Copy
Stoomtrein Katwijk Leiden | Valkenburg ZH | Bekijk online

Feestelijke dag

 
Vrijdag 1 juli jl. plaatste mevrouw de Zoete, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, een gedenkplaat omdat nu langs het gehele Valkenburgse Meer gereden kan worden. Ook het binnenmuseum werd officieel geopend. Tevens stonden we stil bij het afscheid van Pieter van der Ham als voorzitter. Een taak die hij 31 jaar lang heeft vervuld. Burgemeester Visser heeft aan hem de erepenning van de gemeente Katwijk uitgereikt. Er zijn reportages gemaakt door Omroep West en RTV Katwijk. Ook kun je kijken naar een foto-impressie van deze dag.

Publieksritten langs het gehele meer

Het spoor ligt inmiddels langs het gehele Valkenburgse Meer. Er worden nog geen publieksritten langs het gehele meer gereden. Er wordt nog hard gewerkt aan het onderstoppen van de ballast onder het spoor.
LEES VERDER

Terugblik op de Kinderstoomdagen


Het was weer ouderwets gezellig en druk tijdens de Kinderstoomdagen. Het is inmiddels een traditie geworden om de zomervakantie in regio Midden fluitend en stomend in te luiden. Radingspoor met hun miniatuurtreinen zijn altijd razend populair bij onze jongste bezoekers en hun ouders. Dit jaar kwamen ook leden van de Wassenaarse modelbouwclub met hun radiografisch bediende schepen en vrachtauto’s. Omdat Radingspoor hun rails hadden uitgelegd rondom de rijtuigenloods werd weer gereden over ons idyllische “Wilgenlaantje”.

Museumkaart


Met ingang van 1 juli jl. kunnen houders van de Museumkaart gratis ons museum bezoeken. Een doorslaand succes. Heel veel mensen binnen onze regio, en ver daarbuiten, hebben ons museum al bezocht met deze kaart en komen vaker terug.

Ruimere openingstijden in de zomervakantie


Tijdens de zomer zijn wij de dinsdag en de donderdag ook geopend. De laatste doordeweekse openingen zijn op dinsdag 16 en donderdag 18 augustus a.s.
DIENSTREGELING

Smalspoor modelbouwdagen


Op 27 en 28 augustus vinden weer de smalspoormodelbouwdagen plaats. Kom kijken naar de mooiste modelbanen en diorama’s van topmodelbouwers uit België, Duitsland en Nederland. Kijk hier voor het overzicht van de deelnemers.

Crowdfunding


Help mee om twee Nederlandse stoomlocomotieven terug te krijgen vanuit Indonesië.

We zijn er zo’n twintig jaar mee bezig geweest, maar het resultaat mag er zijn. Twee in Nederland gebouwde stoomlocomotieven komen vanuit Indonesië terug naar Nederland. Behalve de financiering van het transport naar Nederland willen we, ambitieus als we zijn, voor een van de twee locomotieven ook een nieuwe stoomketel bestellen. Om die doelen te realiseren, starten we een crowdfundingsactie.
 
LEES MEER OVER DE CROWDFUNDING
LAATSTE NIEUWS | Bezoek ook eens de website van Stoomtrein Katwijk Leiden. Hier lees je de laatste nieuwtjes. Ook onze Facebookpagina is de moeite waard van een bezoekje!
Steun ons werk én word sponsor| Wij bieden uitgebreide mogelijkheden aan sponsors.
Denkt u ons financieel of met materialen te kunnen helpen, neem dan contact met ons op.
Het materieel van ons museum | Op de website van Stoomtrein Katwijk Leiden is onze kerncollectie te bezichtigen. Bekijk hem hier.
Facebook
Twitter
Website
Email
Instagram
Copyright © 2022 Stoomtrein Katwijk Leiden, All rights reserved.


Hier kunt u uw gegevens wijzigen voor deze mailinglijst.
Hier kunt u zich uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp