Copy
 
November 2019 - nr. 10
 
 

VIDEO: Arbo Unie pleit voor andere aanpak bij preventie werkstress

Arbo Unie is sponsor van de Week van de Werkstress. Vanaf maandag 11 november vind je op onze site o.a. een podcastserie, whitepaper en het Arbo Unie Masterplan over preventie van werkstress. Vanuit welke aanpak wij werken? Dat vertelt Chief Health Officer en stressexpert Willem van Rhenen alvast in deze vlog.
 

 
   
 
 

Vernieuwde richtlijn voor bedrijfsartsen bespoedigt aanpak verzuim bij psychische problemen

Bij één op de vijf ziekmeldingen speelt stress een belangrijke rol. Hoog tijd dat de beroepsrichtlijn voor Psychische Problemen uit 2007 herzien zou worden. Waarin verschilt de nieuwe richtlijn van de vorige? En wat zie je daarvan terug in de praktijk als HR adviseur of leidinggevende? GZ psycholoog Robert Vendelbosch licht de belangrijkste voordelen voor werkgevers toe.
 

 
   
 
 

Wintertijd: hoe kom je uitgerust de donkere maanden door?

Ben jij al gewend aan de wintertijd? Voor veel werkende Nederlanders betekent dit dat hun mollenbestaan begint. Vóór het daglicht naar kantoor en in het donker weer naar huis. Zonder natuurlijk licht raakt onze biologische klok en slaap-waak ritme automatisch verstoord. Met een mogelijk winterdip als gevolg. Wat is de beste remedie om een dreigende winterdip te voorkomen? Arbeid & Organisatieadviseur Martin Bos geeft tips.