Copy
 
Januari 2017, Nr. 1
 
Aan de slag met Wet- en Regelgeving
 
Ziek uit dienst, voorkom hoge kosten

Wat betekent de nieuwe Arbowet voor rol preventiemedewerker?

De nieuwe Arbowet, die waarschijnlijk per 1 juli 2017 ingaat, schrijft een prominentere rol toe aan de preventiemedewerker. Met als doel dat deze nog beter wordt ingezet om de werkgever te ondersteunen bij de zorg voor de dagelijkse arbeidsveiligheid en -gezondheid van alle medewerkers. Wat betekent dit voor jouw organisatie? En hoe kun je je preventiemedewerker(s) helpen die zwaardere rol goed in te vullen?

 
   
 
 
Ziek uit dienst, voorkom hoge kosten

Hoe werk je aan een goede nachtrust in jachtige tijden?

Slapen is essentieel om goed te functioneren, maar een goede nachtrust is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Tien procent van de Nederlanders heeft last van slapeloosheid, ruim anderhalf miljoen mensen. In de leeftijdsgroep van 18 tot 35 jaar voelt ruim een kwart zich doorgaans slaperig, onder veertigplussers zelfs een derde. Wat kun je zelf aan slapeloosheid doen? En hoe kun je als werkgever een bijdrage leveren aan een betere nachtrust voor je medewerkers?

 
   
 
 
Ziek uit dienst, voorkom hoge kosten

haal alles uit de kracht van teamwork

Wil je een positieve impuls geven aan het probleemoplossend vermogen in je teams? De prestaties van een afdeling of de hele organisatie op een hoger niveau brengen? Dat vraagt in deze tijd om zelfbewuste teams die flexibel kunnen inspelen op veranderingen. Waarin individuele kwaliteiten floreren dankzij een vruchtbare en constructieve samenwerking. Hoe bevorder je teamwork in jouw organisatie?