

griepprik voor medewerkers:
Ja of nee ?

Griep is zeer besmettelijk: 20 tot 50 procent van de mensen die in contact komen met iemand die griep heeft, krijgt het zelf ook. De griepprik verkleint het risico om griep op te lopen en daarmee een besmettingshaard te vormen. Bovendien vermindert de griepprik de klachten en complicaties van griep. Het kan dan ook heel zinvol zijn om uw medewerkers een griepprik aan te bieden.