Copy
Stoomtrein Katwijk Leiden | Valkenburg ZH | Bekijk online

Belofte maakt schuld


Bij de introductie van de nieuwe website is het ook mogelijk geworden je te abonneren op onze nieuwsbrief. Heel veel mensen hebben zich ingeschreven, maar een nieuwsbrief is tot op heden niet verschenen. Excuses daarvoor. De eerste nieuwsbrief is nu gereed en wij zijn voornemens minimaal vier nieuwsbrieven per jaar te versturen aan iedereen die het museum een warm hart toedraagt.

Vrienden, donateurs en sponsors
Wij hebben ook jullie e-mailgegevens gebruikt om de nieuwsbrief toe te sturen. Hopelijk bewijzen wij jullie hier een dienst mee. Ontvang je liever geen e-mail van ons. Onderaan deze mail kun je je met één klik weer uitschrijven (maar wij hopen natuurlijk van niet).

Officiële opening museum en eerste rit om het Meer


Vrijdagmiddag 1 juli a.s. staan wij stil bij maar liefst drie heugelijke feiten.

Het afscheid van Pieter van der Ham, na 31 jaar als voorzitter van onze stichting. Een eerste en feestelijke rit langs het meer met genodigden en de officiële opening van het binnenmuseum.
LEES VERDER

Bezoekersaantallen in de lift


Het vernieuwde museum met de grote kindercorner is zeer positief ontvangen door onze bezoekers. Als we alle bezoekersaantallen van Pasen tot en met Pinksteren vergelijken met 2018 en 2019, voor Corona dus, zijn er ruim 25% meer bezoekers gekomen. Daar zijn wij heel blij mee. We werken hard aan onze naamsbekendheid. Dus tip je familie, vrienden en kennissen voor het leukste dagje uit.

Kinderstoomdagen


In regio Midden begint de zomervakantie in het weekend van 9 en 10 juli a.s. Al enkele jaren vieren wij het begin van de zomervakantie met de kinderstoomdagen. Dit jaar is er bijzonder veel te zien en te doen.
 
LEES VERDER

Smalspoor modelbouwdagen


Eindelijk na twee jaar afwezigheid worden er weer modelbanen en diorama’s opgesteld tussen de treinen in ons vernieuwde museum. Naast topmodelbouwers uit Nederland komen ook modelbouwers uit België en Duitsland. In de volgende nieuwsbrief zullen alle deelnemers worden voorgesteld. Reserveer het weekend van 27 en 28 augustus 2022 vast in je agenda.

50 jaar publieksritten


Op 17 juni 1972 reed onze eerste locomotief “Marijnke” met het Borniarijtuig en enkele groene bakken voor het eerst door de Katwijkse duinen. Een van onze medewerkers vond in zijn persoonlijke archief een uitnodigingsbrief gericht aan potentiële geïnteresseerden terug. Met trots kunnen we terugkijken wat er in de afgelopen 50 jaar is bereikt.

Werkzaamheden verlenging van de lus


Op de zaterdag voor Pinksteren is het laatste deel van het spoor op de juiste hoogte gesteld en is ballast gestort. Voor het storten van het ballast heeft onze spoorploeg een vernuftig apparaat gebouwd om de ballast gedoseerd te kunnen storten. Zaterdag 12 juni zal voor het eerst met de onderstopmachine gewerkt worden zodat op vrijdag 1 juli de eerste feestelijke rit met genodigden rond het Meer kan worden gereden. De eerste publieksritten zullen worden aangekondigd via Facebook en de website.

Nieuwe aanwinsten


Zaterdag 4 juni jl. zijn een drietal lorries gearriveerd die afkomstig zijn van het munitiedepot van defensie in Alphen (NB). Het gaat om spoorlorries die in de jaren 50 door Spoorijzer aan Defensie zijn geleverd.
Eén van de lorries is voorzien van een hekwerk voor manschappentransport. Tevens kwamen een oefenbom en een munitiekist mee.
Lespakket | Zoek je informatie voor een werkstuk, spreekbeurt of sta je zelf voor de klas? Download het lespakket. Geschikt voor het basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.
Steun ons werk én word sponsor| Wij bieden uitgebreide mogelijkheden aan sponsors.
Denkt u ons financieel of met materialen te kunnen helpen, neem dan contact met ons op.
Het materieel van ons museum | Op de website van Stoomtrein Katwijk Leiden is onze kerncollectie te bezichtigingen. Bekijk hier de kerncollectie.
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram
Copyright © 2022 Stoomtrein Katwijk Leiden, All rights reserved.


Hier kunt u uw gegevens wijzigen voor deze mailinglijst.
Hier kunt u zich uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp