Copy
 
December, 2019
 
 

TOPPRESTATIES LEVEREN BEGINT BIJ GOED VOOR JEZELF ZORGEN

Werken is topsport. Met dat thema gingen ruim 200 medewerkers van 14 VCO-scholen in het oosten van het land op 4 oktober aan de slag tijdens hun jaarlijkse professionaliseringsdag. De workshops, verzorgd door experts van Arbo Unie en dochter BeLife, gaven deelnemers handvatten om zelf de regie op hun vitaliteit te nemen. En wierpen direct vruchten af.
 

 
   
 
 

KUN JE MENTALE VEERKRACHT OPREKKEN?

Ter gelegenheid van de Week van de Werkstress produceerde Arbo Unie een speciale podcastserie: Werkstress de Baas. Diverse professionals van Arbo Unie, van bedrijfsarts tot GZ psycholoog, gaan met strategisch A&O consultant Jan van den Hoogen in gesprek over mentale veerkracht. Hoe signaleer je dat een medewerker te lang doorgaat? Hoe ga je als teamleider om met een collega die omvalt? Kun je mentale veerkracht oprekken?
 

 
   
 
 

PROFESSIONALISERINGS-DAG? DENK AAN DUURZAME INZETBAARHEID

Teamdagen, heisessies, studie- en professionaliseringsdagen: het zijn mooie gelegenheden om even afstand te nemen van de werkpraktijk en zo samen te werken aan een nieuwe strategie, inhoudelijke verdieping, toekomstplannen en innovatie. Ook duurzame inzetbaarheid leent zich goed als thema voor zo’n dag. De VCO-dag is hiervan een schoolvoorbeeld. Hoe pak je dat aan?
 

 
   
 
 

HOE KOM JE FIT DE FEESTMAAND DOOR?

Na de pepernoten en chocoladeletters rond Sinterklaas stoomt Nederland massaal door naar de eindejaarsborrels, kerstdiners en oliebollen met champagne voor oud en nieuw. Voor je het weet ga je kilo’s zwaarder en uitgeput 2020 in. Hoe sla je je fris en fruitig door de feestmaand heen en hoe neem je je medewerkers daarin mee?