Copy

Nieuwsbrief STIBEX december 2015

View this email in your browser
Zoals in de vorige nieuwsbrief was te lezen, ondergaan de examens die vallen onder STIBEX Assistent Boekhouden en STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden een grondige metamorfoseDe wijzigingen hebben tot doel de toetstermen beter te laten aansluiten bij de verschillende opleidingen. In deze nieuwsbrief lees je weer iets meer over de veranderingen die ingaan vanaf 1 januari 2016. Uiteraard vind je in deze nieuwsbrief ook onze vaste rubrieken: een oefenvraag uit een examen, je veel gestelde vragen en al het overige nieuws met betrekking tot STIBEX. 
Nieuwe toetstermen STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie
Het veld van opleiding en examinering in de financieel-administratieve sector verandert en STIBEX verandert mee! Vanaf 1 januari 2016 gaan de compleet vernieuwde examens binnen de modules van STIBEX online. De module STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie volgt zo spoedig mogelijk. 

De voorlopige nieuwe toetstermen van de STIBEX-modules Assistent Boekhouder en Praktijkdiploma Boekhouden op de STIBEX-website gepubliceerd. Inmiddels staan ook de voorlopige nieuwe toetstermen van de STIBEX-module Moderne Bedrijfsadministatie online! Lees meer.

Zoals in de vorige nieuwsbrief beloofd, staan inmiddels ook de productinformatie en de toetsmatrijzen van de vernieuwde modules STIBEX Assistent Boekhouder en STIBEX Praktijkdiploma Boekhouden online. Lees meer.
Renier Batterink helpt STIBEX vernieuwen
Ik ben pas net gestart bij het label STIBEX.  De inhoud van STIBEX-examens gaat veranderen en daarmee ook de vragen. Als onderwijskundige lever ik een bijdrage door vragen, die inhoudsdeskundigen hebben ontwikkeld, te controleren en deze te voorzien van feedback. Vragen moeten door elke examenkandidaat hetzelfde geïnterpreteerd worden. Als er meerdere interpretaties mogelijk zijn, dan passen wij de vraag aan of doen wij aanbevelingen. Ook kijken we of de vraag past bij hetgeen wij proberen te toetsen, zoals beschreven in de toetstermen. Deze controle is noodzakelijk om verschillende onderdelen binnen een vakgebied te kunnen toetsen. Ik heb er zin in!
STIBEX Moderne Bedrijfsadministratie behalen?
Met het behalen van het diploma Moderne Bedrijfsadministratie laat je zien dat je in staat bent om de financiële administratie van een bedrijf te voeren en te moderniseren. Het diploma is te beschouwen als een eerste stap op weg naar een leidinggevende functie in de financieel-administratieve sector. Schrijf je nu in via je account!
Ik heb een vraag aan STIBEX
Heb je een vraag? Onze Klantenservice is op werkdagen per e-mail, chat en telefoon bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Wij zijn ook op maandag- tot en met donderdagavond bereikbaar per e-mail, chat en telefoon van 18.15 tot 22.15 uur.

Welke hulpmiddelen mag ik meenemen naar mijn examen?
Bij de toetscentra wordt een niet-programmeerbare rekenmachine ter beschikking gesteld. Dit is een Casio FX-82MS. Met deze rekenmachine zijn alle benodigde bewerkingen mogelijk, inclusief machtsverheffen. Machtsverheffen doe je via de knop "^" (bijvoorbeeld 3 tot de macht 4 wordt 3^4). Het is in sommige gevallen toegestaan om andere hulpmiddelen mee te nemen. Dit staat altijd in uw oproepbrief.

Wat is de normering van mijn STIBEX-examen? De normering is bij elke toets anders. Deze is afhankelijk van het aantal en het soort vragen. Bij vragen waarbij de gokkans hoger is (bijvoorbeeld meerkeuzevragen) zal de norm strenger zijn dan bij vragen met een lagere gokkans (bijvoorbeeld open (numerieke) vragen). Hier vind je meer informatie over welk percentage van de vragen je goed dient te hebben voor een voldoende.

STIBEX heeft een vraag voor jou!
Elke maand vind je in onze nieuwsbrief een oefenvraag uit een STIBEX-examen. Een perfecte manier om te oefenen voor het examen bij STIBEX! Ditmaal komt de oefenvraag uit het STIBEX-examen Basiskennis Boekhouden. Wil je meer oefenvragen maken? Klik op deze link en doe onze demotoets STIBEX Basiskennis Boekhouden. Op onze site vind je uiteraard ook demotoetsen voor alle overige STIBEX-examens.

Vraag:
Wie ontvangt van de gemeente de aanslag voor de onroerende zaakbelasting voor winkels en kantoren?

Antwoorden:
  1. alleen de eigenaar van het pand
  2. alleen de gebruiker van het pand
  3. zowel de eigenaar als de gebruiker van het pand
     
Wil je het juiste antwoord weten? Klik hier.
Overige nieuwsberichten
Tarievenlijst STIBEX per 1 januari 2016
Naast de genoemde inhoudelijke wijzigingen zal STIBEX vanaf 1 januari 2016  de onderstaande tarieven hanteren voor haar examens binnen Assistent Boekhouder, Praktijkdiploma Boekhouden en Moderne Bedrijfsadministratie.

De overige prijzen blijven gehandhaafd.
STIBEX Assistent Boekhouder  
STIBEX Basiskennis Calculatie  € 175,00
STIBEX Basiskennis   € 175,00
Boekhouden 
STIBEX Praktijkdiploma  
Boekhouden  
STIBEX Kostencalculatie 4  € 175,00
STIBEX Bedrijfsadministratie 4  € 175,00
STIBEX Financiering 4  € 175,00
Combinatie twee vakken  € 300,00
Combinatie drie vakken  € 445,00
 
STIBEX Moderne   
Bedrijfsadministratie  
STIBEX Kostencalculatie 5  € 200,00
STIBEX Bedrijfsadministratie 5  € 200,00
STIBEX Belastingrecht  € 200,00
STIBEX Financiering 5  € 200,00
Combinatie twee vakken  € 375,00
Combinatie drie vakken  € 550,00
Krijg nu via uw opleider € 15,00  korting op uw  STIBEX examen! Indien jouw opleider nog geen kortingsbon heeft, kan uw opleider bellen naar STIBEX.
Openingstijden STIBEX tijdens de feestdagen
Tijdens de feestdagen zijn wij minder goed bereikbaar. Op de volgende data is STIBEX gesloten:

- 25 en 26 december de hele dag (Eerste en Tweede Kerstdag)
- 31 december 's avonds (oudjaarsdag)
- 1 januari 2016 de hele dag (nieuwjaarsdag)
STIBEX wenst jou alvast fijne feestdagen en
een gelukkig & gezond 2016

 

Verhuisbericht 
STIBEX is verhuisd!
Ons adres is vanaf heden:

Fultonbaan 80
3439 NE NIEUWEGEIN

Telefoonnummers en e-mailadressen zijn ongewijzigd.

 
STIBEX

| Fultonbaan 80 | 3439 NE Nieuwegein | Telefoon 088 - 732 2000 | info@stibex.nl |


Website - Inloggen

Copyright © 2015 STIBEX- Alle rechten voorbehouden.