Copy
Nieuwsbrief SVMNIVO juli 2016
 
Bekijk deze e-mail in uw browser
Hoewel het af en toe nog steeds uitstekend weer is voor een terrasje, is het toch weer hoog tijd om aan de slag te gaan. De komende periode hopen wij namelijk weer de allerbeste makelaars te diplomeren, zodat zij aan de slag kunnen gaan in - naar onze mening - de mooiste branche van Nederland: de Vastgoed en Makelaardij. Bent u één van hen? In deze nieuwsbrief vindt u onder andere de planning voor de komende Praktijktoetsen. Ook hebben wij goed nieuws voor Bouwkunde B-kandidaten: wij bieden nu meer examenmomenten! Bekijk daarom nu de mogelijkheden en kies de voor u meest geschikte datum. Wij wensen u alvast veel succes.
Nu meer examenmomenten voor Bouwkunde B!
Vanaf 1 januari 2017 gaat het Bouwkunde B-examen ook digitaal afgenomen worden. Het grote voordeel hiervan is dat u als kandidaat nu uit veel meer momenten kunt kiezen om het examen te komen doen. In plaats van 2 keer per jaar, kunt u nu uit 10 momenten kiezen. Het digitale examen wordt in Nieuwegein afgenomen. De tekeningen en het bestek krijgt u nog wel als vanouds op papier, maar de vragen kunt u via de computer beantwoorden. Als u het examen afgerond hebt, ontvangt u direct de uitslag. Op onze website vindt u het overzicht van de examenmomenten. Op de data waar EXPO achter staat (in april en november) wordt het examen nog schriftelijk gemaakt en ontvangt u de uitslag nog op een later tijdstip. Log nu in op uw account en kies een datum die u goed uitkomt. SVMNIVO wenst u alvast veel succes!
Vrijstellingen voor examens
Bent u benieuwd of u door eerder afgeronde vakken en/of opleidingen in aanmerking komt voor een vrijstelling voor een examen? Lees hier meer.
Praktijktoetsen
Praktijktoets voor de potentiële Register Makelaar Taxateur (RMT'er). Bent u benieuwd wanneer u de komende maanden uw Prakijktoets Wonen of Bedrijfsmatig Vastgoed kunt doen? Klik op de button hieronder.
Planning

Praktijktoets voor de potentiële Assistent Makelaar (ARMT'er). Het opdrachtenboek en een aantal examenprocedures en -regels zijn gewijzigd. U kunt alles doornemen op onze website. We hebben de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje gezet.

Wijzigingen
Tom Bolder: 'Neem van tevoren goed de bouwtekeningen door!'
Tom Bolder is een drukbezet man. Hij is werkzaam voor een gemeente als toezichthouder en projectleider. Daarnaast is hij bezig met zijn opleiding Makelaardij. Bolder hoopt uiteindelijk rentmeester te worden. Voor de zomer heeft hij zijn Bouwkunde B examen gedaan. Hij haalde hierop een ongewoon hoog cijfer: een 9,6. Bolder had zich goed voorbereid: 'Ik heb veel proeftoetsen gemaakt en een avondstudie gevolgd bij IPD Opleidingen'. Zo'n hoog cijfer had hij echter niet verwacht. Bolder wil graag nog een tip meegeven voor toekomstige kandidaten: 'Neem van te voren de bouwtekeningen goed door, zodat je er een goed beeld van krijgt'. Hij wenst de kandidaten die in spanning zitten voor het examen in november alvast veel succes.
Tot wel 15% pakketkorting op uw examens!
Wist u dat u bij SVMNIVO Examenpakketten kunt aanschaffen? Dit kan u tot wel 15% korting opleveren! Er zijn zowel Examenpakketten voor de examens van Assistent Makelaar als Kandidaat Makelaar. Kijk op onze tarievenlijst voor onze pakketten. 

U koopt in één keer alle examens die u voor uw opleiding nodig hebt. U kunt hierbij kiezen tussen (1) pakketten met en zonder proeftoetsen, (2)  pakketten met alleen theorietoetsen of bijvoorbeeld (3) pakketten met theorietoetsen én een Praktijktoets. De oefenexamens die in de pakketten zijn opgenomen, zijn de proeftoetsen die u ook los kunt aanschaffen. U hoeft dus niet zowel de oefenexamens als de pakketten met oefenexamens aan te schaffen.

Boeken doet u via uw account. U gaat hiervoor onder het kopje 'Examens' naar inschrijven. Hierna selecteert u het kopje pakketkorting en kiest u het desbetreffende pakket. 
Boek nu
Studietip

Thuis of op uw werk kunt u zich op de Praktijktoets voorbereiden door de demoversie van Robbie te doorlopen. Wilt u ongestoord studeren? Ga in een afgesloten ruimte zitten. Zet uw telefoon én uw laptop of pc op vliegtuigmodus. Vraag de mensen in uw omgeving of ze u even niet willen storen. Zet de tv en/of muziek uit en ga er met een kop koffie even goed voor zitten. Spreek voor uzelf af hoe lang u wilt oefenen en houdt u ook aan het tijdstip.

Examentip

Vijfeneenhalf uur achter een laptop de Praktijktoets uitwerken vraagt veel van u. Geef uzelf daarom tussendoor de mogelijkheid om even pauze te nemen. Leun achterover, zet uw voeten helemaal op de grond, kijken even boven uw scherm langs of sluit uw ogen en haal een paar keer rustig adem. Beweeg misschien ook even uw schouders of polsen als u dat prettig vindt. Een korte pauze kan u ook helpen u beter te concentreren.

Uw vraag aan SVMNIVO
Ik heb een vraag aan SVMNIVO
Heeft u een vraag? Onze Klantenservice is van maandag tot en met donderdag per e-mail, chat, WhatsApp en telefoon bereikbaar van 8.00 tot 22:15 uur. Op vrijdag zijn wij geopend van 08:00 tot 17:00 uur. Tenslotte zijn wij op zaterdag van 13:30 tot 17:30 uur bereikbaar.  Met uitzondering van de zomermaanden en feestdagen.

Biedt SVMNIVO proeftoetsen aan? 
U kunt zich voorbereiden op een examen door middel van de proeftoetsen die SVMNIVO aanbiedt.
De proeftoetsen zijn gemaakt volgens de toetsmatrijs en de vragen worden op dezelfde manier gesteld als in de ''echte" examens. Een perfecte manier om te oefenen voor uw examen bij SVMNIVO! Na afloop ziet u de gegeven antwoorden en de daarbij behorende feedback op uw scherm. Zo weet u precies welke onderwerpen u al beheerst en op welke onderwerpen u nog extra moet studeren. Heeft u een opleiding gevolgd via de Academie voor Vastgoed, dan heeft u onze proeftoetsen al gemaakt. De Academie voor Vastgoed koopt namelijk onze proeftoetsen voor hun cursisten.

 
SVMNIVO heeft een vraag aan u
Elke maand vindt u in onze nieuwsbrief een oefenvraag uit een SVMNIVO-examen. Een perfecte manier om te oefenen voor het examen bij SVMNIVO! Ditmaal heeft de oefenvraag te maken met het vak Vastgoedeconomie.

Bij iedere onderneming worden periodiek de balans en de resultatenrekening opgemaakt.
Wat is, uitgaande van het tijdsaspect, het kenmerk van de balans en het kenmerk van de resultatenrekening?
  1. De balans is een momentopname en de resultatenrekening is een periodegrootheid.
  2. Zowel de balans als de resultatenrekening zijn periodegrootheden.
  3. Zowel de balans als de resultatenrekening zijn momentopnames.
Bekijk hier of u de vraag juist heeft beantwoord.

Wilt u meer oefenvragen maken? Klik op deze link voor meer informatie over onze proeftoetsen.
Een kijkje in onze keuken
Achter de schermen van SVMNIVO zijn Anne Dumont en Sanne Verheij druk met het realiseren van de Praktijktoetsen Wonen. Wij stellen deze dames graag even aan u voor.
Anne Dumont is verantwoordelijk voor de planning, het contact met de examinatoren en de examenlocaties. Ze checkt of de examinatoren alle examenvragen hebben ingevuld en ze controleert of de vragen goed zijn gesteld en alle bijlagen aanwezig zijn. Tot slot zorgt ze ervoor dat uw Praktijktoets klaarstaat op de laptop waarachter u zult plaatsnemen.
Onderwijskundige Sanne Verheij beoordeelt nogmaals de toetsvragen. Ze controleert of de vraagstelling klopt, alle vragen voorzien zijn van de normantwoorden en of de puntenverdeling goed is verdeeld. Bij bezwaren zorgt Sanne er voor dat de documenten anoniem door de examencommissie worden behandeld.
Twitter
Faceboook
LinkedIn
SVMNIVO

| Fultonbaan 80 | 3439 NE Nieuwegein | Telefoon 030 - 60 230 60 | Whatsapp 06 - 83 36 05 99 | info@svmnivo.nl |

Website - Inloggen

Copyright © 2016 SVMNIVO - Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Examenadviesburo B.V. · Fultonbaan 80 · Nieuwegein, Utrecht 3439 NE · Netherlands