Copy
Stoomtrein Katwijk Leiden | Valkenburg ZH | Bekijk online

Voorwoord

Op zondag 25 september jl. hebben we ons rijseizoen afgesloten met een record aantal bezoekers. In de herfstvakantie en voor de pepernoten- en oliebollenritten gaan we graag weer voor jullie open. Wij hopen dat jullie massaal naar ons toekomen. Zaterdag 1 oktober jl. was een delegatie van de gemeenteraad van Katwijk bij ons op bezoek. Bekende mensen en nieuwkomers in de Raad. Unaniem waren zij van mening dat zij versteld stonden van de grootte en professionaliteit van Stoomtrein Katwijk Leiden.

(Groot)ouders opgelet! 
Zondag 27 november a.s. rijdt de Pepernotenexpress weer. Aandacht voor elk kind. Dit jaar rijden de Pieten mee in de trein. Sinterklaas en een paar Pieten zijn dit jaar in het museum waar gespeeld en geknutseld kan worden. Houd onze Facebookpagina en de website in de gaten!!

Publieksritten langs het gehele Meer

Ook tijdens de herfstvakantie zal er nog niet rond het Meer gereden worden. Het talud  is nog niet voldoende ingeklonken. 

Herfstvakantie geopend

Tijdens de herfstvakantie zijn wij geopend tijdens de weekenden van 22/23 en 29/30 oktober a.s. In de herfstvakantie van onze eigen regio zijn wij ook geopend op dinsdag 25 en donderdag 27 oktober. Kom gezellig langs met de (klein) kinderen en maak er een leuke dag van. Je doet ze er een groot plezier mee.  Met de Museumkaart mag je voor niets naar binnen. Dat scheelt weer in deze dure tijden toch? Parkeren is gratis en je kunt je eigen lunchpakketjes meenemen. Wij draaien voor 100% op vrijwilligers. Het lukte niet om in beide vakantieweken de dinsdag en donderdag in te roosteren.

Rabo Club Support

Zaterdag 8 oktober jl. ontvingen wij van Rogier Gardien van de Rabobank een cheque van € 1.371 voor het gieten van een nieuw embleem voor onze beide Kromhout motor-locomotieven. Voor deze feestelijke gebeurtenis had hij zijn zoon meegenomen. 

Donateursdag

Zaterdag 1 oktober jl. was een grote groep donateurs te gast voor de jaarlijkse donateursdag. Zij zijn rondgeleid door het vernieuwde museum en de werkplaats. Bijzonder moment was de officiële ingebruikname van motorlocomotief 15 na een langdurige revisie. 

Internationales Feldbahntreffen

Van 7 t/m 9 oktober jl. waren wij gastheer van het 30e Internationales Feldbahntreffen. Wij mochten voor de derde keer in ons 52 jarig bestaan optreden als gastheer. Er waren vertegenwoordigers van smalspoormusea uit Duitsland, Polen, Roemenië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en België. Onder een stralende herfstzon is zaterdag 8 oktober al ons rijdende materieel ingezet voor een parade. Een lust voor het oog en zeer gewaardeerd door onze collega's.

Foto's van het buitenmuseum

Als je al langer actief bent als vrijwilliger werk je hard aan je eigen project(en) en sta je te weinig stil bij wat er allemaal al gerealiseerd is. Natuurlijk hebben wij genoten van de aandacht voor het vernieuwde museum en de kindercorner. Daarmee hebben wij een reuze stap voorwaarts gezet. Maar ook in het buitenmuseum is veel te zien en te ontdekken. Een nieuwe medewerkster, met oog voor detail, heeft wat drieluikjes van detailfoto's gemaakt die genomen zijn in ons buitenmuseum.

De mooiste foto (herhaalde oproep)

Stuur je leukste of mooiste foto naar ons toe
Heb je genoten van je bezoek aan ons museum? Dan heb je vast ook leuke of mooie foto’s gemaakt van je (klein)kinderen of het gezin. Mogen wij jullie mooiste foto’s gebruiken voor promotiedoeleinden? Stuur dan maximaal 2 van je mooiste foto’s van minimaal 2MB of hoger op onder vermelding van je naam naar nieuwsbrief@stoomtreinkatwijkleiden.nl Wil je dan ook vermelden dat je akkoord gaat dat wij deze foto’s mogen plaatsen op Facebook, Instagram en onze website?  Ook kunnen de foto’s geplaatst worden bij nieuwsberichten in de lokale huis-aan-huisbladen of in onze nieuwe flyer. Heb je sfeervolle opnamen gemaakt van ons materieel of museum. Ook dan hopen wij dat je die met ons wilt delen.
LAATSTE NIEUWS | Bezoek ook eens de website van Stoomtrein Katwijk Leiden. Hier lees je de laatste nieuwtjes. Ook onze Facebookpagina is de moeite waard van een bezoekje!
Steun ons werk én word sponsor| Wij bieden uitgebreide mogelijkheden aan sponsors.
Denkt u ons financieel of met materialen te kunnen helpen, neem dan contact met ons op.
Het materieel van ons museum | Op de website van Stoomtrein Katwijk Leiden is onze kerncollectie te bezichtigen. Bekijk hem hier.
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram
Copyright © 2022 Stoomtrein Katwijk Leiden, All rights reserved.


Hier kunt u uw gegevens wijzigen voor deze mailinglijst.
Hier kunt u zich uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp