Copy
F-sektionens nyhetsbrev Vecktorn

von Tänen-släpp LP3

Yoho! Det börjar närma sig slutet av Läsvecka 7 och snart infaller π-dagen, men FÖRST så ska årets första nummer av sektionstidningen von Tänen släppas! Denna utgåva kommer bara släppas digitalt för tillfället, så kommer eventuellt ett tryckt format lite senare. 

Så från och med fredag 12.15 kan du läsa von Tänen på hemsidan fsektionen.se under fliken dokumentarkiv. Tagga bästa lunchunderhållningen!

von Tänen-redaktionen

Veckans Rättighet

Hej sektionen!

Som vissa av er kanske minns brukade studierådet för ett tag sen ha en spalt i Vecktorn kallad Veckans Rättighet där vi veckovis presenterade en av våra många rättigheter som studenter. I höstas förra året klubbades en uppdaterad version av studenträttigheterna igenom av rektorn, så vi i studierådet tar tillfället i akt och återinför veckans rättighet. Då tentorna närmar sig presenterar vi denna vecka en examinationsrelaterad rättighet. 

Student Rättighet 5.8 
Universitetet ansvarar för att en genomgång av provet tillhandahålls i anslutning till att betyg tillkännages efter ordinarie provtillfälle. Genomgången av ordinarie prov och salsprov bör företrädesvis vara muntlig och schemalagd.

Just hur det blir med denna rättigheten i dessa tider är lite oklart med tanke på att det är svårt att träffas på plats, men ni bör ändå erbjudas någon variant av detta. Själv har jag haft en kvarts muntlig genomgång av min tenta via Zoom i en kurs och i en annan fick man boka ett digitalt möte om man ville diskutera sin betygsatta labbrapport. Med allt detta sagt rekommenderar jag er att försöka gå på tentavisningar så ofta ni kan för att se till att inget blivit fel eller orättvist. Själv har jag lyckats höja preliminära betyg mer än en gång tack vara tentavisningar, så den lilla tid man lägger ner på att gå på en tentavisning kan definitivt vara guld värd.

Daniel Nesic er Utbildningsminister

Veckans sanning

Nu kommer solen fram och våren gör sig påmind. Tentorna nalkas och då är det extra viktigt att komma ihåg att stanna upp och ta en paus. Hjärnan gynnas av återhämtning. Dina prestationer gynnas av en promenad ute i solen. Utan stimuli. Ta hand om din hjärna i veckan - det är den värd!

Emma Engdahl, Sanningsminister

Har du en notis till Vecktorn?

Har du någon information du vill sprida till sektionen genom en notis i Vecktorn? Skicka i sådana fall ett mail till mig på sanning@fsektionen.se innan kl. 17 på söndagar. Skriv Vecktorn i ämnesraden och inkludera rubrik, text och avsändare på både svenska och engelska.

Emma Engdahl, Sanningsminister

Copyright © 2021 F-sektionen.

F-sektionen
Matematikhuset Sölvegatan 18
Lund 22362
Sweden

Add us to your address book
Säg upp din prenumeration     Uppdatera dina prenumeringsinställningar  
Email Marketing Powered by Mailchimp