Copy
F-sektionens nyhetsbrev Vecktorn

Klädbytardag

Har ni vårstädat och hittat kläder och prylar som ni inte längre använder? Kom då till LiBUs KLÄDBYTARDAG så hjälper vi dem att hitta ett nytt hem!

Vi tar emot KLÄDER (hela och rena), STICKLINGAR (med rötter och namnlapp) och BÖCKER.
Kom förbi en stund! Det blir kul!
 
Länk till evenemanget: https://www.facebook.com/events/889403668066973/?active_tab=about
 

Likabehandlingsutskottet

Quizkväll med Sanningsministeriet

På torsdag ska vi ha en quiz kväll med temat 1984. Temat refererar till George Orwells dystopiska roman med samma namn som Sanningsministeriet fått sitt namn från. Frågorna kommer vara på många olika ämnen dock så det kommer passa alla! Vi kommer förbereda lite enkel mat och efterrätt till självkostnadspris. 

Datum: 16 maj kl 17:15
Plats: Alumnirummet
Anmälan: https://fsektionen.se/evenemang/669 (för mat)

Hoppas att vi får se dig där!

Sanningsministeriet

Funktionärstack

Hej och hallå alla ni fantastiska funktionärer som får sektionen att gå runt!
 
Det är inte ett lätt jobb att arrangera sittningar, läsa CEQ-enkäter, glutta på styrdokument och allt annat som ni gör för sektionen och för det är ni GULD värda!
 
Så därför kan vi inte tänka oss något mer passande tema till vårens funktionärstack än just ett guldtema! Vi kommer öppna portarna till Pubquiz till cornelis i guldtecknet med frågor kring den ädla metallen som vi alla åtrår. Kom i temaenlig klädsel och sätt guldkant på vår och din egen tisdag!
 
Så på med era grills och “sweet ass blings” och anmäl er på https://fsektionen.se/evenemang/676, anmälan stänger fredag 17/5, 12:00.
 
När? - Tisdag 21/5, kl 18.
Var? - Cornelis (Publokalen i kårhuset).
Klädkod? - Temaenligt
Vem? - Alla funktionärer.
 
Har du några frågor hör av dig till reisemeister@fsektionen.se

Stina Olsson, Kulturminister

Introduktion till Managementkonsulting

Hej!
Har du tänkt dig en karriär inom Managementkonsulting eller funderat över vad en sådan gör?  Då ska du komma på vår föreläsning klockan 17 på måndag i MH:R som kommer att handla om vad det innebär att vara managementkonsult samt hur man går till väga om man vill jobba som det. Ingen anmälan krävs och det kommer att bjudas på fika.
För mer info se https://fsektionen.se/evenemang/672

Nik Johansson, Näringslivsansvarig

Fyllnadsval Projektgruppsledamot FARAD och vice näringslivsansvarig

Hej igen!
Vi i näringslivsutskottet behöver tillskott av funktionärer. Tycker du det låter kul att hålla kontakt med företag, hålla i evenemang som hjälper studenterna att hitta rätt i karriären, samt dra in mycket $$££!! så att vi kan spendera det på rolig sektionsverksamhet? I så fall tycker jag att att du ska söka till någon av posterna nedan.
 
Är man intresserad av att söka till någon av posterna så kan skriva till fnu@fsektionen.se eller leta upp näringslivsansvarig Nik Johansson i Mattehuset. Vi kommer även att stå i Foajén under lunchen imorgon och bjuda på kaffe så kom gärna förbi och snacka.
 
Projektgruppsledamot FARAD:
Som projektsgruppsledamot jobbar man dels med att försöka få företag att komma på mässan men också planering och genomförande av mässan. Internt i projektgruppen bestäms olika ansvarsområden så som PR-ansvarig , logistikansvarig och så vidare. 
 
Som det ser ut nu så är det ingen som sökt till projektgruppen. Blir det inga ansökningar så kommer mässan tyvärr att ställas in, vilket kommer resultera i att sektionen går miste om intäkter på ca 120 000 kr. Detta skulle då förmodligen leda till att vi skulle behöva dra ner mycket av de roliga grejer vi vill göra under nästkommande år.
 
Vice näringslivsansvarig:
Som vice näringslivsansvarig arbetar man sida med näringslivsansvarig men har mer fokus på utskottets interna verksamhet. Vice näringslivsansvarig har huvudansvar för möten och ser till att funktionärerna i utskottet trivs.

Nik Johansson, Näringslivsansvarig

Har du en notis till Vecktorn?

Har du någon information du vill sprida till sektionen genom en notis i Vecktorn? Skicka i sådana fall ett mail till mig på sanning@fsektionen.se innan kl. 17 på söndagar. Skriv Vecktorn i ämnesraden och inkludera rubrik, text och avsändare på både svenska och engelska.

Maja Svensson, Sanningsminister

Veckans sanning

Nu har skolan börjat igen efter påsk/omtenta-uppehållet och om du tror att sommaren är långt borta så tror du fel! Jag kan tänka mig att alla har några hektiska veckor framför sig med deadlines, tentor som närmar sig och rapporter som ska skrivas. Själv har jag jobbat med ett projekt hela våren som nu ska komma till ända. 

Ovanpå det fick vi alla ett mail i veckan om att kursanmälan är öppen. För oss treor innebär det att vi ska börja välja alla våra kurser själva från och med nu. Även om jag redan bestämt vilka kurser jag ska läsa första perioden så kändes det ändå nervöst för det kommer bli svåra val inför kommande läsperioder. 

Jag ser verkligen fram emot att börja läsa specialiseringen dock. Det är detta som hela grundblocket lett fram till och jag känner mig superinspirerad och redo att läsa om riktigt coola grejer! I höst ska jag till exempel läsa om polymerer och jag är så taggad!! Älskar min utbilning, SO SUE ME!

Maja Svensson, Sanningsminister

Copyright © 2019 F-sektionen.

F-sektionen
Matematikhuset Sölvegatan 18
Lund 22362
Sweden

Add us to your address book
Säg upp din prenumeration     Uppdatera dina prenumeringsinställningar  
Email Marketing Powered by Mailchimp