Copy
F-sektionens nyhetsbrev Vecktorn

Veckans Rättighet 

Efter ett uppehåll är nu Veckans rättighet tillbaka i Vecktorn! 

Visste du att...
Universitetet har skyldighet att under ett års tid efter att en väsentlig förändring av en kurs innehåll, genom ändrad kurslitteratur eller på annat sätt, trätt i kraft erbjuda examination i enlighet med det tidigare kursinnehållet. (Rättighet 5.4)

Uppfylls inte rättigheten? Meddela kåren på https://tlth.se/klaga eller kontakta studierådet.
Vill du veta mer om dina rättigheter? De finns samlade i rättighetslistan: https://www.lu.se/sites/www.lu.se/files/handbok-rattighetslistan-webb.pdf

//Studierådet

Delta i Lunds största raketuppskjutning!

LARA är en studentförening startad av några F:are. Vi riktar oss till dig som är intresserad av raketteknik. Kom och bygg raketer med oss och utveckla dina tekniska färdigheter! Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter för att vara med.
 
För att bli medlem går du in på vår hemsida www.au.se/lara och följer länken där. Det är gratis och som bonus kan du få en kostnadsfri prenumeration på Populär Astronomi!
 
Om du har några frågor eller vill ha mer information, tveka inte och hör av dig till lara@au.se.

LARA:s styrelse

Lunchföreläsning Volvo Penta

Hej!
Nu har vi öppnat anmälan för lunchföreläsningen med Volvo Penta 28:e maj. Volvo Penta är en avdelning inom Volvo som är världsledande inom båt- och industrimotorer. Kom och lyssna och lär dig mer om företaget och vad de har att erbjuda till dig som student. Det bjuds självklart på lunch också!
 
Anmälan: https://fsektionen.se/evenemang/677

Nik Johansson, Näringslivsansvarig

Cykelfixardag

Nu håller prylmästeriet sista cykelfixardagen för denna terminen så kom till oss utanför Mattehuset under lunchen på måndag och smörj kedjan, olja låset och pumpa däcken. Vi kommer också att sälja cykellysen, reflexer och ringklockor.

Magnus Svensson, Prylmästare

Skänk dina gamla skor

Hejsan!
 
Under nollningen brukar det vara populärt att nollor badar i Sjön Sjön och eftersom man kan hitta lite vad som helst på botten är det väldigt viktigt att ha något på fötterna när man badar. Om du har några gamla skor som du inte vill ha längre tar vi i Föset väldigt gärna emot dem så nollorna kan ha dem när de badar! Storlek, typ av skor och skick kvittar helt, vi är väldigt tacksamma för allt! Det kommer stå en kista i Hilbertrummet måndag 20/5 till torsdag 23/5 där ni kan lägga dem. Tack!

Kramar från Föset

Vill du engagera dig i hållbarhet?

Hej! 
Lund Sustainable Engineers är LTH:s hållbarhetsförening som har målet att öka LTH-studenters medvetenhet, göra intressanta events (såsom pubar och lunchföreläsningar) samt en plattform för studenter att hitta likasinnade. 

onsdag 22 maj kommer vi ha ett extrainsatt medlemsmöte, då en ny ordförande för HT 2019 kommer väljas och beslut från vårterminsmötet bekräftas. Det kommer vara kl 12.15-13.00 i Corneliskorridoren, Kårhuset, och det kommer finnas fika! 

Som ordförande i LSE så söker vi dig som inspirera studenter till att tänka mer hållbart, bli bättre på ledarskap och träffa andra som brinner för hållbarhetsfrågor. Inga tidigare engagemang eller erfarenheter krävs. Om du eller någon annan du känner skulle passa i rollen som ordförande så fyll i detta formulär: https://forms.gle/aaKxcqe2JeCBe1ZHA 

måndagen 20 maj kl 15-17 i Mattehusets foajé kommer styrelsen att vara där för en fika. Detta är ett perfekt tillfälle att ställa eventuella frågor kring föreningen, ordförandeposten, hur du kan bli aktiv och lära känna LSE bättre. 

Vi i Lund Sustainable Engineers ser fram emot att träffas på fika och medlemsmötet! Alla är välkomna, oavsett om du varit engagerad i LSE tidigare eller inte. 

Election fika på måndag: https://www.facebook.com/events/360991524621635/
Medlemsmöte på onsdag: https://www.facebook.com/events/2245261032391201/

Lund Sustainable Engineers

Veckans sanning

I egenskap av att vara en komplett Eurovision nörd så är jag förstås väldigt besviken idag. Igår gick finalen i världens största musiktävling, Eurovision Song Contest av stapeln och jag hade höga förhoppningar på att Sverige skulle vinna. John Lundvik gjorde ett fantastiskt framträdande men motståndet var för starkt i år. Eftersom Sverige redan vunnit sex gånger och de senaste var 2015 och 2012 så var det kanske bra att någon annan fick vinna. Missförstå mig inte nu, det enda jag vill är att Sverige ska vinna men risken är att de andra länderna förlorar intresset om ett land är för överlägset. Titta på vad som händer i Världskuppen i längdskidåkning till exempel. Norge, Sverige eller Ryssland vinner 9 av 10 gånger och publiken i resten av Europa blir bara mindre och mindre. 

Vi vill att Eurovision ska fortsätta sprida kärlek och glädje i hela världen. Det är en helt fantastisk och otroligt underhållande tävling där man får chansen att uppleva kultur och musik som man annars aldrig hade fått ta del av. Europa behöver den positiva kraften. 

På tal om Europa, det är val till Europaparlamentet på söndag, och alla måste göra sin röst hörd. Glöm inte att rösta. 

Maja Svensson, Sanningsminister

Har du en notis till Vecktorn?

Har du någon information du vill sprida till sektionen genom en notis i Vecktorn? Skicka i sådana fall ett mail till mig på sanning@fsektionen.se innan kl. 17 på söndagar. Skriv Vecktorn i ämnesraden och inkludera rubrik, text och avsändare på både svenska och engelska.

Maja Svensson, Sanningsminister

Copyright © 2019 F-sektionen.

F-sektionen
Matematikhuset Sölvegatan 18
Lund 22362
Sweden

Add us to your address book
Säg upp din prenumeration     Uppdatera dina prenumeringsinställningar  
Email Marketing Powered by Mailchimp