Copy
Nieuwsbrief STIBEX september 2016
 
Bekijk deze e-mail in je browser
Ondanks dat het nog altijd heerlijk zomerweer is in Nederland, is het toch echt weer tijd om aan de slag te gaan. In deze nieuwsbrief leest u meer over de eerste slagingspercentages van onze boekhoudexamens, de veranderingen rondom het vernieuwde STIBEX-examen Loonadministratie en hoe u nog steeds deel kunt nemen aan onze actie om voor 35 euro examen te doen!
Denise Plomp: “Ik wist wel dat het goed zou komen”
Denise Plomp slaagde erin om voor het examen STIBEX Internationale handel en havenlogistiek een 9.4 te halen. Ze werkt nu bij een containeroverslagbedrijf en hoopt in de toekomst meer werkgerelateerde examens af te mogen leggen.
Denise Plomp vond het examen persoonlijk “best makkelijk”. Ze had zich voorbereid door vooral de belangrijke punten uit de leerstof goed door te lezen en over te schrijven. Denise Plomp had een goed gevoel over het examen. “Ik wist dat het wel goed zou komen, daarom was ik niet zenuwachtig” En het cijfer bewees dat! De laatste tip die Denise Plomp meegeeft aan de toekomstige kandidaten is “rustig na blijven denken, dan komt alles goed.”
Eerste slagingspercentages van de boekhoudexamens van 2016
Sinds het begin van 2016 zijn de examens van STIBEX Assistent Boekhouder, STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden en STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie geactualiseerd. Wij hebben hier voor gekozen omdat de toetstermen van de Associatie grondig zijn gewijzigd. Hierdoor hebben opleiders en uitgevers hun lesmatriaal moeten aanpassen.  Wij hebben op basis daarvan onze toetstermen (en dus ook onze examens) grondig aangepast.

Daarbij zijn de wijzigingen gevolgd die onder invloed van de Associatie zijn doorgevoerd. Dit heeft ook gevolgen gehad voor de slagingspercentages. Die zijn wat gestegen en zagen er vlak voor de zomervakantie als volgt uit: Lees meer
De examenvragen van STIBEX: hoe zit het precies?
STIBEX ontvangt vaak vragen over hoe het scoren van de examenvragen nu precies werkt. Hier vind je wat vaak gestelde vragen en de antwoorden op een rijtje. Lees meer
Voor 35 euro examen doen bij STIBEX!
Heb jij examen gedaan bij de Associatie? Stuur jouw uitslagbrief naar info@stibex.nl en krijg een kortingscode waarmee je eenmalig voor slechts 35 euro examen kan doen bij STIBEX! Het maakt niet uit of je bij de Associatie bent gezakt of geslaagd. Deze actie is geldig tot 1 december 2016.
Ik heb een vraag aan STIBEX
Heb je een vraag? Onze klantenservice is op werkdagen per e-mail, chat en telefoon bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur. Wij zijn ook op maandag- tot en met donderdagavond bereikbaar per e-mail, chat en telefoon van 18.15 tot 22.15 uur.
Waarom moet ik mijn kladpapier inleveren na het examen? 
Bij STIBEX begrijpen we dat het voor kandidaten fijn is wanneer zij hun berekeningen mee naar huis kunnen nemen. Helaas is het niet mogelijk om dit aan te bieden. Daarmee loopt STIBEX het risico dat examenvragen binnen korte tijd "op straat komen liggen" en daarmee onbruikbaar worden. Dat is een risico dat STIBEX niet kan lopen, omdat daarmee onafhankelijke en objectieve examinering in gevaar komt.
Wil je zien welke vragen je fout hebt beantwoord, kun je tot zes weken na het ontvangen van de uitslag inzage komen doen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
STIBEX heeft een vraag voor jou
Elke maand vind je in onze nieuwsbrief een oefenvraag uit een STIBEX-examen. Een perfecte manier om te oefenen voor het examen bij STIBEX! Ditmaal komt de oefenvraag uit het STIBEX-examen Arbeidsrecht, onderdeel van het STIBEX Praktijkdiploma Loonadministratie. Wil je meer oefenvragen maken? Klik op deze link en doe onze demotoets Arbeidsrecht. Op onze site vind je uiteraard ook demotoetsen voor alle overige STIBEX-examens. 
In een onderneming worden in korte tijd drie werknemers ontslagen. Werknemer A omdat hij al drie jaar ziek is. Werknemer B omdat hij vindt dat hij als vakbondslid het recht heeft om werk te weigeren. Werknemer C wordt ontslagen vanwege zijn ouderschapsverlof. 
In welk van de drie gevallen heeft de werkgever te maken met een opzegverbod?
 
bij werknemer A
bij werknemer B 
bij werknemer C
Klik hier voor het juiste antwoord
Overige nieuwsberichten
Verschillende principerekeningschema’s
Bij STIBEX Bedrijfsadministratie 4 (onderdeel van STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden) en STIBEX Bedrijfsadministratie 5 (onderdeel van STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie) mag je als kandidaat het STIBEX Principerekeningschema gebruiken. Bij STIBEX Bedrijfsadministratie 4 hoeven kandidaten echter minder journaalposten te gebruiken dan bij STIBEX Bedrijfsadministratie 5. Daarom heeft STIBEX ervoor gekozen om voortaan met twee verschillende rekeningschema’s te werken:
  • een uitgebreide variant voor kandidaten STIBEX Bedrijfsadministratie 5
  • een beperktere variant (o.a. zonder de journaalposten voor fabrieksboekhouding) voor kandidaten STIBEX Bedrijfsadministratie 4.
Voor STIBEX Basiskennis Boekhouden wordt voortaan ook het principerekeningschema van STIBEX Bedrijfsadministratie 4 gebruikt. Zo houden we de examens overzichtelijk! De principerekeningschema’s zijn hier te vinden. 
Kleine wijziging toetstermen STIBEX Basiskennis Boekhouden
In de toetstermen van STIBEX Basiskennis Boekhouden is toetsterm F1.1 verwijderd. Deze toetsterm ging te diep in op alle regels en bepalingen rondom de inkomstenbelasting. Toetsterm F1.2 is daarmee F1.1 geworden en luidt per heden als volgt: ‘De kandidaat kan de kern van de regels en bepalingen rondom inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en onroerendezaakbelasting beschrijven. (K)’ De toetsmatrijs van STIBEX Basiskennis Boekhouden is conform de verwijdering aangepast. Verder zijn er geen zaken gewijzigd.
STIBEX miniconferentie: ‘Waar moet een goede financieel administratieve professional anno 2017 aan voldoen?’
Op donderdag 13 oktober 2016 organiseert STIBEX een miniconferentie voor opleiders, werkgevers en uitzendbureaus. Onze missie luidt dat wij de beste financieel administratieve professionals willen leveren aan de sector. Dit kunnen wij echter niet alleen. Samen met de opleiders, werkgevers en uitzendbureaus uit de branche gaan wij op 13 oktober 2016 brainstormen over de vraag: ‘Waar moet een goede financieel administratieve professional anno 2017 aan voldoen?’ Met evenementen als deze miniconferentie willen wij ervoor zorgen dat onze kandidaten een diploma krijgen dat aansluit op wat er wordt gevraagd op de arbeidsmarkt, en dat de sector de beste vakbekwame professionals krijgt die zij nodig heeft. Daarnaast dient deze bijeenkomst voor een versterking van de banden met opleiders en werkgevers. Bent u nieuwsgierig geworden naar dit evenement en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Esther van der Werf via e.vanderwerf@examenadviesburo.nl of telefoonnummer 030 602 3078.
Heb je een klacht over STIBEX?
STIBEX werkt met een klachtenformulier, waardoor het gemakkelijker is geworden om een klacht in te dienen. Het formulier is te vinden via de website van STIBEX onder Contact. Heb je een klacht over STIBEX? Vul dan dit formulier in; STIBEX zal er alles aan doen om de klacht naar tevredenheid op te lossen, binnen de in het examenreglement genoemde termijn!
Bekijk onze oude nieuwsbrieven
Bent u na het lezen enthousiast geworden over deze nieuwsbrief? Bekijk dan hier al onze oude nieuwsbrieven van het afgelopen half jaar.
Twitter
Facebook
LinkedIn
STIBEX

| Fultonbaan 80 | 3439 NE Nieuwegein | Telefoon 088 - 732 2000 | info@stibex.nl |


Website - Inloggen

Copyright © 2016 STIBEX- Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
STIBEX B.V. · Fultonbaan 80 · Nieuwegein, Utrecht 3439 NE · Netherlands