Copy

Nieuwsbrief SVMNIVO November 2015

View this email in your browser
In deze nieuwsbrief leest u meer over het NRVT-register. Het NRVT is het centrale register van vastgoedtaxateurs. Vanaf 1 oktober 2015 kunt u zich inschrijven in één van taxateurskamers. Uiteraard vindt u in deze nieuwsbrief ook onze vaste rubrieken: een oefenvraag uit een examen, uw veel gestelde vragen en al het overige nieuws met betrekking tot SVMNIVO.
Marnix ten Voorde: Een korte toelichting over het NRVT-Register
Vanaf 1 januari 2016 is er een nieuw centraal register voor vastgoedtaxateurs met de naam Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).

Regelmatig krijgen wij vragen van kandidaten over de aankomende wijzigingen. De vragen gaan met name over de toetredingseisen van het NRVT en wat verstandig is met betrekking tot de te volgen studie. Versnellen of juist rustig aan doen? Directeur Examens van Examenadviesburo Marnix ten Voorde zal hieronder kort ingaan op deze vragen. Lees meer.

Register Makelaar Taxateur worden?
Hebt u uw diploma Basistheorie taxateur o.z en Aanvullend Makelaar-taxateur Wonen behaald en wilt u Register Makelaar Taxateur worden? VastgoedCert stelt hoge eisen aan haar leden. De normen van de SVMNIVO Praktijktoets WonenMakelaar-taxateur Onroerende zaken zijn daar vanzelfsprekend op afgestemd. Schrijf u daarom nu in voor onze praktijktoets. Inschrijven doet u via uw account.  Meer informatie over hoe de praktijktoets eruit ziet, vindt u door hier te klikken.

Ik heb een vraag aan SVMNIVO
Hebt u een vraag? Onze Klantenservice is op werkdagen per e-mail, chat en telefoon bereikbaar. Ook zijn wij op maandag- tot en met donderdagavond bereikbaar per e-mail, chat en telefoon van 18.15 tot 22.15 uur.
Wanneer mag ik deelnemen aan de Praktijktoets Wonen?
U mag deelnemen aan de Praktijktoets Wonen wanneer u een van onderstaande diploma's behaald hebt:

- SVMNIVO diploma Basistheorie Taxateur o.z. + diploma Aanvullende theorie Makelaar-taxateur o.z. Wonen/MKB
- Diploma HEAO-MER richting Vastgoed/Makelaardij van de Hanzehogeschool of de Fontys Hogeschool
- Diploma Vastgoed en Makelaardij van de Hanzehogeschool of de Fontys Hogeschool of de Hogeschool Rotterdam (na 1 juli 2008)
- Diploma Management en Makelaardij van de Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten (behaald vóór 1 juli 2008)

Andere vrijstellingen zijn er niet.

Wanneer vindt een Praktijktoets plaats?
De standaardprocedure is tot op heden dat de Praktijktoets Wonen wordt georganiseerd op het moment dat de eerste inschrijving voor de toets een jaar geleden is. De planning van de praktijktoetsen wordt maandelijks op de website gepubliceerd. De planning van de praktijktoetsen treft u aan op de pagina 'te downloaden' onder het kopje ‘praktijktoets’. 

Om kandidaten de mogelijkheid te bieden de Praktijktoets voor 31 juli 2016 af te leggen, overweegt SVMNIVO deze procedure te wijzigen. Binnenkort volgt hier over nadere informatie per nieuwsbrief.
SVMNIVO heeft een vraag voor jou!
Elke maand vind u in onze nieuwsbrief een oefenvraag uit een SVMNIVO-examen. Een perfecte manier om te oefenen voor het examen bij SVMNIVO! Ditmaal komt de oefenvraag uit het Bouwkunde A examen. Wilt u meer oefenvragen maken? Klik op deze link voor meer informatie over onze proeftoetsen.

U hebt opdracht gekregen voor taxatie van de woning te Heerenveen, De Kluut 2 (zie de foto). Geef van deze woning de marktwaarde, ligging/woonwijk en bouwjaar.
 

Klik hier voor het juiste antwoord. 
Overig nieuws

Aanleveren praktijkopdrachten Assistent Makelaar Wonen en een nieuw opdrachtenboek
Het inschrijven en de procedure voor aanleveren van de opdrachten van de Praktijktoets Assistent Makelaar zijn gewijzigd per 1 september 2015. Inschrijven voor het examen gaat via uw account.

Ook hebben wij ons opdrachtenboek vernieuwd. De opdrachten zijn toegespitst op de actualiteiten in de makelaarsbranche. Het opdrachtenboek is sinds 1 september 2015 beschikbaar op onze website. Wij zien echter dat het oude opdrachtenboek nog veelvuldig wordt gebruikt.

Om de kwaliteit van de praktijkopdracht Assistent Makelaar te waarborgen, accepteren wij na december 2015 geen praktijkopdrachten meer uit het verouderde opdrachtenboek. Het oude opdrachtenboek beschikt niet over de juiste actualiteiten in de makelaarsbranche en toetst niet de huidige praktijk.

Klik hier voor meer informatie en ons nieuwe opdrachtenboek.

Enquête voor onderzoek naar SVMNIVO Praktijktoets Wonen 
Op dit moment onderzoeken we met de Universiteit Utrecht de kwaliteit van de SVMNIVO Praktijktoets Wonen. Dit met het doel de Praktijktoets Wonen te evalueren en aan de hand van de conclusies aanbevelingen voor de toekomst te geven. Voor het onderzoek naar de praktijktoets is de mening van werkgevers en leidinggevenden van een makelaarskantoor van groot belang. 

Wilt u uw mening geven en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomstige SVMNIVO Praktijktoets Wonen? Vul dan de enquête in door op deze link te klikken. 

Alvast vriendelijk bedankt, Lisanne Aben (SVMNIVO)


Verhuisbericht 
SVMNIVO is verhuist!
Ons correspondentie- en bezoekadres is vanaf heden:

Fultonbaan 80
3439 NE NIEUWEGEIN

Telefoonnummers en e-mailadressen zijn ongewijzigd. 
SVMNIVO

| Fultonbaan 80 | 3439 NE Nieuwegein | Telefoon 030 - 60 230 60 | info@svmnivo.nl |

Website - Inloggen

Copyright © 2015 SVMNIVO - Alle rechten voorbehouden.