Copy
Stoomtrein Katwijk Leiden | Valkenburg ZH | Bekijk online

Onderstopmachine

Demonstratie op zaterdag 3 september jl.
De onderstopmachine die we deze winter hebben verworven na een crowdfunding is zaterdag 3 september jl. gedemonstreerd aan gulle gevers die waren ingegaan op onze uitnodiging om te komen kijken naar deze demonstratie. Deze machine zorgt ervoor dat de ballast stevig onder biels wordt getrild.

Publieksritten langs het gehele meer

Het spoor ligt inmiddels langs het gehele Valkenburgse Meer. Er worden nog geen publieksritten langs het gehele meer gereden omdat er nog hard gewerkt wordt. We houden jullie op de hoogte. 

Hoog bezoek

Dinsdag 6 september kregen wij hoog bezoek uit Indonesië. De president directeur mr. Didiek Hartantyo en mr. Asdo Artiviyanto, executive Vice-president, kwamen een bezoek brengen aan ons museum. Gesprekonderwerpen waren samenwerking op technisch en historisch gebied.
 
Van rechts naar links: René le Clerq, voorzitter bestuur, mr. Didiek Hartantyo president directeur Indonesische spoorwegen, Gerard de Graaf bestuur, conservator en mr. Asdo Artiviyanto, executive vice-president van de Indonesische spoorwegen.

 

Stoomketel

De nieuwe stoomketel voor stoomloc 6 is afgeperst op ruim 1,5 keer de werkdruk en is dicht. Daarmee is duidelijk dat ketelbouwer Van der Steen en onze medewerkers de werkzaamheden goed hebben uitgevoerd.

Motorloc 25

Deze locomotief wordt gereed gemaakt voor expositie maar er wordt ook gekeken of de locomotief met de huidige aandrijving rijvaardig gemaakt kan worden. Om dit te testen bleek het in ieder geval nodig wat aanpassingen te doen in het koelsysteem. Zo is de radiateur nu verticaal geplaatst en is een expansievaatje aangebracht. Ook is de loop van de leidingen veranderd. De hydraulische bak is nu op een andere manier in het koelcircuit opgenomen. Nu de koeling in orde is, kan de motor verder getest worden.
 

Terugblik

Voor het eerst sinds 2019 konden wij weer Smalspoormodelbouwdagen organiseren. Het waren gelijk de drukst bezochte smalspoormodelbouwdagen ooit. Er waren 25 inschrijvingen van topmodelbouwers uit België, Duitsland en Nederland. De kwaliteit van de inzendingen was zeer hoog Heel bijzonder waren de minidiorama’s. Was vroeger het formaat A 4 al heel bijzonder. Nu waren er in de rijtuigloods zelfs diverse diorama’s op A5 en A6 formaat te zien. Noteer vast in je agenda: De volgende  smalspoormodelbouwdagen vinden plaats op zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2023.
 

Rijke oogst

De afgelopen maanden is veel aandacht uitgegaan naar het prachtig verbouwde museum, de succesvolle kindercorner en het sluiten van lus. Logisch, want er is en wordt een megaklus geklaard. Daarom nu ook even aandacht voor onze tuinploeg. Zij zorgen ervoor dat ons buitenmuseum er altijd tiptop uitziet en onze tuinderij is het bekijken meer dan waard. Ondanks de aanhoudende droogte ziet alles er altijd verzorgd uit. Dat dat niet vanzelf gaat, kun je zien aan de tuinploeg die altijd in de weer is met knippen, snoeien, maaien, aanbinden en water geven. De tuinderij is een paradijs geworden waar onze bezoekers altijd welkom zijn en vaak wat mogen proeven. De schitterende zomer heeft een rijke oogst opgeleverd.
 

Je mooiste foto

Stuur je leukste of mooiste foto naar ons toe
Heb je genoten van je bezoek aan ons museum? Dan heb je vast ook leuke of mooie foto’s gemaakt van je (klein)kinderen of het gezin. Mogen wij jullie mooiste foto’s gebruiken voor promotiedoeleinden? Stuur dan maximaal 2 van je mooiste foto’s van minimaal 2MB of hoger op onder vermelding van je naam naar nieuwsbrief@stoomtreinkatwijkleiden.nl Wil je dan ook vermelden dat je akkoord gaat dat wij deze foto’s mogen plaatsen op Facebook, Instagram en onze website?  Ook kunnen de foto’s geplaatst worden bij nieuwsberichten in de lokale huis-aan-huisbladen of in onze nieuwe flyer. Heb je sfeervolle opnamen gemaakt van ons materieel of museum. Ook dan hopen wij dat je die met ons wilt delen.
 
LAATSTE NIEUWS | Bezoek ook eens de website van Stoomtrein Katwijk Leiden. Hier lees je de laatste nieuwtjes. Ook onze Facebookpagina is de moeite waard van een bezoekje!
Steun ons werk én word sponsor| Wij bieden uitgebreide mogelijkheden aan sponsors.
Denkt u ons financieel of met materialen te kunnen helpen, neem dan contact met ons op.
Het materieel van ons museum | Op de website van Stoomtrein Katwijk Leiden is onze kerncollectie te bezichtigen. Bekijk hem hier.
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram
Copyright © 2022 Stoomtrein Katwijk Leiden, All rights reserved.


Hier kunt u uw gegevens wijzigen voor deze mailinglijst.
Hier kunt u zich uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp