Copy
 
Februari, 2020
 
 

minder zitten: wat helpt?

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat dagelijks langdurig zitten onder andere hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs vroegtijdig overlijden kan veroorzaken. Geen gunstige berichten voor miljoenen kantoormedewerkers. Voor hen zijn er diverse hulpmiddelen op de markt om de zittijd tijdens hun werk te verkorten, van bureaufietsen tot zitballen. Hoe effectief zijn deze?
 

 
   
 
 

Fitter worden terwijl je werkt

Meer dan 80 procent van de Nederlanders beschouwt gezondheid als belangrijkste voorwaarde voor een goed leven, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau GfK. Of je gezond bent en blijft heb je niet helemaal zelf in de hand, maar je kan er wel invloed op uitoefenen. Ook onder werktijd.

 
   
 
 

succesvolle aanpak stimuleert bedrijfsartsenpool 

De vraag naar bedrijfsartsen neemt toe, deels doordat meer mensen werken, deels door vergrijzing van de beroepsgroep. Ook bij Arbo Unie speelt de vraag: hoe kunnen we tegen deze achtergrond de gewenste kwaliteit aan onze klanten blijven leveren? Naast het werken in taakdelegatie vormt ons unieke arts-traineeprogramma een belangrijk onderdeel van de oplossing.