Copy
F-sektionens nyhetsbrev Vecktorn

Sustainergies Academy

Är du nyfiken på hur företag jobbar med hållbarhet och ansvarstagande? Vill du besöka hållbarhetsavdelningar och prata med hållbarhetschefer?

Sustainergies Academy är en serie interaktiva studiebesök under hösten 2021. Det är öppet för alla studieinriktningar och helt kostnadsfritt. Låter det intressant? Läs mer och skicka din ansökan senast 29 september på www.sustainergies.se/academy

Sustainergies Academy

Fyllnadsval inom studierådet

Hej Sektionen!

Det finns många lediga poster som behöver fyllnadsväljas och denna gången tänkte vi be er slå upp ögonen för tre poster inom studierådet och en bland externa representanter som inte kräver särskilt mycket tid men innebär en massa kul och fyller likt alla poster i studierådet en viktig funktion för hela sektionen. Dessa poster är programledningsledamoter för F/Pi/N, studierådsledamot, världsmästare och representant i en institutionsstyrelse.

Som studierådsledamot deltar man i studierådets veckovisa möten och hjälper till att diskutera och ta fram ideer och lösningar kring studierelaterade problem och möjligheter. Vidare hjälper man även till att anordna evenemang och har via detta möjlighet att vara väldigt kreativ, justera mer noggrant hur mycket tid man spenderar på posten och kan verkligen se till att göra den till det man vill.

Är man programledningsledamot sitter man med på programledningsmöte för respektive program och fungerar som länken mellan programledning och studenterna. Här har man verkligen chansen att påverka saker som berör en själv och programmet. Ett färskt exempel på detta är programomläggningen som skett för F och Pi programmen där studentrepresentanter har gjort det tydligt för programledningen vilka perioder det är som är stressiga för studenterna och hur man skulle kunna göra det bättre.

Världsmästaren är den som ser till att utbytesstudenterna på sektionen känner sig välkomna genom att anordna evenemang och sprida relevant information. Detta görs både för sektionen och på kårnivå, vilket ger stor frihet i vilka evenemang som kan anordnas. Värt att nämna är att sektionen har två världsmästare en som väljs nu på våren och en som väljs på hösten. Detta innebär att man kan hjälpas åt och få en bra överlämning och kontinuitet i posten.

Som ledamot i en institutionsstyrelse så jobbar man med lite mer övergripande frågor som rör flera olika program och som kanske inte alltid ligger studenten så nära hjärtat. Dock har man här möjlighet att få goda kontakter med folk på institutionen vilket kan vara bra om man hade tänkt göra ett examensarbete kopplat till institutionen. De institutionsposter som är lediga just nu är ordinarie ledamot i styrelsen för biomedicinsk teknik och suppleant i styrelserna för biomedicin, fysik, immunteknologi och elektronik och informationsteknik.

Så sök någon av dessa poster genom att maila um@fsektionen.se och förgyll din studietid med något kul och lärorikt vid sidan om studierna.

Mvh Studierådet

Sök till IT-gruppen på Lundakarnevalen

Lundakarnevalen har nu öppnat upp för att söka poster inom IT-gruppen, kul! IT-gruppen är de personer som tillsammans kommer arbeta med apputveckling, hemsida, biljettsystem och massa andra karnevalistiska roligheter! Så om du är intresserad av IT och vill bli en del av Lundakarnevalen redan nu, in och ansök vettja! Vi kommer rekrytera löpande och det finns både större strategiska poster samt mindre poster man kan söka till! Mer info finns i intresseanmälan som du hittar här https://forms.gle/aYq4zUjEjr4hSGpT9

IT-chefen på Lundakarnevalen

Veckans rättighet

Hej Sektionen!

Efter ett sommaruppehåll är veckans rättighet tillbaka och då vi sen senaste veckans rättighet har haft glädjen att välkomna många nya studenter ska jag ge denna spalt en ordentlig introduktion. I veckans rättighet tar tar vi upp en av våra många studenträttigheter (som kan hittas på denna länken https://www.lu.se/studera/livet-som-student/rattigheter-och-skyldigheter-som-student )  
och förklarar lite vad den innebär och ger lite tips och tricks relaterat till rättigheten.

Denna vecka tänkte jag ta upp rättighet 3.3 som lyder följande: Universitetet ansvarar för att information om vem som beslutar om tillgodoräkning av tidigare utbildning eller yrkesverksamhet, och vem studenterna ska vända sig till i sådana ärenden, finns enkelt tillgänglig för studenterna.

Jag har själv inte stött på denna rättighet direkt då jag aldrig haft en kurs som blivit tillgodoräknad och har därför inte koll på var man kunde hitta denna information. Hur som helst löste en snabb googling på “lth tillgodoräknande” fick mig att landa här: https://www.student.lth.se/kurs-och-programinformation/tillgodoraeknande/. Så jag skulle vilja påstå att infon är ganska lättillgänglig. 

För att avsluta så vill jag då bara passa på att uppmuntra alla studenter, särskilt all ni som är nya då de lär vara mest relevant för er, att utnyttja denna möjlighet för att köpa er mer tid och inte gör dubbelt arbete i onödan, för är det något en ingenjör ska vara bra på så är det optimering.

Er utbildningsminister Daniel Nesic

Veckans sanning

Nej men hej! Kul att du kikar in. Denna veckans bästa nyhet måste ju vara att restriktionerna skall tas bort den 29:e september! Vi är nog många som glömt bort hur man levde innan restriktionerna och därför har jag komponerat en liten lista med tips på aktiviteter som vi nu snart får lov att njuta av igen! Använd gärna den som inspiration.

  • Sitta väldigt trångt på restaurang
  • Gå på bio (mys!!)
  • Bowla
  • Slicka på främlingar på stan
  • Gå på konsert
  • Hänga i baren
Längtar!

Emma Engdahl, Sanningsminister

Har du en notis till Vecktorn?

Har du någon information du vill sprida till sektionen genom en notis i Vecktorn? Skicka i sådana fall ett mail till mig på sanning@fsektionen.se innan kl. 17 på fredagar. Skriv Vecktorn i ämnesraden och inkludera rubrik, text och avsändare på både svenska och engelska.

Emma Engdahl, Sanningsminister

Copyright © 2021 F-sektionen.

F-sektionen
Matematikhuset Sölvegatan 18
Lund 22362
Sweden

Add us to your address book
Säg upp din prenumeration     Uppdatera dina prenumeringsinställningar  
Email Marketing Powered by Mailchimp