Avaa selaimessa

Tervetuloa mukaan KuntoKaverit-kokeilun työpajaan kuulemaan tuoreita oppeja digitaalisesti tuetusta vertaisliikunnasta!


Aika: perjantaina 9.12.2016 klo 13:00 - 16:00
Paikka: Fiksu Kalasatama Living Lab 
(Suvilahti, Sörnäisten rantatie 22, Helsinki. 
Rakennus 1 Voimalaitos, Rappu E, 3. kerros)
Ilmoittaudu mukaan 2.12. mennessä: 
http://bit.ly/2g3dp8j

 

Tule mukaan visioimaan tulevaisuuden hyvinvoivaa naapurustoa ja oppimaan nopeista kokeiluista

 

Tulevaisuuden terveys- ja hyvinvointipalveluiden tulee vastata asukkaiden vaihteleviin tarpeisiin nykyistä paremmin, kokonaisvaltaisemmin ja yksilöllisemmin. Tämän syksyn aikana Kuntoutussäätiö ja Movendos toteuttivat yhdessä KuntoKaverit-kokeilun, jossa kokeiltiin uudenlaista digitaalisesti tuettua vertaisliikunnan mallia Kalasatamassa osana Fiksun Kalasataman Nopeiden kokeilujen ohjelmaa.

KuntoKaverit yhdistää vertaisohjatun liikunnan ja teknologian, tarkoituksena lisätä ikääntyneiden ryhmä- ja arkiliikuntaa sekä osallisuutta. Syksyllä 2016 Kalasatamassa on ollut käynnissä kolme vertaisohjaajien vetämää lähiliikuntaryhmää, jotka käyttävät Movendosta tapaamisten välillä. Kokeilussa vertaislähiliikuntapalvelua testataan ja kehitetään yhdessä osallistujien kanssa. Palvelun ajatuksena on yhdistää samalla asuinalueella asuvia liikkumaan yhdessä vertaisohjaajan johdolla. Muutokset arjen rutiineihin kuten liikkumiseen ovat usein vaikeita, jolloin lähiliikuntaryhmä kannustaa pieniinkin muutoksiin. 

Työpajassa kuullaan osallistujien kokemuksista sekä pohditaan yhdessä, mitä lisäarvoa digitaaliset ratkaisut voivat tuoda vertaistoimintaan ja mitä haasteita niiden käyttämiseen voi liittyä. Lisäksi pohditaan miten vertaistoiminnan malleja ja hyviä käytäntäntöjä voitaisiin levittää palvelemaan mahdollisimman monia kaupunkilaisia.

Tule mukaan visioimaan kanssamme!

Ilmoittaudu mukaan 2.12. mennessä: 
http://bit.ly/2g3dp8j

Lämpimästi tervetuloa!

Syysterveisin,
KuntoKaverit ja Fiksu Kalasatama

Lisätietoja:
Maari Parkkinen
Kuntoutussäätiö
maari.parkkinen@kuntoutussaatio.fi


 

Vertaisohjaajien tapaaminen aloitti KuntoKavereiden kokeilun Kalasatamassa

 

Kuntoutussäätiö ja Movendos Oy ovat käynnistäneet KuntoKaverit-kokeilunsa, jossa kehitetään uudenlaista vertaislähiliikunnan toimintamallia. Kokeilu on osa Fiksun Kalasataman nopeiden kokeilujen ohjelmaa.

“Movendoksen kanssa yhteistyötä oli ideoitu alustavasti jo aiemmin, mutta Fiksun Kalasataman nopeat kokeilut antoivat sopivan kimmokkeen yhteisen kokeilun toteuttamiselle. KuntoKaverit-kokeilussa haetaan tapaa tuoda ihmiset yhteen kohtaamaan toisiaan ja liikkumaan yhdessä. Eläkeikäiset voivat liikunnan kautta tutustua lähiverkostoihin. Niille, joilla on jo tuttuja alueella, palvelu tarjoaa tukea liikuntaan”, kertoo Maari ParkkinenKuntoutussäätiöltä.

Lue lisää
Share
Tweet
Forward

Kalasatama - älykäs kaupunginosa

Helsingin Kalasatamaan nousee parhaillaan uusi kaupunginosa,  jossa kokeillaan uudenlaista älykästä kaupunkikehitystä. Aluetta kehitetään joustavasti ja kokeilujen kautta, yhdessä asukkaiden, yritysten, kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. 

Fiksu Kalasatama saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta, Helsingin kaupungilta sekä työ- ja elinkeinoministeriöstä. Hanke on osa 6Aika-strategian Avoimet innovaatioalustat -painopistealuetta. Se on Helsingin kaupungin kärkihanke, jota koordinoi Forum Virium Helsinki


www.fiksukalasatama.fi   
@fiksukalasatama #fiksukalasatama

facebook.com/fiksukalasatama


www.fiksukalasatama.fi

Haluatko pois uutiskirjelistalta? Voit myös poistua kaikilta Forum Virium Helsinki Oy:n postituslistoilta.